kenji 14.08.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Przykro mi, ale tak na dobrą sprawę nie ma co się dziwić. Każdy chce mieć wolne. Mam to szczęście, że udało nam się wyrobić z betonem przed długim weekendem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 14.08.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Przykro mi, ale tak na dobrą sprawę nie ma co się dziwić. Każdy chce mieć wolne. Mam to szczęście, że udało nam się wyrobić z betonem przed długim weekendem. Wcale mnie nie dziwi, że chcą mieć weekend, ja też mam wolne i czekałam na ten jeden extra dzień, co nie znaczy ze sie nie wkurzam , po za tym to nie wina betoniarni, że akurat nam się wypadła potrzeba na chudziak Tym samym wszystkim życzę udanego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 14.08.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Mozesz zdradzic w jakiej cenie był Rupp a Kolmaxie?? Podaję ceny netto: Dachówka Rupp Sirius miedziany - 2,54 Dachówka krawędziowa L i P - 20,99 Gąsior Satell - 12,62 Poza tym fajna obsługa (jak na razie) i możliwość zwrotu niewykorzystanego materiału. Tutaj podałem ceny tylko na podstawowy asortyment ale przy dachach warto brać od sprzedawców dokładne wyceny na całość bo często dostaniesz dobrą cenę na dachówkę podstawową a skroją cię na reszcie albo podadzą inne ilości do tego samego dachu i o czymś "zapomną" aby cena była niższa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 15.08.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Dzieki Damon! Zmiana tematu: Pilnie szukam dobrej więzby dachowej! W dobrej cenie! Musze miec na koniec sierpnia:) Byismy swiecie przekonani ze ciesla wchodzi w pazdzierniku a okazuje sie ze umawialismy sie na koniec sierpnia lub poczatek wrzesnia:) Poprosze o namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 15.08.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Mozesz zdradzic w jakiej cenie był Rupp a Kolmaxie?? Poza tym fajna obsługa (jak na razie) i możliwość zwrotu niewykorzystanego materiału. Tutaj podałem ceny tylko na podstawowy asortyment ale przy dachach warto brać od sprzedawców dokładne wyceny na całość bo często dostaniesz dobrą cenę na dachówkę podstawową a skroją cię na reszcie albo podadzą inne ilości do tego samego dachu i o czymś "zapomną" aby cena była niższa. Pozdrawiam Kolmax jest w porządku obsługa i nie wala ściemy. Metody, o których piszesz stosuje Wasz Dach z Komornik koło Auchana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 15.08.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 więźba - Korona, sklep przy Góreckiej, tartak z Kalisza, na przeciwko Brico 800 zł brutto, czekam na zestawienie od dachowca i idę do nich zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 15.08.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 więźba - Korona, sklep przy Góreckiej, tartak z Kalisza, na przeciwko Brico 800 zł brutto, czekam na zestawienie od dachowca i idę do nich zamawiać Damon to jest jeden i ten sam tartak czy kilka miejsc mi podałes?:) i 800 juz z impregnacja czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 15.08.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 to jakby sklep tego tartaku, 800 z impregnacją, najtańsze jakie znalazłam, oprócz tego handluja parkietami http://koronadrewno.pl/drewno.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 15.08.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Wielkie dzieki!!!!!!!!!!!! Jutro zadzwonie i sie wszystkiego dowiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 15.08.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 to jakby sklep tego tartaku, 800 z impregnacją, najtańsze jakie znalazłam, oprócz tego handluja parkietami http://koronadrewno.pl/drewno.php łaty i kontrłaty po ile mają jeżeli wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 15.08.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 to jakby sklep tego tartaku, 800 z impregnacją, najtańsze jakie znalazłam, oprócz tego handluja parkietami http://koronadrewno.pl/drewno.php łaty i kontrłaty po ile mają jeżeli wiesz? mają, ale nie dopytałam jakoś.... Iwett, dowiedz sie przy okazji o te łaty i wrzuc cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 15.08.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Oczywiscie zapytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 16.08.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Przy konstrukcji dachu są nie zbędne dlatego warto zapytać tez o łaty i kontrłaty. Zapytaj tez jakie wymiary mają bo chyba są różne. W poniedziałek się dowiem ile życzą sobie w tartaku za łaty i kontrłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 16.08.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Dzwoniłam na Górecka ale nikt nie odpowiada, chyba sie uropuja:) Sprobuje w poniedziałek. czy jesli nie bede deskowac dachu łaty i kontrłaty sa mi potrzebne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 16.08.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Łaty i kontrłaty to stelaż do dachówek - zawsze potrzebne. Kontrłatami mocuje sie membranę dachową do krokwi a na łatach mocuje sie dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 16.08.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 No to ciekawe czemu mi ciesla nie uwzglednił łat i kontrłat w rozpisce... w ogóle dziwnie mi to zrobił bo w projekcie mam 15m3 potrzebnego drewna a w jego obliczeniach wyszło 6,79m3. Podobno przez to ze nie bede miala deskowania jest mniej m3...moze tak byc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 16.08.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 No to ciekawe czemu mi ciesla nie uwzglednił łat i kontrłat w rozpisce... w ogóle dziwnie mi to zrobił bo w projekcie mam 15m3 potrzebnego drewna a w jego obliczeniach wyszło 6,79m3. Podobno przez to ze nie bede miala deskowania jest mniej m3...moze tak byc??? A ile mas zm2 tego dachu niedeskowanego? Wtedy ątow policzyc ile to jest m3:-) I dlaczego niedeskujesz? pozdro Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 16.08.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Nie deskuje bo tak stwierdził kier bud i ciesla ze nie potrzeba z racji tego ze zmienili rozmiar kilku desek i konstrukcja jest sztywniejsza. Powierzchnia dachu wyszła 206m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 16.08.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 iwett27 1m3 desek starcza na około 35-40m2 powierzchni dachu. Przy 200 metrach to ok. 6 metrów desek (u mnie 550zł / m3 desek) IMHO rozwiązanie znacznie solidniejsze niż membrana i warto trochę dołożyć. Mój cieśla choć nie miał na deskowanie ani specjalnie czasu ani ochoty przyznał, że gdyby budował dla siebie to zastosowałby deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 16.08.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 No to ciekawe czemu mi ciesla nie uwzglednił łat i kontrłat w rozpisce... w ogóle dziwnie mi to zrobił bo w projekcie mam 15m3 potrzebnego drewna a w jego obliczeniach wyszło 6,79m3. Podobno przez to ze nie bede miala deskowania jest mniej m3...moze tak byc??? łaty i kontrłaty zazwyczaj nabija dekarz i to jest bardziej jemu niż cieśli potrzebne. Ja w spisie więźby miałem liczone tylko konstrukcje o deskowaniu nie było mowy. Teraz temat upadł bo będę miał wiązary z Kłecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts