Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

pado

Recommended Posts

Witam.

Nieco późno dołączamy do grupy, ale lepiej późno niż wcale :D

czy każdą sztuke dachówki powinno sie mocować spinkami (przeciw burzowymi) ?

czy może tylko wystarczy skrajne ?

jak to u was dekarze robili ?

chciałbym sie dowiedzieć jak powinno być

U nas mocowana jest mniej więcej co 5 dachówka - dachówka Rubin Roben.

szczerze mówiąc nie wiem czy tak musi być, ale IMHO lepiej jak za dużo mocowania niż za mało.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dołaczam do grupy '2008

Budujemy w Czerwonaku, Dom w Lewkoniach II z masa przeróbek :-)

Planowany start - 1.10, bedziemy prowadzic dokumentacje zdjeciowa :)

Kierownik : wspominany juz tu Zbyszko Konieczny

Wykonawca do dachu - wspominany juz tu Damian Jaroć.

Mam nadzieje, ze damy rade :)

Pozdrawiam wszystkich fanów Boba Budowniczego !

Mati.

Czy mozna prosic o namiary na speca od dachu w/wym. Pana Damiana?

Pan Damian jest godnym polecenia murarzem ale teraz buduje u mnie w Kicinie :D

Przyznaliśmy mu już jeden "Krzyż Zasługi" za wyłapanie błędnego wytyczenia domu przez geodetę. Szczegóły w dzienniku budowy, który właśnie zaczynam pisać

Ja szukam dekarza a nie murarza:):) Myslałam ze Pan Damian jest specem od dachu.

POMOCY!!!!!!!!! Poradzcie gdzie najlepiej zrefinansowac kredyt??? Millenium odpada w 100%, na jaka oferme trafilismy to tylko my wiemy:) Masakra! Co zadajemy mu pytanie to słyszymy " dopytam sie i zadzwonie do pani" :):) Tak nam przetłumaczyl umowe ze aby dostac kwote 170000 musimy miec wkladu własnego na koncie 184000:):):):) Smiech dosłownie smiech! Wiec szybko szukamy dobrego banku z wyszkolonymi pracownikami:) Poleccie jakis bank z którym mieliscie doczynienia i miło wspominacie współprace.

Gość Gosc_gość
POMOCY!!!!!!!!! Poradzcie gdzie najlepiej zrefinansowac kredyt??? Millenium odpada w 100%, na jaka oferme trafilismy to tylko my wiemy:) Masakra! Co zadajemy mu pytanie to słyszymy " dopytam sie i zadzwonie do pani" :):) Tak nam przetłumaczyl umowe ze aby dostac kwote 170000 musimy miec wkladu własnego na koncie 184000:):):):) Smiech dosłownie smiech! Wiec szybko szukamy dobrego banku z wyszkolonymi pracownikami:) Poleccie jakis bank z którym mieliscie doczynienia i miło wspominacie współprace.

poszło na P.W.

Szukam elektryka, który podłaczy prąd budowlany ze słupa do skrzynki przy domu (trzeba zrobić chyba projekt takiego przyłacza).

Polecicie kogoś?

???

Nie za bardzo wiem o co Tobie chodzi, energetyka w ramach umowy - wykonuje przyłącze doprowadzając prąd do skrzynki gdzie montują licznik.

U mnie zajeło to od podpisania umowy prawie rok.

I dopiero potem od skrzynii energytyki montujesz tymczasową skrzynke z gniazdami na budowe - ale to już bez projektu - każdy elektryk zrobi ...

pozdrawiam

Pawlok

Szukam elektryka, który podłaczy prąd budowlany ze słupa do skrzynki przy domu (trzeba zrobić chyba projekt takiego przyłacza).

Polecicie kogoś?

???

Nie za bardzo wiem o co Tobie chodzi, energetyka w ramach umowy - wykonuje przyłącze doprowadzając prąd do skrzynki gdzie montują licznik.

U mnie zajeło to od podpisania umowy prawie rok.

I dopiero potem od skrzynii energytyki montujesz tymczasową skrzynke z gniazdami na budowe - ale to już bez projektu - każdy elektryk zrobi ...

pozdrawiam

Pawlok

Problemem jest to ze nie mamy skrzynki z prądem na działce. Nie mamy więc przyłącza. Enea zgodziła sie na branie energii prosto ze słupa enrgetycznego, który jest ok 15 m od naszej działki. W umowie jest zapis o projekcie i wynika z niego ze mamy sami taki projekt dostarczyć. Rozglądam się więc za jakimś człowiekiem, który mogłby coś takiego zrobić. Może sie okaże, że Enea ma listę powiązanych firm (podobnie jak Aquanet) do zrobienia takich rzeczy. Jutro odsyłamy podpisane warunki i umowę. Moze sie w końcu coś wyjaśni.

Gość Gosc_gość

Problemem jest to ze nie mamy skrzynki z prądem na działce. Nie mamy więc przyłącza. Enea zgodziła sie na branie energii prosto ze słupa enrgetycznego, który jest ok 15 m od naszej działki. W umowie jest zapis o projekcie i wynika z niego ze mamy sami taki projekt dostarczyć. Rozglądam się więc za jakimś człowiekiem, który mogłby coś takiego zrobić. Może sie okaże, że Enea ma listę powiązanych firm (podobnie jak Aquanet) do zrobienia takich rzeczy. Jutro odsyłamy podpisane warunki i umowę. Moze sie w końcu coś wyjaśni.

Mi projekt i samo przyłącze elektryczne wykonywała firma Agena,

http://www.agena.poznan.pl , ale robiła to na zlecenie ENEI.