agakz 18.01.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Co do geodety nie ma za co dziękować, gość mi zrobił mapki jak trzeba i szybko to się poleca Ekipę będziemy mieli tą samą, chyba że Ty zrezygnujesz, bo mi już się nie chce szukać, czasem można trafić na minę, a Pani Agnieszka jest w porządeczku A robiłaś już z Panią Agnieszką rekonesans po budowach ?? bo ja mam zamiar się umówić - na przyszłą sobotę może. Co do Archonu i projektu to ta Krzewuszka G2 moja nic nie dzwonili z pracowni, także myślę, że wszystko na dobrej drodze i że niedługo ten projekt dostanę. Zaraz sobie do nich przedzwonię. Co do tych łepków od przesunięcia rurek, to może by mi się kogoś udało namierzyć do tej rurki od gazu, bo mam dojścia, ale popytam i dam cynk jakby co Ładny ten Twój domek, mojego jeszcze nie ma na stronie Z p.Agnieszką jedziemy w tę niedzielę do Kruszewni, na budowę Celta. Jak coś znajdziesz to będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 18.01.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ... Z projektem Archon mi się trochę opóźni, bo wczoraj zadzwonili z pytaniem, czy się zgadzam na kominy systemowe, bo zmienili mi w projekcie na Schiedla, a ja się właśnie nie zgadzam (radziłam się p.Agnieszki) i teraz muszą odkręcać... Co jest nie tak z kominami systemowymi - mam takie w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 18.01.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 mowaleria, wszystko jest ok z systemowymi. My mieliśmy w oryginalnym projekcie tradycyjne, tak robilismy wyceny. Zresztą przy kominku i kondensacie systemowy nic nie daje, tylko problem większy w wykończeniem nad dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 18.01.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ładny ten Twój domek...cut A no ładny Ale zerknij na nową wizualizacje link w podpisie. Skąd oni wiedzieli, że mi się podoba ten kolor dachówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 19.01.2008 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Kristofuros Bardzo ładny domek , aż jestem pod wrażeniem ! Prawie jak mały pałacyk - sporo przestrzeni i światła - aż miło popatrzeć na taki projekcik ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.01.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Kristofuros Bardzo ładny domek , aż jestem pod wrażeniem ! Prawie jak mały pałacyk - sporo przestrzeni i światła - aż miło popatrzeć na taki projekcik ! Dzięki ale do pałacyku nawet małego to mu daleko A tak przy okazji pytanie do pado: Ile się teraz czeka na Pozwolenie na Budowę ? pytam bo widzę, że jesteś na tym etapie, a mnie to czekanie niedługo czeka myślę, że się uda złożyć papiery na początku lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 19.01.2008 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Kristofuros napisał: Ile się teraz czeka na Pozwolenie na Budowę ? pytam bo widzę, że jesteś na tym etapie, a mnie to czekanie niedługo czeka myślę, że się uda złożyć papiery na początku lutego. Dokumenty złożyliśmy w Starostwie złożyliśmy 17.XII. ,a w piątek miałem telefon od pana ze Starostwa, który prowadzi nasz temat , że zgodę nam wydał teraz tylko pozostaje podpis kierownika. Myślę , że na początku przyszłego tygodnia będę miał papiery w domu. Czyli czas oczekiwania nieco ponad 30 dni , więc w normie.Jeszcze tylko 14 dni na uprawomocnienie i do roboty !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.01.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Dzięki za info pado Ale właśnie do mnie dotarło, że ja nie będę składał papierów o PnB do Starostwa, bo moja działka jest w Poznaniu (Szczepankowo) i papiery będę składał do Urzędu Miasta na pl. Kolegiackim. Ktoś może wie ile tam sie czeka na PnB od złożenia papierów ?? pewno będzie podobnie, to cytat ze strony Urzędu: Decyzję Wydział Urbanistyki i Architektury wydaje w terminie 65 dni od dnia złożenia wniosku.W sprawach prostych, pozwolenia na budowę wydawane są w terminach krótszych. Ech chyba sie martwię na zapas, do maja powinienem się wyrobić z papierami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 19.01.2008 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Kristofuros napisał : Ale właśnie do mnie dotarło, że ja nie będę składał papierów o PnB do Starostwa, bo moja działka jest w Poznaniu (Szczepankowo) i papiery będę składał do Urzędu Miasta na pl. Kolegiackim. Uważaj w Urzędzie w Poznaniu na ważność mapek. Słyszałem ,że urzędasom nie pasuje starsza mapka niż 3 miesiące choć to wbrew przepisom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.01.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Uważaj w Urzędzie w Poznaniu na ważność mapek. Słyszałem ,że urzędasom nie pasuje starsza mapka niż 3 miesiące choć to wbrew przepisom . To, żeś mnie pocieszył Ale dzięki, że mnie uprzedziłeś. Trzeba w takim razie znaleźć te przepisy i im grzecznie pokazać. A ile są te mapki do celów projektowych ważne zgodnie z przepisami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 19.01.2008 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Kristofuros napisał :Trzeba w takim razie znaleźć te przepisy i im grzecznie pokazać. A ile są te mapki do celów projektowych ważne zgodnie z przepisami ? Generalnie 24 miesiące ,chyba ,że w obszarze zaznaczonym przerywaną linią na mapce zmienił się stan faktyczny: doszły media(PWGK) , został postawiony dom , itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 19.01.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 mowaleria, wszystko jest ok z systemowymi. My mieliśmy w oryginalnym projekcie tradycyjne, tak robilismy wyceny. Zresztą przy kominku i kondensacie systemowy nic nie daje, tylko problem większy w wykończeniem nad dachem. Hej, jak to jest z tymi systemowymi kominami?? Mam w projekcie murowane ale właśnie mi kierbud zabił ćwieka. W konfiguracji: kominek z płaszczem wodnym powiedział że systemowy będzie lepszy bo... systemowy tzn. nie trzeba wpuszczać zabezpieczeń tylko wszystko jest prefabrykowane (tak to zrozumiałem). Murarz już nie był taki przekonany. Wiecie coś więcej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 19.01.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Co do Archonu i projektu to ta Krzewuszka G2 moja też mam z archonu i też g2 chociaż nie krzewuszki tylko dąbrówki. ciekawe czy po wykonaniu wyglądają tak samo ładnie jak na rysunkach he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkoowal 20.01.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 No w końcu.. mam kierownika i ekipę.jak nie będzie zimy to w marcu fundamenty. Mam nadzieję że facet zdąży mi o tego czasu zrobić przyłącze wody. Wracając do tematu porotherm czy keramzyt...??ja wybrałem keramzyt - parametry techniczne podobne, a keramzyt tańszy.u Muchy Optiroc 24 - 9.03 PLN za bloczek co daje 72.24 z m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 20.01.2008 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Minęła połowa stycznia - jak tam Wasze przygotowania do rozpoczęcia sezonu budowlanego 2008 ?Materiały już kupujecie czy jeszcze czekacie ? Z jakich materiałów stawiacie ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.01.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Minęła połowa stycznia - jak tam Wasze przygotowania do rozpoczęcia sezonu budowlanego 2008 ? Materiały już kupujecie czy jeszcze czekacie ? Z jakich materiałów stawiacie ściany ? Z tym kupowaniem materiałów na przód to nie dajcie się zwariować. Hurtownie tylko na to czekają, żeby mieć pretekst do podnoszenia cen. I znowu się zacznie poruta, a hurtowniom w to tylko graj - większe zyski będą mieli za ten sam towar. A i odpowiadając na pytanie to ściany będę miał z silikatów 24 zgodnie z projektem i na to styropian 15 tylko ten styropian dam jakiś cieplejszy niż standardowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.01.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 my stawiamy z Porothermu + ocieplenie, ale jeszcze nie zdecydowane czy styropian czy wełna, oczywiście zdania są podzielone, tak samo jak z tymi kominami systemowymi. Kominek robimy zwykły, ogrzewanie podłogowe parter, kaloryfery poddasze chyba Gdzie się idzie po wypis skoro budujemy sie w pięknym mieście Luboń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 20.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Minęła połowa stycznia - jak tam Wasze przygotowania do rozpoczęcia sezonu budowlanego 2008 ? Materiały już kupujecie czy jeszcze czekacie ? Z jakich materiałów stawiacie ściany ? Na materiały chyba jeszcze poczekamy. Słyszałem że faktycznie hurtownie tylko na to czekają, aż wszyscy przezorni zaraz po nowym roku rzuca się na zakupy. Prawdopodobnie ceny dużo na wiosnę nie wywindują, a poza tym to materiałów w hurtowniach i tak brakuje czy to styczeń, czy to wiosna... Budujemy z Porothermu 44, ściana jednowarstwowa+tynk. Dobry wybór ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 20.01.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Budujemy z Porothermu 44, ściana jednowarstwowa+tynk. Dobry wybór ??? Pozdrawiam zly przyszłosc bedzie nalezała do cienkich scianek (na tyle, aby konstrukcja wytrzymala) i grube ocieplenie... sciana 44 jest zimniejsza od 25 plus 15styropian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 20.01.2008 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Scooby napisał : zly przyszłosc bedzie nalezała do cienkich scianek (na tyle, aby konstrukcja wytrzymala) i grube ocieplenie... sciana 44 jest zimniejsza od 25 plus 15styropian... _________________ Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości : lepsza cieńsza ściana + grubszy styropian !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts