ALABASTER 08.09.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam. Nieco późno dołączamy do grupy, ale lepiej późno niż wcale czy każdą sztuke dachówki powinno sie mocować spinkami (przeciw burzowymi) ? czy może tylko wystarczy skrajne ? jak to u was dekarze robili ? chciałbym sie dowiedzieć jak powinno być U nas mocowana jest mniej więcej co 5 dachówka - dachówka Rubin Roben. szczerze mówiąc nie wiem czy tak musi być, ale IMHO lepiej jak za dużo mocowania niż za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 08.09.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Tanio odsprzedam bardzo dobrą papę podkładową (4mm) na welonie szklanym. Zostało mi ładnych kilka rolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.09.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 To Pan Damian jest taki wszechstronny? Mi chodzi o specjaliste od dachu -dekarz a nie od murów:) Mury juz mam:) A z Kicina do Czerwonaka bliziutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.09.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dołaczam do grupy '2008 Budujemy w Czerwonaku, Dom w Lewkoniach II z masa przeróbek Planowany start - 1.10, bedziemy prowadzic dokumentacje zdjeciowa Kierownik : wspominany juz tu Zbyszko Konieczny Wykonawca do dachu - wspominany juz tu Damian Jaroć. Mam nadzieje, ze damy rade Pozdrawiam wszystkich fanów Boba Budowniczego ! Mati. Czy mozna prosic o namiary na speca od dachu w/wym. Pana Damiana? Pan Damian jest godnym polecenia murarzem ale teraz buduje u mnie w Kicinie Przyznaliśmy mu już jeden "Krzyż Zasługi" za wyłapanie błędnego wytyczenia domu przez geodetę. Szczegóły w dzienniku budowy, który właśnie zaczynam pisać Ja szukam dekarza a nie murarza:) Myslałam ze Pan Damian jest specem od dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 09.09.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Polecałam dekarza na białej liście - polecała go też Iga. Pan Walerian Przybył. Solidna firma jak przed wojną w Szwajcarii tel. 0511285719 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 09.09.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 witam sprzedam na atrakcyjnych warunkach - 2 skrzydła drzwi budowlanych (białe z zamkami patentowymi), ościeznice moge dorzucić lecz były już raz montowane- ok 20 szt profili CD do kartongipsu firmy Lafarge miejsce odbioru Skórzewo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.09.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 POMOCY!!!!!!!!! Poradzcie gdzie najlepiej zrefinansowac kredyt??? Millenium odpada w 100%, na jaka oferme trafilismy to tylko my wiemy:) Masakra! Co zadajemy mu pytanie to słyszymy " dopytam sie i zadzwonie do pani" :) Tak nam przetłumaczyl umowe ze aby dostac kwote 170000 musimy miec wkladu własnego na koncie 184000:):) Smiech dosłownie smiech! Wiec szybko szukamy dobrego banku z wyszkolonymi pracownikami:) Poleccie jakis bank z którym mieliscie doczynienia i miło wspominacie współprace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 09.09.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 POMOCY!!!!!!!!! Poradzcie gdzie najlepiej zrefinansowac kredyt??? Millenium odpada w 100%, na jaka oferme trafilismy to tylko my wiemy:) Masakra! Co zadajemy mu pytanie to słyszymy " dopytam sie i zadzwonie do pani" :) Tak nam przetłumaczyl umowe ze aby dostac kwote 170000 musimy miec wkladu własnego na koncie 184000:):) Smiech dosłownie smiech! Wiec szybko szukamy dobrego banku z wyszkolonymi pracownikami:) Poleccie jakis bank z którym mieliscie doczynienia i miło wspominacie współprace. poszło na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka567 09.09.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witajcie!!!!Wystartowaliśmy wczoraj już na dobre z budową.Budujemy się w gminie Łubowo, a projekcik wygląda tak: http://www.archi-projekt.com.pl/projekty_domow_119.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 10.09.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witamy, witamy:) Projekt macie prześliczny!!!!!!!!!!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 10.09.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam nowych; Czy ma ktoś namiary na sprawdzonego cieślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 10.09.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam!Czy można jeszcze dołączyć? Właśnie rozpoczęliśmy budowę w Zalasewie (Swarzędz) i mamy na razie wylane ławy fundamentowe. Budujemy "Dom pod pistacją"http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_pod_pistacj%C4%85_%28G%29/m445af0e8bafcdPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 10.09.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 11.09.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Szukam elektryka, który podłaczy prąd budowlany ze słupa do skrzynki przy domu (trzeba zrobić chyba projekt takiego przyłacza). Polecicie kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 12.09.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 który skład budowlany/ sklep ma największy wybór kafli, kibli, umywalek, grzejników itp...?? bo my właśnie tego szukamy - przewaga kanadyjczyków nad murowanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 14.09.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Szukam elektryka, który podłaczy prąd budowlany ze słupa do skrzynki przy domu (trzeba zrobić chyba projekt takiego przyłacza). Polecicie kogoś? ??? Nie za bardzo wiem o co Tobie chodzi, energetyka w ramach umowy - wykonuje przyłącze doprowadzając prąd do skrzynki gdzie montują licznik. U mnie zajeło to od podpisania umowy prawie rok. I dopiero potem od skrzynii energytyki montujesz tymczasową skrzynke z gniazdami na budowe - ale to już bez projektu - każdy elektryk zrobi ... pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 14.09.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Szukam elektryka, który podłaczy prąd budowlany ze słupa do skrzynki przy domu (trzeba zrobić chyba projekt takiego przyłacza). Polecicie kogoś? ??? Nie za bardzo wiem o co Tobie chodzi, energetyka w ramach umowy - wykonuje przyłącze doprowadzając prąd do skrzynki gdzie montują licznik. U mnie zajeło to od podpisania umowy prawie rok. I dopiero potem od skrzynii energytyki montujesz tymczasową skrzynke z gniazdami na budowe - ale to już bez projektu - każdy elektryk zrobi ... pozdrawiam Pawlok Problemem jest to ze nie mamy skrzynki z prądem na działce. Nie mamy więc przyłącza. Enea zgodziła sie na branie energii prosto ze słupa enrgetycznego, który jest ok 15 m od naszej działki. W umowie jest zapis o projekcie i wynika z niego ze mamy sami taki projekt dostarczyć. Rozglądam się więc za jakimś człowiekiem, który mogłby coś takiego zrobić. Może sie okaże, że Enea ma listę powiązanych firm (podobnie jak Aquanet) do zrobienia takich rzeczy. Jutro odsyłamy podpisane warunki i umowę. Moze sie w końcu coś wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 14.09.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Problemem jest to ze nie mamy skrzynki z prądem na działce. Nie mamy więc przyłącza. Enea zgodziła sie na branie energii prosto ze słupa enrgetycznego, który jest ok 15 m od naszej działki. W umowie jest zapis o projekcie i wynika z niego ze mamy sami taki projekt dostarczyć. Rozglądam się więc za jakimś człowiekiem, który mogłby coś takiego zrobić. Może sie okaże, że Enea ma listę powiązanych firm (podobnie jak Aquanet) do zrobienia takich rzeczy. Jutro odsyłamy podpisane warunki i umowę. Moze sie w końcu coś wyjaśni. Mi projekt i samo przyłącze elektryczne wykonywała firma Agena, http://www.agena.poznan.pl , ale robiła to na zlecenie ENEI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 14.09.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Jak możesz przepisz/przeskanuj dokładnie ten fragment umowy co mówi o tym przyłączu i miejscu z którego masz pobierac prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 14.09.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam. Sprzedam blaszak 3m na 5m - odbiór w Komornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts