Postihal 09.03.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witaj sliwaprz Twoja cena to naprawdę kosmos.Ja za moją adaptacje płacę 1.000 zł + 22% VAT.Ze zmian w projekcie dodałem jedno okno w garażu,zmieniłem więźbę i strop na konstrukcję z wiązarów kratowych.Wg mojego architekta zamiana materiału na ściany nie wymaga zmian w projekcie jak również zmiana ogrzewania z gazowego na opał stały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 09.03.2008 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Takiego mistrza od adaptacji bym olał choć jest problem - ma Twoje projekty i pewnie jak jemu nie zapłacisz to ich Ci nie będzie chciał oddać.Pozostanie perswazja lub twarda negocjacja. Tak apropo to kiedyś rozmawiałem z pewnym adaptatorem projektów ,który ma biuro na przeciw Starostwa na Jackowskiego . Zaśpiewał mi za adaptację 2300 zł z wrysowaniem i planem zagospodarowania + za zmianę stropu 500 zł z ferta na Terriwę .Za kierowanie budową zaśpiewał 4500 zł Wyśmiałem jego zdrowo i zaproponowałem jemu poszukanie innych frajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Ja też płacę za wrysowanie i załatwienie papierów 1000 + 22%VAT. Zmian nie mam wiele bo Archon robił mi projekt indywidualny na bazie typowego i tam mogłam się wyżyć - za 2800 + VAT. Mój architekt adaptujący wyznaje zasadę, że tylko koniecznie niezbędne zmiany wrysowuje w projekt i wtedy szybciej będzie PnB. Zmiany ściany z 1 na 2-warstwową nie nanosił. Zobaczymy, w poniedziałek mijają 2 tygodnie od złożenia wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 09.03.2008 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Akakz napisała :Mój architekt adaptujący wyznaje zasadę, że tylko koniecznie niezbędne zmiany wrysowuje w projekt i wtedy szybciej będzie PnB. Zmiany ściany z 1 na 2-warstwową nie nanosił. Zobaczymy, w poniedziałek mijają 2 tygodnie od złożenia wniosku Życzę Wam jak najszybszego odbioru PnB choć jak sam się przekonałem to trzeba czekać minimum 30 dni. Ale trzymam kciuki za szybszy odbiór papierów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielcie1 09.03.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Orientowaliście się ile od m2 za więźbę bierze cieśla? jakoś nie mogę znaleźć obecnych stawek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i arek 09.03.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Orientowaliście się ile od m2 za więźbę bierze cieśla? jakoś nie mogę znaleźć obecnych stawek... ok 50zł/m2. Szukamy projektanta wnętrz. Proszę polećcie nam kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.03.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Szukamy projektanta wnętrz. Proszę polećcie nam kogoś. Najpopularniejsza chyba ostatnio jest projektantka, którą podał Wam Celt Pyrgon też ma z tego co pamiętam, może go poproście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 09.03.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 50 Zł ZA WIEZBE TO RACZEJ DROGO, 30 -35TO STAWKA KTORA JESZCZE PRZEJDZIE.,JA za mój pogięty daszek płaciłem 30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 09.03.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Ja akurat jestem w temacie "ciesli" - za mój daszek jestem umówiona na cenę 27zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 10.03.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Zamówiłam dzisiaj beton B-20 w Bonus-Beton Luboń - 250zł/m2 + 200 godzina pracy pompy + 150zł dojazd pompy (netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 10.03.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Dzisiaj nareszcie złożyłem całość dokumentów w Starostwie w celu uzyskania PnB.Zobaczymy jak to długo potrwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielcie1 10.03.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 z nowych klimatów... kwetia więźby 30 zł m2 pow. dachu 276 m2 w tym belki stropowe z drewna, wyszło ok. 22 m3, wszyscy pytają czy buduję pałac ceny za m3 wieźby zróżnicowane od 750 za surowiznę do coś ponad 1000 za impregnowane. Co istotne podobno lepiej impregnować u siebie, gdyż impregnacja zanurzeniowa to taka średnia pewność (rozwodnione środki) a kolor jest. Przypomnę wszystkim budującym - mam zamiar jak najtaniej wybudować dom 121 m2 + garaż 25m2 w parterze (oczywiście chcę zachować odpowiednią jakość materiałów). Ściana trójwarstwowa. Stan zero wg kosztorysu podobnego domu to 49tyś netto, ściana dwuwarstwowa (murator). Powinienem zmieścić się w 30 tyś. przy trójwarstwówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i arek 10.03.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 50 Zł ZA WIEZBE TO RACZEJ DROGO, 30 -35TO STAWKA KTORA JESZCZE PRZEJDZIE., JA za mój pogięty daszek płaciłem 30zł Dzięki to nas pocieszyłeś. Poszukamy dalej. Dziś zamówiłem w Beton Bonus beton B10 (podbeton) - 182zł m3 z transportem Ekipa kazała zamawiać strop, ale czy znacie inne firmy niż KONBET ? Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 11.03.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 [ Ekipa kazała zamawiać strop, ale czy znacie inne firmy niż KONBET ? Co polecacie? Pozbruk - drogo, Stropex, Srobet. Pietryga, Mucha U mnie strop z Czamaninka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 11.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 50 Zł ZA WIEZBE TO RACZEJ DROGO, 30 -35TO STAWKA KTORA JESZCZE PRZEJDZIE., JA za mój pogięty daszek płaciłem 30zł przebijam scoobiego. 25pln/m2 więźby. daszek również pogięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 11.03.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 [ Ekipa kazała zamawiać strop, ale czy znacie inne firmy niż KONBET ? Co polecacie? Pozbruk - drogo, Stropex, Srobet. Pietryga, Mucha U mnie strop z Czamaninka a propos stropów. mi za 1m2 kompletnego stropu ceramicznego Wienerbergera (sam strop, bez betonu i robocizny) wyszło 84pln i jestem bardzo ciekawy o ile taniej byłoby w Terrivie czy Musze? Jak to wygląda u Was (m2 stropu, nie na pow. użytkową albo jakąś tam)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielcie1 12.03.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Dziś wycena od dekarza 50 zł za m2 (nabicie łat, dachówka, obrobki, jedno okno, dwa kominy) co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 12.03.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Moim zdaniem drogo - ja mam dekarza za 35zł za m2 + 15zł za mb rynny (ale mam zamiar jeszcze się potargować o te rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 12.03.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Dzisiaj podpisałem umowę z wykonawcą na zaprojektowanie,wyprodukowanie,zawiezienie i zamontowanie wiązarów dachowych wykonanych w systemie Mitek. Konstrukcja dachowa zostanie wykonana z drewna spełniającego następujące warunki: - tarcica klasy min.C-24 - strugana - komorowo suszona do 18-22 % wilgotności - impregnowana FOBOS-em M-4(kolor zielony-kontrolny). Termin realizacji umowy na pierwszą dekadę czerwca 2008r. Wartość umowy netto 28.000 zł Uważam,że dobrze zrobiłem,bo za jednym zamachem mam z głowy więźbę dachową i strop,ponieważ ta konstrukcja zastępuje dwa w jednym Powierzchnia dachu na moim budynku ma 285 m2,a strop 140 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 13.03.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 dzień dobry,można? Jako budowacze-teoretycy mamy bardzo wiele niewiadomych , a chcemy zacząć budowę jak tylko pani ze starostwa powiatowego łaskawie wyda pozwolenie na budowę. Budowa w Gruszczynie.pozdrawiamyEwa i Maciej+2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts