brachol 30.06.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Na ul. Obornickiej jest centrum kominków - bardzo fachowa, kompetentna obsługa, duża wystawa. Hej, A moge poprosic o jakis bliższy namiar bo Obornicka troche długa... gdzies tak na przeciwko Lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 30.06.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 w najbliższym czasie będę musiał rozejrzeć się za szambem, jak dla mnie może być z Radomia:) Jestem zainteresowany A dlaczego akurat z Radomia? tam jest zaglebie i ceny nizsze pomimo dalekiego transportu oczywiscie szamba betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 30.06.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 mam takie jak są mury dopasowane co do 1mm a w sklepie kupujesz z regulacją co tak ładnie nie wygląda po zamontowaniu... A czy jest jakaś norma wielkości drzwi ? Bo dzisiaj tak mierzyłem i na parterze mam w tej chwili mierząc do jastrychu 210cm, a na górze 211 w projekcie wszędzie 210cm ... I teraz jak dojdzie pwoiedzmy 1,5 cm gotowej podłogi to zostaje 208,5 nie za dużo? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 30.06.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Na ul. Obornickiej jest centrum kominków - bardzo fachowa, kompetentna obsługa, duża wystawa. Hej, A moge poprosic o jakis bliższy namiar bo Obornicka troche długa... podejrzewam, że chodzi o Prapol, właściwie to jedyna większa firma kominkowa na Obornickiej, do tego dość kompetentna http://www.prapol.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 30.06.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Maciejowy- na Obornickiej znajduje się kilka firm z komikami Ja zamówiłam w firmie Prapol- jak jedziesz z Poznania po lewej stronie za światłami obok lidla (wkład Hajduk, bardzo kompetentny sprzedawca p.Marcin), na nastepnych światłam jest jeszcze firma Tomkominki. Makus31- Parapety granitowe zew od pietruchy są bardzo atrakcyjne cenowo (7 parapetów -965zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 01.07.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 mam takie jak są mury dopasowane co do 1mm a w sklepie kupujesz z regulacją co tak ładnie nie wygląda po zamontowaniu... A czy jest jakaś norma wielkości drzwi ? Bo dzisiaj tak mierzyłem i na parterze mam w tej chwili mierząc do jastrychu 210cm, a na górze 211 w projekcie wszędzie 210cm ... I teraz jak dojdzie pwoiedzmy 1,5 cm gotowej podłogi to zostaje 208,5 nie za dużo? pozdrawiam Pawlok To zależy jak masz robione pod zamówienie to nie ma znaczenia , jesli kupujesz gotowe to najlepiej jak jest 210 cm wys. ale niekture firmy miały nawet możliwośc montażu na 208 , włoskie musiały miec 220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 01.07.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Maciejowy- na Obornickiej znajduje się kilka firm z komikami Ja zamówiłam w firmie Prapol- jak jedziesz z Poznania po lewej stronie za światłami obok lidla (wkład Hajduk, bardzo kompetentny sprzedawca p.Marcin), na nastepnych światłam jest jeszcze firma Tomkominki. Makus31- Parapety granitowe zew od pietruchy są bardzo atrakcyjne cenowo (7 parapetów -965zł) To naprawde taniutko , ja tez bedę potrzebował 7 szt i to na zaraz bo jak sie okazało mam miec od jutra robione ocieplenie (miało byc w sierpniu...) ale cena jest z montażem i podatkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 01.07.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 My musielismy zmniejszac wneke na drzwi do 207 cm juz na gotowo z płytkami. Oczywiscie mówie o drzwiach wew. Drzwi kupowane na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 01.07.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Gdzie wynajmę dobrą piłę łańcuchową do wycinki drzew???????HELP (w Ewpie nie ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Gdzie wynajmę dobrą piłę łańcuchową do wycinki drzew???????HELP (w Ewpie nie ma) Może tu: Mają kilka punktów w Poznaniu, 1 na Franowie i także na dalekim Szczepankowie - chyba to są Krzesinki http://www.ramirent.pl/kontakt/poznan/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 01.07.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Czy robiąc pełne deskowanie + papa trzeba zostawić szczelinę w kalenicy? Bo właśnie dekarz stwierdził że mamy źle położoną więźbę, gdyż nawet przecięcie papy nic nie da, co można jeszcze z tym zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.07.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Czy robiąc pełne deskowanie + papa trzeba zostawić szczelinę w kalenicy? Bo właśnie dekarz stwierdził że mamy źle położoną więźbę, gdyż nawet przecięcie papy nic nie da, co można jeszcze z tym zrobić??? No tak jakoś musi być leki "cug"..u mnie to jest ok 1,5 - 2 m wyraźnej szczeliny... Przecięcie papy gdy deski sobie przy sobie to jaka szczelina 2-4 mm ??? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.07.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 My musielismy zmniejszac wneke na drzwi do 207 cm juz na gotowo z płytkami. Oczywiscie mówie o drzwiach wew. Drzwi kupowane na gotowo. Dzięki za odp. pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 01.07.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Czy robiąc pełne deskowanie + papa trzeba zostawić szczelinę w kalenicy? Bo właśnie dekarz stwierdził że mamy źle położoną więźbę, gdyż nawet przecięcie papy nic nie da, co można jeszcze z tym zrobić??? Zawsze da sie coś zrobić ja tez nie miałem rozciętej kalenicy bo robione deskowanie z papą było w listopadzie i ciesla stwierdził ze lepiej rozciąć kalenicę przy kładzeniu dachówki a na zimę zakryć papa zeby nie padało do wewnątrz domu, więc dekarze wzięli piłe i ponacinali takie łezki w kalenicy żeby była wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 01.07.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Nasz dekarz zaproponował wiercenie dziur w więźbie ale ktoś inny mówił, że to nie wystarczy. Kto ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.07.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Nasz dekarz zaproponował wiercenie dziur w więźbie ale ktoś inny mówił, że to nie wystarczy. Kto ma rację? A może gumóweczką zrobić ładną szczeline? A co na to KB ? - ja poza ową szczelina na nieogrzewanym stryszku zrobiłem na przeciwległych ścianach dwie rury f50 by był przedmuch powietrza przez całość strychu. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 01.07.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 nasz dekarz zaproponował wiercenie dziur w więżbie w kalenicy ale ktoś nam powiedział że to nie wystarczy. Kto ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 01.07.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 kurcze już chyba jest późno bo własnych postów nie widzę KB jest do du... ( tak to jest jak się bierze znajomych) bo musi sam sprawdzić w mądrych książkach. Czy możesz coś łopatologicznie napisać o tych rurach, bo ja to blondynka i trudno mi niektóre rzeczy sobie wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 01.07.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mam pytanie odnosnie wycen prac wykonczeniowych. Czy poza uzgodniona cena za kladzenie plytek kasuja was fachowcy za dodatkowe tematy typu polozenie cokołow, schodow czy przygotowanie terenu? Dogadalem ciekawa cene za polozenie plytek za m2 a dzisiaj przy rozliczeniu sie zdziwilem jak mi powiedzieli ile to kosztuje. Okazuje sie bowiem, ze jakie łamasy czy cokoły nie są liczone od m2 tylko albo od bieżącego albo jeszcze w inny tylko im znany sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.07.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mam pytanie odnosnie wycen prac wykonczeniowych. Czy poza uzgodniona cena za kladzenie plytek kasuja was fachowcy za dodatkowe tematy typu polozenie cokołow, schodow czy przygotowanie terenu? Dogadalem ciekawa cene za polozenie plytek za m2 a dzisiaj przy rozliczeniu sie zdziwilem jak mi powiedzieli ile to kosztuje. Okazuje sie bowiem, ze jakie łamasy czy cokoły nie są liczone od m2 tylko albo od bieżącego albo jeszcze w inny tylko im znany sposób. To standardzik płytkarzy, ale trzeba było dogadać za całą robotę a nie od metra - na dodatkach zwykle sobie odbijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts