Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

pado

Recommended Posts

Chyba nie zapłaciłeś tej faktury?

Ja nie wiem jak to prawnie wygląda, ale jak ci oddali kasę to olej fakturę nie płać i najwyżej czekaj aż oni cię wezwą do sądu.

Swoją drogą przykra sprawa. Mi przywoża z dużymi opuźnieniami ale przynajmniej mówią że nie dają rady bo przyszła wiosna i każdy chce odbierć towar. Czekam około 3-4 dni na transport. Hurtownia Darplast.

A bloczki fundamentowe byle jakie, nie wiem czy wszystkie są takie ale moje strasznie nierówne, jak chłopaki wymurowali równo na zewnętrznej ścianie tak w środku są jakby schodki, teraz przeszkadza to w położeniu izolacji :/

niefajnie,u nas bloczki kupowane na gorąco z dostawą na drugi dzień nie dość że niedrogie (ok 2,70netto /szt) to dość równe ...aha hurtownia w gruszczynie.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba nie zapłaciłeś tej faktury?

Ja nie wiem jak to prawnie wygląda, ale jak ci oddali kasę to olej fakturę nie płać i najwyżej czekaj aż oni cię wezwą do sądu.

Swoją drogą przykra sprawa. Mi przywoża z dużymi opuźnieniami ale przynajmniej mówią że nie dają rady bo przyszła wiosna i każdy chce odbierć towar. Czekam około 3-4 dni na transport. Hurtownia Darplast.

A bloczki fundamentowe byle jakie, nie wiem czy wszystkie są takie ale moje strasznie nierówne, jak chłopaki wymurowali równo na zewnętrznej ścianie tak w środku są jakby schodki, teraz przeszkadza to w położeniu izolacji :/

FAKTURY bym nie zapłacił ale oni po prostu nie zwrócili mi całej kasy wstrzymali sobie 1.200 zł. Dlatego teraz ja się wybieram do sądu z nimi. Czekam na opinie Urzędu Skarbowego i Rzecznika Praw Konsumenta.

DLATEGO OSTRZEGAM PRZED NIMI.

Bloczki z TINY rozpadały się już na paletach szef ekipy do dzisiaj nie może pojąć jak mogłem dać sobie wcisnąć taki szajs.

Szykujemy się do zasypywania fundametów i potrzebujemy zagęszczarki do gruntu :o . Czy ktoś się orientuje czy można coś takiego wypożyczyć i gdzie?

Wypożyczalnia sprzętu budowlanego

ul. Poznańska 131a tel. 0-61 814-75-10

Tarnowo Podgórne

Dzięki krys1. Mam też info że na Naramowickiej w Poznaniu można taką maszynę wypożyczyć. Jutro podzwonię i porównam ceny :D

Szykujemy się do zasypywania fundametów i potrzebujemy zagęszczarki do gruntu :o . Czy ktoś się orientuje czy można coś takiego wypożyczyć i gdzie?

Wypożyczalnia sprzętu budowlanego

ul. Poznańska 131a tel. 0-61 814-75-10

Tarnowo Podgórne

Dzięki krys1. Mam też info że na Naramowickiej w Poznaniu można taką maszynę wypożyczyć. Jutro podzwonię i porównam ceny :D

jest jeszcze Ramirent

aktualnie czekam na wyceny drzwi i znalazłam na naszym forum opinie nt. progressu ze św. michała - jak to zwykle bywa opinie są złe....

piszę o tym, abyście ewentualnie uważali na progress'a :wink:

druga sprawa - czy ktoś robił interesy ze składami budowlanymi witar z ul. Gdyńskiej?

we witarze jeśli chodzi o więżbe to mają 100% droższą niż w tartakach

aktualnie czekam na wyceny drzwi i znalazłam na naszym forum opinie nt. progressu ze św. michała - jak to zwykle bywa opinie są złe....

druga sprawa - czy ktoś robił interesy ze składami budowlanymi witar z ul. Gdyńskiej?

Witar sprzedaje tylko to na co ma ochotę, daliśmy do wyceny strop i do tej pory jej nie otrzymaliśmy w końcu trzeba było zamówić gdzieś indziej. Daliśmy też do wyceny dach i po miesiącu dzisiaj właśnie ją odebrałam. Ceny dość konkurencyjne, na pewno warto kupić u nich okna dachowe nigdzie nie znalazłam taniej, poza tym podobała nam się dachówka "czarna zabytkowa" widzieliśmy ją w realu i wyglądała super. Oni podobno jako jedyni w Poznaniu sprzedają dachówkę typu E32 Hol. ale może wiecie czy gdzieś jeszcze można ją dostać aby porównać ceny??? Na plus można im dać to, że przechowywanie towaru jest gratis i termin może być baaardzo długi

my na teraz nie musimy nic zamawiać. dom w surowym zamkniętym stawia firma, fundament zrobi fundamentowiec, ale tak na sierpień/ wrzesień musimy mieć wybrane wszystkie drzwi do domu, wyłaz dachowy, miejsca wychodzenia rur, wymiar komina, oczywiście wszystko do białego montażu. Wymiar wyłazu muszę ustalić na dniach - aby podać go fabryce, a oni z kolei firmie produkującej wiązary.

W porównaniu z ludźmi, którzy budują domy murowane my decydować o tym wszystkim musimy duuuużo wcześniej, bo od momentu kopania fundamentów do stanu surowego zamkniętego minie max. 3 miesiące, instalacje też się robi szybciej w kanadyjczykach...

Zobaczymy, może pojadę jutro do witara - mam najbliżej ...

Witar sprzedaje tylko to na co ma ochotę, daliśmy do wyceny strop i do tej pory jej nie otrzymaliśmy w końcu trzeba było zamówić gdzieś indziej. Daliśmy też do wyceny dach i po miesiącu dzisiaj właśnie ją odebrałam. Ceny dość konkurencyjne, na pewno warto kupić u nich okna dachowe nigdzie nie znalazłam taniej, poza tym podobała nam się dachówka "czarna zabytkowa" widzieliśmy ją w realu i wyglądała super. Oni podobno jako jedyni w Poznaniu sprzedają dachówkę typu E32 Hol. ale może wiecie czy gdzieś jeszcze można ją dostać aby porównać ceny??? Na plus można im dać to, że przechowywanie towaru jest gratis i termin może być baaardzo długi

Witam

chyba nie my, też zastanawialiśmy się nad E32 kolor kasztan wycenialiśmy ją w firmie dekodach w gruszczynie, ale w końcu zamówiliśmy karpiówkę okien jeszcze nie zamawialiśmy, a tak z ciekawości to jaki dostaliście rabaty na okna i jakie.

Kaz

Właśnie my od nich wzieliśmy wspomnianą E32 Holenderkę (jest w dzienniku jakby co do wgladu) i cena była dużo tańsza niż w katalogu.

Dzięki za info niestety na stronie producenta nie ma naszej czarnej zabytkowej :(

w cenniku widziałem ze jest ale z dopiskiem ze na zamowienie i termin do uzgodnienia z producentem