Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

pado

Recommended Posts

A my dziś zasypujemy fundamenty, gdyby nie ten wolny piątek przed weekendem byłoby zalane. Już nie mogę sie doczekać, aż zaczną rosnąć mury.

Jak długo po zalaniu trzeba odczekać zanim ruszą ściany?

Czekam na wycenę spraw stropowych z Konbetu (teriva), polecicie jeszcze kogoś? Konbet ma jak na razie najlepsze ceny na nadproża. Moze uda się kupić wszystko za jednym zamachem.

Wycenia mi także hurtownia Magmir z Kościana. Ktoś o nich słyszał?

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dostałam wycenę z Konbetu, na wejściu 3% rabatu, czy ktoś uzyskał więcej? Nasz kierbud zaleca wersję z keramzytowymi pustakami wys.26 cm (opcja oczywiście najdrozsza). Dokąd jeszcze zwrócić sie po wycenę?

PS do zasypania fundamentu weszło już 14 wywrotek, czyli ponad 200 ton, a końca nie widać (jeszcze ma być 4-5). Odbija się dodatkowy bloczek na fundamencie :evil:

A mąż załapie sie na parę dni urlopu w urlopie jak juz zaleją :D .....

Damon u mnie weszło 180t, ale wychodziliśmy z ziemi dość wysoko, bo na 8 bloczków.

Teraz czekamy za pierwszą transzą kredytu. Niestety musimy czekać aż BPH zamknie nam kredyt na działkę i da listy mazalne do Sądu. Dopiero jak to załatwimy możemy występować o I transzę. Szlag mnie trafia, bo dosłownie stawałem na głowie żeby jakoś za wszystko zapłacić. Już mnie to męczy.

A my dziś zasypujemy fundamenty, gdyby nie ten wolny piątek przed weekendem byłoby zalane. Już nie mogę sie doczekać, aż zaczną rosnąć mury.

Jak długo po zalaniu trzeba odczekać zanim ruszą ściany?

Czekam na wycenę spraw stropowych z Konbetu (teriva), polecicie jeszcze kogoś? Konbet ma jak na razie najlepsze ceny na nadproża. Moze uda się kupić wszystko za jednym zamachem.

Wycenia mi także hurtownia Magmir z Kościana. Ktoś o nich słyszał?

U mnie konbet brany poprzez hurtownie Drux z Puszczykowa wyszedł o jakies 10% taniej niz oferta z Dopiewa.

Bralimsy belki, gory, i ksztalktki wiencowe.

Nadproza akurat zastosowalem strunobetonowe.

Oczywiscie gory keramzytowe - murarze ogolnie zachwalali Dopiewo a jak zobaczyli produkty konbetu to zmienili zdanie :-)

Mysle ze tak 4-5 dni by sie chudziakowi przydalo na odpoczynek...

pozdro

Pawlok

Witam, aktualnie jestem na etapie dachówek:) Macie juz jakies wybrane, jakie polecacie a jakich nie...i czy betonowa dachówka jest gorsza???

O dachówkach to na forum Muratora mozesz czytac i czytac..

Wybierz to co sie bedzie Tobie podobac i zaakceptujesz cene:-)

My wybrakasztanowego Robena sredzka plus - calosc dachu w Kolmaxie.

Pawlok

Gość Gosc_gość
Witam, aktualnie jestem na etapie dachówek:) Macie juz jakies wybrane, jakie polecacie a jakich nie...i czy betonowa dachówka jest gorsza???

O dachówkach to na forum Muratora mozesz czytac i czytac..

Wybierz to co sie bedzie Tobie podobac i zaakceptujesz cene:-)

My wybrakasztanowego Robena sredzka plus - calosc dachu w Kolmaxie.

Pawlok

Ja mam wybraną rzadko spotykaną dachówkę Jacobi J12 Edelschwarz - czarna angoba szlachetna - super jakość i całkiem przystępna cenowo. :p

http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i704571.jpg

Dek-pol je sprzedaje w dosyć przyzwoitych cenach.

Na moim dachu prawie 300m2 wyszło tylko 1500 zł drożej od zwykłej angoby Koramica L15 antracyt. :D

Własnie dzisiaj bylismy w słynnej juz Tinie w Gnieznie i wzielismy pod uwage dachówke Ruppceramika czy jakos tak cena 33zł ale obok był brass betonowy za 18zł i tu powstał problem. Czytam teraz co lepiej i czy ceramika jest jakosciowo lepsza czy tylko cene ma wyzsza a jakosc ta sama....aha i mamy wycene okien oknoplastu u słynnej Pani Michaliny:) Kolor bagienny dąb:) I znowu problem jaki kolor dachówki byłby najodpowiedniejszy do koloru okien????:):) Eh te wybory...

Własnie dzisiaj bylismy w słynnej juz Tinie w Gnieznie i wzielismy pod uwage dachówke Ruppceramika czy jakos tak cena 33zł ale obok był brass betonowy za 18zł i tu powstał problem. Czytam teraz co lepiej i czy ceramika jest jakosciowo lepsza czy tylko cene ma wyzsza a jakosc ta sama....aha i mamy wycene okien oknoplastu u słynnej Pani Michaliny:) Kolor bagienny dąb:) I znowu problem jaki kolor dachówki byłby najodpowiedniejszy do koloru okien????:):) Eh te wybory...

Co do dachówek to podobne tematy i dylematy wracają bardzo cyklicznie na forum. W tej grupie wejdź na 13 stronę lub kliknij tu----> http://forum.muratordom.pl/post2493060.htm?highlight=patyna#2493060

Zamieściłam tam parę zdjęć betonowego brassa.

Własnie dzisiaj bylismy w słynnej juz Tinie w Gnieznie i wzielismy pod uwage dachówke Ruppceramika czy jakos tak cena 33zł ale obok był brass betonowy za 18zł i tu powstał problem.

Tylko patrzenie na cene niby za m2 czesto bywa zludne, trzeba porónywac kompleksowe oferty - bo spora roznica mzioe byc na akcesoriach typu dachówki skrajne itp itd...

Napewno nigdzie na forum nie rozwiaze sie problemu czy ceramika czy beton:-)

Ja wybralem ceramike bo przeciez tyla starych dachów ją ma ...

PS: ponawiam prosbe o namairy na dobrych elektrykow

PS2: dzis podpisalem w gazowni umowe na przyłazenie do sieci gazowej z dniem 3-08-2009!!!!!zobaczymy czy sie uda w niespelna rok meic gaz :-)