tole 12.05.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 jak mi Enea postawi skrzynkę z przyłączem prądu to na czas budowy i tak będę musiał mieć tą skrzynkę budowlaną ?? formalnie tak ale ptaszki ćwierkają że możesz zrobić gniazda i schować je w skrzynce od Enei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 12.05.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Ja prawie całą budowę przeszłam na przedłużaczu podłączonym w gniazdko w domu sąsiada - dało się Skrzynkę z prądem postawili mi (Wszechwładcy z Enea) jak już miałam stan surowy zamknięty, więc o dodatkowej skrzynce budowlanej nie było mowy bo prąd mi podłączono od razu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 12.05.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 A ja swój stan surowy miałam właśnie na aregacie pomimo tego, iz mam sąsiadów posiadających prąd. Problem w tym, że sąsiedzi pracują, a gniazdko jest wewnątrz ich domu i trudno byłoby się podłączyć do niego pod nieobecnośc właścicieli. Za paliwo zapłaciłam 150zł. Dach już robiliśmy na swoim prądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 13.05.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Ktoś pisał że miał niemiłe doświadczenie z płaceniem sąsiadowi za uzyczenie prądu, przepisy nie wiem co mówią ale lepiej postawić sobie skrzynkę z porządnymi gniazdami wtykowymi i w niej licznik na prąd. Albo jak ja zapłacić grubo za "szybki prąd z eneii"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.05.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dzięki wszystkim za rady, skrzyneczkę trza załatwić. Z tym licznikiem to nie głupi pomysł.Jeszcze raz dzięki. W takim razie jakby ktoś miał takową skrzyneczkę budowlaną (z licznikiem lub z miejscem na licznik)na zbyciu to proszę o info na PRV lub mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 13.05.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 HEJ, U NAS urosły już fundamenty....szkoda tylko,że panowie murarze pomylili się troszkę (wrr) i teraz wychodzi, że o pół pustaka mamy węższy i tak już wąski salon (niby nic 12,5centa, ale wkurza...) za to hall szerszy... szukamy rozwiązania jak to skorygować, jak się znajdzie damy znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 14.05.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Dzięki wszystkim za rady, skrzyneczkę trza załatwić. Z tym licznikiem to nie głupi pomysł. Jeszcze raz dzięki. W takim razie jakby ktoś miał takową skrzyneczkę budowlaną (z licznikiem lub z miejscem na licznik) na zbyciu to proszę o info na PRV lub mail. Ja będę miała w połowie przyszłego tygodnia - bez licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 14.05.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Dzięki wszystkim za rady, skrzyneczkę trza załatwić. Z tym licznikiem to nie głupi pomysł. Jeszcze raz dzięki. W takim razie jakby ktoś miał takową skrzyneczkę budowlaną (z licznikiem lub z miejscem na licznik) na zbyciu to proszę o info na PRV lub mail. Ja będę miała w połowie przyszłego tygodnia - bez licznika A ja w sobotę odłączam się od sąsiada więc będę miał licznik na zyciu . Licznik umieszczony na desce, do licznika podłączone wejście i wyjście siłowe - prościej podłączyć go już nie można. sprzedam komplet za 100 PLN (ewentualnie sam licznik za 50 PLN). T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 14.05.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Dzięki wszystkim za rady, skrzyneczkę trza załatwić. Z tym licznikiem to nie głupi pomysł. Jeszcze raz dzięki. W takim razie jakby ktoś miał takową skrzyneczkę budowlaną (z licznikiem lub z miejscem na licznik) na zbyciu to proszę o info na PRV lub mail. Ja będę miała w połowie przyszłego tygodnia - bez licznika A ja w sobotę odłączam się od sąsiada więc będę miał licznik na zyciu . Licznik umieszczony na desce, do licznika podłączone wejście i wyjście siłowe - prościej podłączyć go już nie można. sprzedam komplet za 100 PLN (ewentualnie sam licznik za 50 PLN). T. To se wstępnie zaklepuję ten licznik Jak będę miał krzynkę to sie odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanicka 15.05.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 WItam Wielce Szanownych Wielkopolan , my własnie rozpoczynamy budowę w MIękowie K/Owińsk Gm.Czerwonak..dziś własnie wylewają nam szalunki pod fundament.... Mam prośbę i pytanie do ludzi z pobliskich okolic : kto zna namiary na tanią żwirownię z piaskiem grubości 0,4 mm (taki do zasypywania fundamentów) która oferuje również transport... zgóry dziękuję za namiary Pozdrowionka dla Was wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 15.05.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 WItam Wielce Szanownych Wielkopolan , my własnie rozpoczynamy budowę w MIękowie K/Owińsk Gm.Czerwonak..dziś własnie wylewają nam szalunki pod fundament.... Mam prośbę i pytanie do ludzi z pobliskich okolic : kto zna namiary na tanią żwirownię z piaskiem grubości 0,4 mm (taki do zasypywania fundamentów) która oferuje również transport... zgóry dziękuję za namiary Pozdrowionka dla Was wszystkich Witamy kolejnego Wielkopolanina. Powodzenia w budowaniu! Co do zasypki to po tamtej stronie miasta nie znam ale piasek przyjeżdża czasami z różnych dziwnych miejsc. Spróbuj może Dąbrowa 061 81 43 152- 20pln+vat/tonę z transportem. Ponegocjuj bez vat. Nie wiem czy to najtaniej. Ja nie znalazłem nic lepszego. W każdym razie mają potężne możliwości przerobowe i od 1/2 do 1 dnia dowiozą prawie zawsze co w sezonie nie jest proste. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 15.05.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Bramy garażowe: Hormann- Etrom Strzeszyńska Krispol- Michalina Walaszczyk Gniezno różnica cenowa jest kilkanaście procent. a jakościowa? who knows. Pozdrawiam z tego co wczoraj powiedział nam pan - sprzedaje bramy Hormanna i Krispolu - Krispol jest tańszy a lepszy - sprzedawca z Kiełczewa k/Kościana - ale czy mu wierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 15.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 poszukuję w Poznaniu:1. salonu z drzwiami wewnętrznym i zewnętrznymi2. grzejników i pieca na ekogroszek3. salonu z płytkami - czytałam o Ibero i Cermagu - jeszcze coś jest godnego odwiedzenia?dzięki za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 15.05.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 WItam Wielce Szanownych Wielkopolan , my własnie rozpoczynamy budowę w MIękowie K/Owińsk Gm.Czerwonak..dziś własnie wylewają nam szalunki pod fundament.... Mam prośbę i pytanie do ludzi z pobliskich okolic : kto zna namiary na tanią żwirownię z piaskiem grubości 0,4 mm (taki do zasypywania fundamentów) która oferuje również transport... zgóry dziękuję za namiary Pozdrowionka dla Was wszystkich spróbuj u Tobolskiego Szczepankowo 602 157 043 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 15.05.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 aaa, a więc tu pouciekaliście z wiosennej i jesiennej 2007..... a ja się dziwiłam co tam tak jakoś pustawo ostatnio pozdrawiam wszystkich budujących, zaczynających, będących w trakcie i w ogóle.... ja buduję od września zeszłego roku, ole wprowadzamy się za miesiąc także jestem taka wiosenno-jesienno-wiosenna czytałam posty powyżej, i nieskromnie zapraszam Was do mojego dziennika - wrzucałam wszystkie namiary zebrane "po drodze" (m.in. żwirownie, ekipy, etc) - chciałabym każdemu odpowiedzieć ale nie chciałabym po prostu kopiować wątków, a myślę, że zestawienia namiarów mogą się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 15.05.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 poszukuję w Poznaniu: 1. salonu z drzwiami wewnętrznym i zewnętrznymi 2. grzejników i pieca na ekogroszek 3. salonu z płytkami - czytałam o Ibero i Cermagu - jeszcze coś jest godnego odwiedzenia? dzięki za wszelkie sugestie 1. Św. Michała Poznań (dwa salony, warto pooglądać) 2. Pieca na ekogroszek w Poznaniu raczej nie znajdziesz....... raczej wrzuć w google i tam obejrzyj - zamawiasz przez dystrybutorów (my kupiliśmy przez http://www.kostrzewa.pl) 3. jeśli tylko pooglądać zajrzyj do Gianta i przejedź się Obornicką - salon na salonie zamówić warto przez Internet, są bardzo duże różnice (my zamówiliśmy ok 150 m kw płytek i mam na tym ok 40% różnicy w cenie w stosunku do tradycyjnych sklepów - płytki Paradyża) - namiary na dostawców w dzienniku, możesz się powoływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 15.05.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 aaa, a więc tu pouciekaliście z wiosennej i jesiennej 2007..... hehe, mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 15.05.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 kochani ...kiedy się zgłasza rozpoczęcie budowy w PIB i kto to robi (my czy kierownik)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.05.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 kochani ... kiedy się zgłasza rozpoczęcie budowy w PIB i kto to robi (my czy kierownik)?? Roboty budowlane można rozpocząć na podstawie ostatecznej decyzji o pozwoleniu na budowę. Decyzja staje się ostateczna. po upływie 14 dni od dnia doręczenia jej stronom postępowania, o ile strony nie wniosą w tym terminie odwołania od decyzji. Inwestor ma obowiązek zawiadomić właściwy organ (powiatowego inspektora nadzoru budowlanego lub wojewódzkiego inspektora nadzoru budowlanego) oraz projektanta sprawującego nadzór nad zgodnością realizacji budowy z projektem o zamierzonym terminie rozpoczęcia robót, na które jest wymagane pozwolenie na budowę, co najmniej na 7 dni przed ich rozpoczęciem (art. 41 ust. 4 Prawa budowlanego). Dołącza także: 1. oświadczenie kierownika budowy (robót), stwierdzające sporządzenie planu bezpieczeństwa i ochrony zdrowia oraz przyjęcie obowiązku kierowania budową (robotami budowlanymi), a także zaświadczenie o wpisie na listę członków właściwej izby samorządu zawodowego, stanowiącego podstawę do wykonywania samodzielnych funkcji technicznych w budownictwie, - to musisz dostać od kierbuda 2. w przypadku ustanowienia nadzoru inwestorskiego - oświadczenie inspektora nadzoru inwestorskiego, stwierdzające przyjęcie obowiązku pełnienia nadzoru inwestorskiego nad danymi robotami budowlanymi, a także zaświadczenie, o którym mowa powyżej, 3. informację zawierającą dane dotyczące bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia zamieszczone w ogłoszeniu, które kierownik budowy ma obowiązek umieścić na budowie. - to musisz dostać od kierbuda źródło: http://www.gunb.gov.pl/info/procedurybud/pozwolenie2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 15.05.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 za dużo tego papiery od kierbuda dostałam i wysłałam do PINB jakieś 3 tyg. temu, jutro lecę rano dać to oświadcz. o rozpocz. budowy bo mi fundamentowcy wchodzą 26go na działkę (co by się nie działo muszą zacząć robotę!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts