bortek79 22.10.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Hej! U mnie najpierw były zrobione płytki, a na nich zostały postawione schody.Można ponoć postawić schody na posadzce, ale potem trzeba się bawić z docinaniem płytek na około schodów. Ponadto jak rozmawiałem z rożnymi stolarzami, to wszyscy chcieli żeby podłoga pod schodami była już wykończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 22.10.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Czy schody trzeba zrobić przed położeniem płytek na korytarzu?Czy można założyć najpierw płytki i później na nich schody ażurowe? Łatwiej zrobić schody na docelowej warstwie podłogi. pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 23.10.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Czy orientujecie się jaki jest koszt położenia paneli (razem z listwami)? My dostaliśmy wycenę: 15 zł/m2. Wydaje mi się trochę dużo ale może się mylę?Oświećcie mnie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HON-AR 23.10.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam serdecznie Wszystkich Forumowiczów Przygotowujemy sie do budowy domu (350 m2 wraz z dwoma garażami) pod Poznaniem. Zwracamy się z prosbą o namiary na dobrych murarzy i cieśli wraz z dekarzami. Z wstepnych naszych ustaleń i rozpytywań mamy cenę robocizny za dach, która kształtuje się następująco /nawiasem mówiąc jest to firma szwagra /: - więżba+dedskowanie+papa+,łaty i kontrłaty+deskowanie+opierzenie+ dachówka i rynny = RAZEM 76 zł za metr kwadratowy do tego podbitka 60 zł za m2 Co o tym sądzicie Kochani? Będziemy wdzięczni za wszystkie uwagi i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 23.10.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 - więżba+dedskowanie+papa+,łaty i kontrłaty+deskowanie+opierzenie+ dachówka i rynny = RAZEM 76 zł za metr kwadratowy do tego podbitka 60 zł za m2 Hmm coś sie tw warstwy niezgadzają - dwa razy deskowanie ??? Cena OK - choć jak to mówią z rodziąa to sie dobrze na zdjęciu wychodzi Abudowa konkretniej gdzie ? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HON-AR 23.10.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam serdecznie Faktycznie, dwa razy wspomniałam o deskowaniu Dzięki za odpowiedź, zgadzam sie z Tobą, iż niejednokrotnie z rodziną można wyjść jak zabłocki na mydle, jednak, póki co, cena, o której pisałam jest tylko ceną, bez jednak jakichkolwiek obietnic z jego (szwagra) czy też z naszej strony. Nie ukrywamy, iż w przypadku znalezienia tańszego wykonawcy, podejmiemy pewnie decyzję na jego niekorzyść. Tak jak pisałam we wczesniejszym poście, szukamy innych ekip, za kontakt do których będziemy bardzo wdzięczni... Budujemy w Skórzewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 24.10.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Pytanie pewnie nie typowe Szczerze mówiąc nie szukałem jeszcze zbyt dobrze jeden mały sklepik + liroy nie ma. Może wiecie gdzie można dostać przewód elektryczny w przezroczystej izolacji metra ? tzn każda żyła/linka jest w przezroczystej osnowie i całość w kolejnej przezroczystej. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia33 24.10.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Pytanie pewnie nie typowe Szczerze mówiąc nie szukałem jeszcze zbyt dobrze jeden mały sklepik + liroy nie ma. Może wiecie gdzie można dostać przewód elektryczny w przezroczystej izolacji metra ? tzn każda żyła/linka jest w przezroczystej osnowie i całość w kolejnej przezroczystej. Pawlok Witaj, Zobacz w Luboniu na ul. Buczka, jest taki sklep elektryczny, dość dobrze zaopatrzony, może tam będą mieli taki przewód. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 25.10.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Co robiliście najpierw tynki czy parapety zewnętrzne? Czy ma to jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 25.10.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Co robiliście najpierw tynki czy parapety zewnętrzne? Parapety zewnętrzne zrobione przy ocieplaniu ścian - aktualnie klej + grunt. Tynkowanie za rok - parapety się obklei co by przypadkowo nie poniszczyć . Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 26.10.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Co robiliście najpierw tynki czy parapety zewnętrzne? Parapety zewnętrzne zrobione przy ocieplaniu ścian - aktualnie klej + grunt. Tynkowanie za rok - parapety się obklei co by przypadkowo nie poniszczyć . Pawlok U nas też najpierw były parapety (po ociepleniu) a potem tynkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.10.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Pytanie za 100 pkt.Gdzie kupowaliscie brame przesuwna -standart 4*1,5m z wypelnieniem panelowym (zielona) - ile płąciliście z abrame i co najwaznejsze ile za montaż?PozdrawiamPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia33 27.10.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam,gdzie kupowaliście gniazda, włączniki oświetlenia.W marketach wybór jest bardzo skromny.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.10.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam, gdzie kupowaliście gniazda, włączniki oświetlenia. W marketach wybór jest bardzo skromny.[/b] z tego co wiem to w Elektrohurcie na Małych garbarach jest dosc spory wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bortek79 28.10.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam, gdzie kupowaliście gniazda, włączniki oświetlenia. W marketach wybór jest bardzo skromny.[/b] Hej! Polecam firmę Eltech. Mają siedzibę w Bytkowie koło Rokietnicy i w Poznaniu na Kanałowej. Więcej zobaczysz w Bytkowie bo to ich główna hurtownia. Niestety część rzeczy można jedynie zobaczyć w katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 04.11.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Macie już szufle śniegowe i sól? Patrząc za okno, to chyba się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 04.11.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja nawet zimówek w aucie jeszcze nie mam, a co dopiero szufli i takich tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 05.11.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja nawet zimówek w aucie jeszcze nie mam, a co dopiero szufli i takich tam... zimówki nadal w garażu, bo w bagażniku mam parę kartonów śrubek, których nie ma kto rozpakować na szczęście stopniało i dziś można na znów na letnich urzędować...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 06.11.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 ŚWIADECTWO ENERGETYCZNE - szybko, sprawnie i konkurencyjnie, niedawno zmieniłam pracę i jest tu dziewczyna, która się tym zajmuje, numer na priv, wczoraj odebrałam swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 08.11.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam, Damon poprosze o namiary na priv. Mam pytanie odnoscie śmieci:) Jaka firme polecacie i na jakich warunkach dziialaja, jak cenowo i td... z gory dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts