kajetana 15.05.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 i nie wiem czy mi wtedy dał tę informację na tablicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 15.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 bez przesady, wszystko zalezy jak się dogadasz z kierbudem, tablicę sami akurat wypisaliśmy i dziś przybiliśmy bo już było do czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 15.05.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ogłaszam otóż wszem i wobec, że odebraliśmy dzisiaj pozwolenie na budowę.. po niewielkich perturbacjach, po których niesmak do niekompetentnych urzędniczek raczył się przypomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanicka 16.05.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 a u nas zaczęło się dziać...wczoraj wylaliśmy ławy pod fundament...teraz podlewanie.... może coś urośnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 16.05.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Specjalnie dla agessner i jjanicki http://www.e-gify.strefa.pl/gify/rozne/jedzenie_i_picie/jedzenie_i_picie56.gifhttp://www.e-gify.strefa.pl/gify/rozne/domy/domy7.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nalach 16.05.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 WItam Wielce Szanownych Wielkopolan , my własnie rozpoczynamy budowę w MIękowie K/Owińsk Gm.Czerwonak..dziś własnie wylewają nam szalunki pod fundament.... Mam prośbę i pytanie do ludzi z pobliskich okolic : kto zna namiary na tanią żwirownię z piaskiem grubości 0,4 mm (taki do zasypywania fundamentów) która oferuje również transport... zgóry dziękuję za namiary Pozdrowionka dla Was wszystkich p.Żebrowski z czerwonaka wozi żwir tel.603-604-942 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mija74 16.05.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam serdecznie budujących Wielkopolan!Mam zamiar dołaczyc do waszego grona juz w sierpniu, ale zaczęły sie pierwsze problemy budowlane - sprawdzona i umówiona ekipa murarzy rozpada się i chyba nam się wycofają Będziemy budować ściane jednowarstwową z Porothermu 44 i dość trudno znaleźć do niej dobrych fachowców. Może ktos zna lub ma takowych na swojej budowie? Budowa będzie wKrotoszynie. Bardzo będę wdzięczna za wszelkie namiary! Help me! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 16.05.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 a może ktoś chce odkupić od nas garaż blaszak ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 16.05.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 a może ktoś chce odkupić od nas kibelek budowlany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 16.05.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Powracam na forum po długiej nieobecnosci.Jutro zalanie ław.Dla zainteresowanych ceny betonu B20 ( za m^3 netto)Bel Wah 230 Dora 240Smirnoff 230Beton Bonus 247 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 16.05.2008 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Czy ktoś z Was ma w swoim domku planuje montaż pompy ciepła i GWC ?Chętnie bym zobaczył w Poznaniu i okolicach jak taka instalacja wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 16.05.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Czy ktoś z Was ma w swoim domku planuje montaż pompy ciepła i GWC ?Chętnie bym zobaczył w Poznaniu i okolicach jak taka instalacja wygląda . Podłączam się do pytania, bo też mnie temat interesuje na razie mam w planach gazowy kondensat i wentylacja mech. z reku i GWC ale w połączeniu z pompą ciepła (zamiast gazowego) może to ciekawie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 16.05.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 ....na razie mam w planach gazowy kondensat i wentylacja mech. z reku i GWC ale w połączeniu z pompą ciepła (zamiast gazowego) może to ciekawie działać. też podobnie kombinuje ltymczasem chce robic kociol gazowy + reku + GWC a w przyszlosci zmienic kociol gazowy na pompe licząc że kiedys ceny pomp ciepła bedą bardziej przystepne ja mysle o zestawie dospela, z uwagi na to ze ich GWC najbardziej mnie przekonuje, bo jest higieniczne bo bez powietrza ciekawe co ty masz na oku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.05.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 ....na razie mam w planach gazowy kondensat i wentylacja mech. z reku i GWC ale w połączeniu z pompą ciepła (zamiast gazowego) może to ciekawie działać. też podobnie kombinuje ltymczasem chce robic kociol gazowy + reku + GWC a w przyszlosci zmienic kociol gazowy na pompe licząc że kiedys ceny pomp ciepła bedą bardziej przystepne ja mysle o zestawie dospela, z uwagi na to ze ich GWC najbardziej mnie przekonuje, bo jest higieniczne bo bez powietrza ciekawe co ty masz na oku ? Też system Dospela, z tych samych powodów co Ty odnośnie tego GWC, ale też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem: nad taką centralą wentylacyjną z kontrolą wilgotności: http://www.rekuperatory.pl/rekuperatory/entalpiczne.shtml i GWC REHAU antybakteryjne: http://www.rekuperatory.pl/glowna/nowosci5.shtml Ale co ostatecznie wybiorę to zależy od finansów, bo niestety rozwiązania rekuperatory.pl nie należą do najtańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.05.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 PYTANIE, bo nie którzy mają już to za sobą : W zawiadomieniu o terminie rozpoczęcia robót budowlanych jest takie cuś do wpisania: Jednocześnie oświadczam, że zgodnie z art. 41 ust.4 ustawy - Prawo budowlane, o zamierzonym terminie rozpoczęcia robót zawiadomiłem projektanta .......( tu imię, nazwisko i adres)......... sprawującego nadzór nad zgodnością realizacji budowy z projektem. Kogo ja tu mam wpisać ?? - Autora projektu ( Archon) ? - tego co robił adaptację ? - może kierownika budowy ? - kogoś innego ? - może nikogo nie trzeba wpisywać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 17.05.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 ... ale też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem: nad taką centralą wentylacyjną z kontrolą wilgotności: http://www.rekuperatory.pl/rekuperatory/entalpiczne.shtml i GWC REHAU antybakteryjne: http://www.rekuperatory.pl/glowna/nowosci5.shtml Ale co ostatecznie wybiorę to zależy od finansów, bo niestety rozwiązania rekuperatory.pl nie należą do najtańszych. ciekawe, nie słyszałem o tym wcześniej swoją droga czemu by nie połączyć obu rozwiązań tj. poszukać instalatora, który zrobi instalacje reku StokAir (entalpiczny lub ew. inny) + GWC dospela (z wymiennikiem ciecz powietrze) chce sprawdzić taka możliowść choćby ze względu na to, że reku oferowane przez dospela nie ma bypassa chyba, co chyba latem ma duze znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 18.05.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 poszukuję w Poznaniu: ... 2. grzejników i pieca na ekogroszek ... dzięki za wszelkie sugestie wystawa buderusa (pieców na ekogroszek też) - promocyjne stoisko w M1 (widziałam wczoraj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 19.05.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 jakie rury i inne części instalacji muszą być schowane w fundamencie?(znaczy od czego rurki muszą wystawać z ławy fundamentowej?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 19.05.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam Czy nie została Wam jakaś resztka membrany Tyvek SUPRO ??? Zabrakło mi ca 10mb tej membrany. Chętnie odkupię - zawsze to lepiej niż cała rolka. Jestem z Poznania więc nie byłoby problemu żeby gdzieś w okolicy podjechać. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 19.05.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam Czy nie została Wam jakaś resztka membrany Tyvek SUPRO ??? Zabrakło mi ca 10mb tej membrany. Chętnie odkupię - zawsze to lepiej niż cała rolka. Jestem z Poznania więc nie byłoby problemu żeby gdzieś w okolicy podjechać. Pozdrawiam Agnieszka spróbuj skontaktować się z gostkiem z http://www.folnet.pl może coś będzie miał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts