krys1 24.09.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 .................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 24.09.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam Poszukuję sprawdzonego kierbuda do budowy pod Kórnikiem na przyszły rok. Z góry dziękuję Tia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagu 24.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam, czy ktoś przerabiał temat rolet montowanych pod nadprożami dla okien łukowych? Chodzi o to, by kaseta nie była widoczna z zewnątrz, ale umożliwiała pełen dostęp do rolety od wewnatrz domu (system BeClever) . Pytałam w Oknoplaście, ale stanowczo odradzają stosowanie tego systemu dla okien łukowych ponieważ okno ma tylko w jednym punkcie styk z roletą i przez to całość jest mało sztywna, a kaseta będzię się z czasem obwieszać. Czy są może żaluzje wewnętrzne dla okien łukowych? Poniżej link do naszego dziennika budowy http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-gosi-i-michala,t140673.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.09.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam, czy ktoś przerabiał temat rolet montowanych pod nadprożami dla okien łukowych? Chodzi o to, by kaseta nie była widoczna z zewnątrz, ale umożliwiała pełen dostęp do rolety od wewnatrz domu (system BeClever) . Pytałam w Oknoplaście, ale stanowczo odradzają stosowanie tego systemu dla okien łukowych ponieważ okno ma tylko w jednym punkcie styk z roletą i przez to całość jest mało sztywna, a kaseta będzię się z czasem obwieszać. Czy są może żaluzje wewnętrzne dla okien łukowych? Poniżej link do naszego dziennika budowy http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-gosi-i-michala,t140673.htm Przerabiałem ten temat, nawet rozmawiałem z producentem, ale wymiękli. Do mojego domku nie da się zrobić takich nadproży pod rolety - za mało miejsca. Jakby ktoś miał więcej miejsca to polecam rozwiązania: (strona po polsku) http://www.zfe-ziegel.com/products.php np takie: http://www.zfe-ziegel.com/images/luk_odcinkowy_t.jpg U mnie się nie zmieści dlatego zrezygnowałem i piętro będzie bez rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 25.09.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Krys, Iwett, Celt (w drugim wątku), dzięki za info, czekam na ostatnią wycenę w opcji biało-orzechowej, choć decyzja o wybraniu p.Michaliny właściwie zapadła. Skoczę jeszcze dziś obejrzec profile u konkurencji na żywo, a jutro popędzę do Gniezna jak dobrze pójdzie. PS pochwalę sie, dziś ruszyło układanie więźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gamońpoznań 25.09.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam wszystkich . Proszę o przyjęcie do grona zaczynających w 2008 roku , mimo że rozpoczeliśmy z żoną walke budowlaną pod koniec sierpnia teraz dopiero znalazłem chwilę czasu na napisanie tego posta . Na tą chwile mamy prawie skończony stan zerowy domu i garażu wolnostojącego , jakoś w zeszłym tygodniu enea postawiła nam w granicy działki skrzynkę prądową , dzis dostaliśmy pisemko z którego wynika że musimy postawić " rozdzielnice budowlaną " ( fachowo co nie ? ) , czy można prosić o wypowiedź fachowca od prądu jakie wymogi musi spełniać taka "rozdzielnica " ( głównie chodzi mi o to czy musi ona posiadać jakies zabezpieczenia różnicowe etc , ) . skrzynke do zamontowania jako pierwszy odbiornik mam używaną ale ma ona tylko kilka gniazd bezpiecznikowych , gniazda 230 i siłowe róznego typu , nie mam natomiast żadnych różnicówek ani tym podobnych urządzeń . pozdrawiam gamońpoznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 25.09.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Mam do sprzedania barak budowlany tel 0502-120-444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 25.09.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam wszystkich . Proszę o przyjęcie do grona zaczynających w 2008 roku , mimo że rozpoczeliśmy z żoną walke budowlaną pod koniec sierpnia teraz dopiero znalazłem chwilę czasu na napisanie tego posta . Na tą chwile mamy prawie skończony stan zerowy domu i garażu wolnostojącego , jakoś w zeszłym tygodniu enea postawiła nam w granicy działki skrzynkę prądową , dzis dostaliśmy pisemko z którego wynika że musimy postawić " rozdzielnice budowlaną " ( fachowo co nie ? ) , czy można prosić o wypowiedź fachowca od prądu jakie wymogi musi spełniać taka "rozdzielnica " ( głównie chodzi mi o to czy musi ona posiadać jakies zabezpieczenia różnicowe etc , ) . skrzynke do zamontowania jako pierwszy odbiornik mam używaną ale ma ona tylko kilka gniazd bezpiecznikowych , gniazda 230 i siłowe róznego typu , nie mam natomiast żadnych różnicówek ani tym podobnych urządzeń . pozdrawiam gamońpoznań Witam prawie Sąsiada Tą skrzynkę to i tak Ci musi elektryk podłączyć to będzie wiedział co tam brakuje - może Ci powie, że wystarczy to co tam masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
watomik 25.09.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam, też poszukuję kierownika budowy i ekipy budowlanej , najlepiej z okolic Kórnika.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 26.09.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam, też poszukuję kierownika budowy i ekipy budowlanej , najlepiej z okolic Kórnika. Pozdrawiam To ja powitam mojego sąsiada. My też budujemy się w gminie Kórnik. Niestety ani kierownika, ani ekipy nie mogę polecić. Nie żeby źle pracowali, tylko to jest tak, że kierownika mamy takiego tylko od podpisów, który bardzo rzadko zagląda na budowę, ale też nam nie zależało na kierowniku z prawdziwego zdarzenia. A ekipę mieliśmy z dość daleka, zgodzili się do nas przyjeżdżać w drodze wyjątku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.09.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 wywiozłem właśnie 2 kontenery z takimi min. odpadami. ostatni transport przedwczoraj. No proszę To ponawiam zapytanie - moze ktos budujący sie na Pd od Poznania - ma troche niepotrebnych odpadów styropianu tudzież wełny? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 26.09.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ja mam cale mnóstwo odpadów styropianu - ale niestety na zachodzie Poznania. Gdybyś był mimo wszystko zainteresowany, proszę o wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 27.09.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 WitamCzy mozecie odpowiedziec ile kosztuje docieplenie wełną wew. budynku (miedzy krokwie 15 cm i na to kolejne 5 cm) i gdzie wełna ma najkorzystniejszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 28.09.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam, też poszukuję kierownika budowy i ekipy budowlanej , najlepiej z okolic Kórnika. Pozdrawiam Jako kierownika moge polecić Pana Sławka Gierlińskiego, który prowadzi naszą budowę: 0501 600 050. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 28.09.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam Czy mozecie odpowiedziec ile kosztuje docieplenie wełną wew. budynku (miedzy krokwie 15 cm i na to kolejne 5 cm) i gdzie wełna ma najkorzystniejszą cenę. Polecam poczytać tą stronę jakieś dwadzieścia pięć postów w górę. To pytanie padło kilka dni temu ... i odpowiedzi też . T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 29.09.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Krys, Iwett, Celt (w drugim wątku), dzięki za info, czekam na ostatnią wycenę w opcji biało-orzechowej, choć decyzja o wybraniu p.Michaliny właściwie zapadła. Skoczę jeszcze dziś obejrzec profile u konkurencji na żywo, a jutro popędzę do Gniezna jak dobrze pójdzie. PS pochwalę sie, dziś ruszyło układanie więźby Damon to zaczelismy wiezbe kłasc w tym samym czasi:):) Zobaczymy kto kiedy skonczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 29.09.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Damon to zaczelismy wiezbe kłasc w tym samym czasi:):) Zobaczymy kto kiedy skonczy:) Iwett, jak u was? Nasz domek nabrał już proporcji, dopiero teraz widzę jaki duży wyszedł a przede wszystkim ile udało się odzyskać powierzchni na poddaszu po podwyzszeniu, samą wieźbę dzis mają skończyć - stan na piątek w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 29.09.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 fAKTYCZNIE DOM Z DACHEM WYGLADA LEPIEJ:) U nas planuja skonczyc w czwartek. My takze podnieslismy troche scianki kolankowe i od razu powierzchnia inna:) Chociaz na chwile obecna wydaje mi sie dziwnie płaski ten nasz dach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 29.09.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Na jaką wysokośc podnosiliście ściankę kolankową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 30.09.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Na jaką wysokośc podnosiliście ściankę kolankową? Damon, Iwett pod.laczam sie pod pytanie jaka wysokosc scianki i jakie odczucia po ulozeniu wiezby? Sam czekam na ciesle i niepotrafie jakos tak sobie wyobrazic jak to wyjdzie fizycznie, nigdy nei mieszkałem w domu ze skosami - ostatnio u znajmomych mieli w srodku pomeiszczeń scianke 65 cm i było całkiem OK - szło to umeblować. A wiezbe jak ukaldaliscie do skladowania ? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts