pawlok 09.11.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Taki absurd budwlany wyłapany dziś przez moja skromną osobę. Wzieło mnie dzisiaj by oddać dziennik budowy wewnetrznej instalacji gazowej - akurat buszowałem koło Zielonej to sobie poszedłem. No i okazuje się że by go oddać trzeba wypisać druczek "Zawiadomienie o zakończeniu budowy obiektu budowlanego" + dla gazu dołączyć :protokół szczelności, dziennik budowy, pozwolenie na budowę, opinie kominiarską i umowę sprzedaży. A w gazowni by podpisać umowę sprzedaży musiałem złożyć oświadczenie że złożyłem już zawiadomienie o zakończeniu Na szczęście Pani w gazowni na moje stwierdzenie, że jeszcze nie oddałem z uśmiechem powiedziała "niech Pan napisze że oddał' Ale absurd jest I jak w tym kraju ma być normalnie? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riczus 09.11.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam Wybieram się do Poznania i poszukuję dobrych hurtowni dachówek ceramicznych.Na chwilę obecną interesują mnie takie gdzie są największe wystawkifirmy np. Creaton, Mayer-Holsen i inne dobrej klasyKogo możecie polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.11.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Witam Wybieram się do Poznania i poszukuję dobrych hurtowni dachówek ceramicznych. Na chwilę obecną interesują mnie takie gdzie są największe wystawki firmy np. Creaton, Mayer-Holsen i inne dobrej klasy Kogo możecie polecić? Pozdrawiam Creaton powinni miec w f. Dek-Pol i pewnie w f. Pimar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 10.11.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Taki absurd budwlany wyłapany dziś przez moja skromną osobę. Wzieło mnie dzisiaj by oddać dziennik budowy wewnetrznej instalacji gazowej - akurat buszowałem koło Zielonej to sobie poszedłem. No i okazuje się że by go oddać trzeba wypisać druczek "Zawiadomienie o zakończeniu budowy obiektu budowlanego" + dla gazu dołączyć :protokół szczelności, dziennik budowy, pozwolenie na budowę, opinie kominiarską i umowę sprzedaży. A w gazowni by podpisać umowę sprzedaży musiałem złożyć oświadczenie że złożyłem już zawiadomienie o zakończeniu Na szczęście Pani w gazowni na moje stwierdzenie, że jeszcze nie oddałem z uśmiechem powiedziała "niech Pan napisze że oddał' Ale absurd jest I jak w tym kraju ma być normalnie? pozdrawiam Pawlok gdzie tu absurd ? tu jest debilizm nie absurd. w druku zgłoszenia do PINBU jest napisane ksero protokołów odbioru instalacji lub umów sprzedaży. Albo albo a nie to i to Jak najbardziej logiczne jest, że instalacji nie można napełniać paliwem jeśli nie została ona dopuszczona do użytkowania ale Inna sprawa, że druk zgłoszenia jest sam w sobie niefortunny bo np. jak dołączę rachunek za wywóz nieczystości to przecież jakbym oświadczał ,że sr.. sikam i po prostu mieszkam PRZED zgłoszeniem czyli nadstawiam łeb pod topór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 10.11.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Witam Wybieram się do Poznania i poszukuję dobrych hurtowni dachówek ceramicznych. Na chwilę obecną interesują mnie takie gdzie są największe wystawki firmy np. Creaton, Mayer-Holsen i inne dobrej klasy Kogo możecie polecić? Pozdrawiam My Creatona kupiliśmy w hurtowni Dach-Bud na Obornickiej. Są dwie hurtownie o tej samej nazwie niedaleko od siebie, my kupowaliśmy w tej mniejszej. Jak jedzie się od ronda na Obornickiej to ta duża hurtownia jest po prawej stronie, a kawałek za nią po lewej jest ta druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 10.11.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 gdzie tu absurd ? tu jest debilizm nie absurd. w druku zgłoszenia do PINBU jest napisane ksero protokołów odbioru instalacji lub umów sprzedaży. Hmm czegoś tu niezrozumiałem - w punkcie gaz nie ma "lub" Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 12.11.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 gdzie tu absurd ? tu jest debilizm nie absurd. w druku zgłoszenia do PINBU jest napisane ksero protokołów odbioru instalacji lub umów sprzedaży. Hmm czegoś tu niezrozumiałem - w punkcie gaz nie ma "lub" Pawlok stąd debilizm. Sam wniosek jest napisany tak ,żeby nie można było go zrozumieć literalnie Tropem logicznym lub dotyczy również gazu tropem literka po literce niekoniecznie Tak czy owak autora wniosku niejeden zapewne chciałby sopotkać osobiscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 12.11.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam Wybieram się do Poznania i poszukuję dobrych hurtowni dachówek ceramicznych. Na chwilę obecną interesują mnie takie gdzie są największe wystawki firmy np. Creaton, Mayer-Holsen i inne dobrej klasy Kogo możecie polecić? Pozdrawiam My Creatona kupiliśmy w hurtowni Dach-Bud na Obornickiej. Są dwie hurtownie o tej samej nazwie niedaleko od siebie, my kupowaliśmy w tej mniejszej. Jak jedzie się od ronda na Obornickiej to ta duża hurtownia jest po prawej stronie, a kawałek za nią po lewej jest ta druga. W tym temacie .... a patrząc na cenę, albo inaczej na stosunke jakosci do ceny to jaką firme dachówek byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 12.11.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 W tym temacie .... a patrząc na cenę, albo inaczej na stosunke jakosci do ceny to jaką firme dachówek byście polecili? Roben sredzka plus bo taką mam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia33 13.11.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 W tym temacie .... a patrząc na cenę, albo inaczej na stosunke jakosci do ceny to jaką firme dachówek byście polecili? Roben sredzka plus bo taką mam Pawlok Ja tez mam takiego Robena-niestety jest troszke krzywa. Dekarze bardzo narzekali, ale nam sie bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 14.11.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Ja też mam średzką plus i dekarze nie narzekali:-)) Ja osobiście polecam A gdzie kupowaliście w korzystnych cenach wełnę do ocieplenia poddasza?? Szukam albo rockwola Toprock albo isover supermaty:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 14.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Ja też mam średzką plus i dekarze nie narzekali:-)) Ja osobiście polecam A gdzie kupowaliście w korzystnych cenach wełnę do ocieplenia poddasza?? Szukam albo rockwola Toprock albo isover supermaty:-)) No to nie Ty jedne masz prostą Welne Rockwola kupowałem w poelcanej na grupie firmie Nadstaga z Dąbrówki koło Obornik byli tańszy niz okoliczne hurtownie pomimo znacznej odległości.. Właśnie układam drugą warstwe super-rock 10 cm - i zobaczymy jak to będzie bo odkryłem pomyłkę 6 paczek dali 15cm, czyli na 1 paczce 1,2m2 w plecy - mam nadzieje że mi styknie pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroslav 16.11.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witam, szukam ekipy do tynków cem-wap. Może macie namiary na jakieś wypróbowane ekipy (najlepiej z wschodnich rubieży Poznania lub okolic Gniezna, Wrześni, ale nie jest to warunek konieczny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 16.11.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Poszukuje taniego transportu (coś wielkość Lublina) na trasę Poznań - Inowroclaw- Poznań- Luboń- Mosina by przewieźć parę rzeczy (może być paka plandekowana), może ktoś zna jakiegoś wujka, dziadka itp itd mającego busa i chcącego dorobić ??? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 16.11.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Polecam dachówki ceramiczne Nelskamp, duży punkt sprzedaży jest w Biskupicach, E.D.Bau, moim zdaniem bardzo dobre dachówki, ,,niemiecka robota" świetnie wypalone, proste ,a i ceny prezetują się bardzo ciekawie. Moi dekarze bardzo sobie chwalili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.11.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Zgłoszenie zakończenia budowy domu oraz instalacji gazowej. Pozwolenia i dzienniki budowy były oddzielne. Czyli teraz muszę zanieść na Zieloną 2 teczuszki czy to wszystko razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 19.11.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Czy ktoś może polecić niedrogiego wykonawcę certyfikatów energetycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 20.11.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Sprawdz moich - firma Comproj. Comproj.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 20.11.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Zgłoszenie zakończenia budowy domu oraz instalacji gazowej. Pozwolenia i dzienniki budowy były oddzielne. Czyli teraz muszę zanieść na Zieloną 2 teczuszki czy to wszystko razem? wpisz we wniosku oba numery pozwoleń i zanieś razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 20.11.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Sprawdz moich - firma Comproj. Comproj.pl dzięki rocky0973 Dzwoniłam i mają ceny od 400 do 550zł.Wyzsza stawka jest za to ze się posiada rekuperator + GWC ;( wiec szukam dalej, bo niechcę zapłacic 550zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts