mowaleria 29.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 MISIAK - MOŻESZ PODAĆ ADRES, GDZIE KUPOWAŁEŚ TE OKNA - BO TA STRONKA NIE DZIAŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 29.03.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 MISIAK - MOŻESZ PODAĆ ADRES, GDZIE KUPOWAŁEŚ TE OKNA - BO TA STRONKA NIE DZIAŁA mi działa Niedziałkowskiego 1 061 8332031 061 8333571 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 30.03.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Okna - jeszcze nie wiem - zbieram wyceny i kształcę się w tym temacie (może jakies sugestie?) Kominy - systemowe Plewa - V-Bud Walkiewicz Wysogotowo Dach - najprawdopodobniej też V-Bud lub Wena na Dąbrowskiego (Ogrody) - wycenę z Weny już mam, czekam na wycenę z V-Budu. Temat okien przerobiłem od A-Z Mam chyba z 6-7 wycen. A więc. Potrzebuję okna do domu parter+piętro, okna wszystkie niestandardowe wymiary, duże okno w salonie, rolety zewnętrzne sterowane elektrycznie na włącznik, kolor złoty dąb, razem 15 okien. Moje uwagi: MS Okna Sokoła - drogo, wiele uwag, dużo zmian pod nich, kilka rzeczy niemożliwych do zrobienia, tak się nie da itp MS Okna Rataje - zrobiłem dla porównania, bo ktoś mi powiedział że różni przedstawiciele producentów mają różne ceny i faktycznie trochę taniej od Sokoła, ale i tak drogo, i dużo zastrzeżeń Oknoplast Kraków - cena może być, tyle że trzeba dopłacić za elektrykę do rolet dodatkowo, profile 3-komorowe Mirox ul.Harcerska - wycena ok. profile 3-komorowe, w cenie do rolet tylko 3szt silników, reszta ręczne. Domplast - oferta z Allegro - moze być, cena konkurencyjna, jednak duża niewiadoma co do jakości bo nie znalazłem nikogo kto by potwierdził ich solidność. AMB Babst - cena okien ok, przedraża elektryka do rolet, jakoś nie wzbudzili mojego zaufania VARIANT OKNA ICH POLECAM !!! ul.Szarych szeregów 23 Poznań, http://www.variant-okna.pl żadnych zbędnych pytań, 1 e-mail z zapytaniem 1 e-mail z odpowiedzią + telefon potwierdzający i wszystko, wszystko zrobią, wiedzą że 90% okien w domu jednorodzinnym to okna nietypowe, kolor z palety 6-kolorów dla nich złoty dąb to standard, profil Thyssen 5-komorowy, szyby u=1,0 (a u innych bywało z tym różnie), okucia Roto, 10 lat gwarancji, realizacja tylko 2 tygodnie od podpisania umowy w cenie okna, rolety zewnętrzne, sterowane elektrycznie (WSZYSTKIE), montaż Cena jest najniższa ze wszystkich proponowanych ofert, a myślę że uda się coś jeszcze wynegocjować. Ostatecznie wybieram pomiędzy Variant a Mirox. Ale raczej to bedzie VARIANT Jeżeli skorzystam z ich usług, a wszystko wskazuje że tak to dam znać o jakości ich usług. Pozdrawiam P.S. Teraz mam gorący temat okien dachowych. Czekam na Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 30.03.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A ja wręcz przeciwnie... Obsługa fataliza. Wymieniałam u nich okna w starym domu - po sąsiedzku, bo to Podolany - jak już zamontowali i zgłosiłam uwagi to był JEDEN WIELKI PROBLEM! Naprawiali mi na gwarancji okno, którego wcześniej nie wyregulowali nawet (trzeba i w tym ich pilnować), a na to wszystko Pan z obsługi dzwonił do mnie po kasę za taką usługę "naprawa" - 2 tyg. po wstawieniu okna! Tak mnie wkurzyli, że w trakcie spotkania służbowego odebrałam któryś z kolei nagabujący o kasę za na prawę telefon i po moim długim tłumaczeniu, dlaczego klient nie płaci za naprawę na gwarancji zauważyłąm, ze nie znajduję zrozumienia u "telefonujacego", więc powiedziałam w końcu "odp...się Pan ode mnie". No i skończyło się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 30.03.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Gdzie kupowaliście okna, kominy i przede wszystkim DACHY????? Okna dachowe (Roto) i cały dach - Wena Plus. Dobra i miła obsługa, terminowe dostawy, cena w normie - najtansi nie byli ale zadecydowało dobre podejscie i konkretne rozmowy. Kominy - systemowy Schiedel. Drogie ale bardzo dobre (porównując moim laickim okiem) Okna - Vetrex Tczew, montaż i sprzedaż Winglob z Hetmańskiej. Profil Veka plus Roto NT w pełnej opcji, 5 komorowe plus rolety BeClever. Ładne, solidnie wykonane, w dość atrakcyjnej cenie. Szybka wycena, dobry kontakt, terminowy pomiar itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 30.03.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A ja wręcz przeciwnie... Obsługa fataliza. Wymieniałam u nich okna w starym domu - po sąsiedzku, bo to Podolany - jak już zamontowali i zgłosiłam uwagi to był JEDEN WIELKI PROBLEM! Naprawiali mi na gwarancji okno, którego wcześniej nie wyregulowali nawet (trzeba i w tym ich pilnować), a na to wszystko Pan z obsługi dzwonił do mnie po kasę za taką usługę "naprawa" - 2 tyg. po wstawieniu okna! Tak mnie wkurzyli, że w trakcie spotkania służbowego odebrałam któryś z kolei nagabujący o kasę za na prawę telefon i po moim długim tłumaczeniu, dlaczego klient nie płaci za naprawę na gwarancji zauważyłąm, ze nie znajduję zrozumienia u "telefonujacego", więc powiedziałam w końcu "odp...się Pan ode mnie". No i skończyło się... No ładnie i co ja mam sobie teraz myśleć??? Ale z samych okien jesteś zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 31.03.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Sprzedam 14 palet z pustakami U-220 klasy 15 (przeznaczony na ściany nośne). Pozostałości po budowie. Na palecie jest 84 sztuk. 13 palet oryginalniezafoliowanych. Cena brutto za pustak to 3,60 zł.Wymiary pustaka: 188x250x220. Cegielnia Cerabud Krotoszyn. Osoby zainteresowane proszę o kontakt. Spróbujemy się "dogadać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 31.03.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Sprawdzałem dzisiaj ceny drewna na więźbę dachową (krokwie, kalenice, łaty, murłaty), poniżej efekty może komuś się przyda: AK DREWNO - Tartak Skórzewo, cena 1180 brutto/m3, impregnowane zanurzeniowo, czas oczekiwania ok 1,5 miesiąca JAWOR - skład ul.Lutycka tel. 0618480027, impr.zanurzeniowo, czas oczekiwania 2 tyg. 1180 brutto/m3 transport 200zł Tartak Kicin - 0618121012, 1108 brutto/m3, czas oczekiwania min.8 tygodni, impr.zanurzeniowo, transport własny UNIDREW- Komorniki, 0618107417, 1098 brutto/m3 impr.zanurzeniowo, czas oczekiwania ok. 2 tygodni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotles 01.04.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam nowodubujących! Mam do sprzedania konterer budowlany systemowy. Używałem go podczas budowy i bardzo się przydał (nic nie zginęło ), Teraz "wykańczam się" więc jest mi już niepotrzebny. Kontener stoi 3km od Poznania na pn-wsch. Jest wypożony w pełną instalację elektryczną ze skrzynką odbiorczą. Dla zainteresowanych mogę przesłać forki. Piszcie na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 01.04.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 No ładnie i co ja mam sobie teraz myśleć??? Ale z samych okien jesteś zadowolona? Dom już sprzedałam, ale powiem tak: nie żółkły, były ok, tylko reklamacje mieli w ddddd....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nalach 01.04.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 witam chcę się z wami podzielić moimi doświadczeniami i może komuś pomogę bo czytając wasze posty trochę pomocy uzyskałam,a więc zaczynam buduję mały domek parter i pięterko razem 70 m2,wszystko budujemy sami od fundamentów po wykończenie 1.fundamenty zalewaliśmy z gruchy LAFARGE zamówione na bałtyckiej za brigstone obecnie u nich m3 b20 kosztuje 330zł,wszystko sprawnie i fachowo i na czas 5+ 2.siporex i reszte towaru kupujemy w hurtowni w czerwonaku na ul.szkolnej można sobie wypracować rabaty a ceny są przystępne 3.strop belki i pustaki terivia zamówiliśmy na sw.wincentego na zawadach tutaj niestety byłam zawiedziona gdyż kierowcę którego do mnie wysłali to jednym słowem gamoń,zagrzebał się w piachu i nie wyjechał,masakra zeszło nam 12 godzin gdyż było trzeba czekać do wieczora aby ktoś przyjechał z firmy i rozładował towar oczywiście zamiast rozłożonych belek na murze miałam położone je przed domem także nie mam zbyt dobrych wspomnień co do owej firmy i na tym etapie narazie jesteśmy za 2 tygodnie zalewamy strop potem ciągniemy dalej górę więźbe zamawiam w murowanej goślinie ceny przystępne a teraz mam prośbę jeśli ktoś ma instalatora CO który kasuje mniej niż 90zł od punktu proszę o namiar będę wdzięczna i jeszcze jedno odwiet studni ja mam pna z murowanej gośliny który wierci za 120 zł-m jak macie tańszego dajcie znać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmo 02.04.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam wszystkich budujących wielkopolan w tym sezonie. Nasz projekt to Dom Ciekawy-wariant 2 c118bl , wszystkie papierki załatwione i oczekujemy na wejście ekipy budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 02.04.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Temat okien - temat rzeka. Ja mam okna 7 lat temu założone niestety już nie istnieje firma (dawali 10 lat gwarancji) więc nie ma sensu jej polecać. desmo - witaj. A my dziś polaliśmy beton - polecam nasz dziennik, są foty.I wszytko się udało - uff. Z tartaków to my bierzemy z Nekli (Dworcowa 33), impregnacja zanurzeniowa 880, ciśnieniowa 980 a bez impregnacji 830 za więźbęZa łaty 80 PLN taniej.Deski (25mm) bez impregnacji 600 PLN. Ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 03.04.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 witam mam do sprzedania 7 palet Robena 24 i 2 palety Roben 11,5, zainteresowanych prosze o info na priva. Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 04.04.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam ponownie! Bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę szukać kogoś kto zrobi mi "projekt przyłącza do sieci elektroenergetycznej", bo Enea daje sobie na to 7 miesięcy (a potem jeszcze 4 na wykonawstwo), nie ukrywam, że wolałabym żeby to było prędzej zrobione. Dzwoniłam już do kilku firm, polecanych z resztą na forum i żadna z nich takich projektów nie wykonuje. Czy Wy korzystaliście z Enei, czy robiliście to na własną rękę? Jeśli to drugie, to będę wdzięczna za namiary (buduję w gminie Pobiedziska). Pozdrawiam! p.s. pytałam też w grupie 2007, ale oni chyba faktycznie są już na innym etapie:). z tego co wiem, to samodzielnie nie mozna enea musi zrbic i projekt i wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 04.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Wtam, co prawda jestem juz zapisana na bardziej skupionym forum czerwonak itd ale tutaj tez z checia sie dołącze:) Budujemy sie w Czerwonaku, fundamenty zalane, w ponieziałek wchodzi ekipa stawiac mury:) Budujemy "Mały dworek " Archetona Swietne to forum bo jestesmy na tym samym etapie i wiele mozna sie dowiedziec! Rewelacja! Tego mi było trzeba!!!!!!!!!!!!!! Pozdr iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 06.04.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 witamy po przerwie melduje,że pozwolenie dostaliśmy, juz się uprawomocniło,więc jutro startują wykopki pod fundamenty i dziura pod kibel z serduszkiem niestety najładniejsza sosenka centralnie rosła sobie w salonie i trzeba było biedaczkę usunąć, będę ją opłakiwać ...a potem spalę w kominku haha...na szczęście większość brzozek ocalała...w sumie naliczyłam 12 szt (no powiedzmy kępek, bo z jednego miejsca czasem i 3 szt rosną)... pozdrawiamy budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adzia 06.04.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam My zamierzamy się też budować w najbliższym czasie w Rokietnicy. Wybraliśmy projekt Bartek z Horyzontu - z małymi poprawkami. Mamy już pozwolenie na budowę - jutro jedziemy rejestrować dziennik budowy. I jeszcze szukamy ekipy - bo będziemy budować metodą gospodarczą. Narazie poszukujemy siatki nawet używanej do ogrodzenia placu budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 07.04.2008 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witammam pytanie,czy może wiecie,gdzie mozna kupić gotowe strzemiona zbrojeniowe do ławy fundamentowej ? Potrzebuję 240 sztuk o wymiarach 30x30 cm.Będę wdzięczny za podanie namiarów na producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 07.04.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam My zamierzamy się też budować w najbliższym czasie w Rokietnicy. Wybraliśmy projekt Bartek z Horyzontu - z małymi poprawkami. Mamy już pozwolenie na budowę - jutro jedziemy rejestrować dziennik budowy. I jeszcze szukamy ekipy - bo będziemy budować metodą gospodarczą. Narazie poszukujemy siatki nawet używanej do ogrodzenia placu budowy. Pozdrawiam Witaj w klubie pozagładaj do Grupy wiosna 2007 tam jest sporo osob z Rokietnicy i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts