Damon 08.10.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 POMOCY Szukam bramy garażowej, ale sama nie wiem jakiej, wszystkie podobne. Mam oferte na Hormana, Krispol i SEA. Pierwsze dwie porównywalne (ok.8 tys), ostatnia sporo tańsza (6,5 tys). Dodam, że pożądana brama ma być - podwójna, szerokość 4,4 m z automatyką. Co wstawiliście i czym się kierowaliście przy wyborze???? Sprawdzeni dostawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.10.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 POMOCY Szukam bramy garażowej, ale sama nie wiem jakiej, wszystkie podobne. Mam oferte na Hormana, Krispol i SEA. Pierwsze dwie porównywalne (ok.8 tys), ostatnia sporo tańsza (6,5 tys). Dodam, że pożądana brama ma być - podwójna, szerokość 4,4 m z automatyką. Co wstawiliście i czym się kierowaliście przy wyborze???? Sprawdzeni dostawcy? Ja polecam bramy Normstahl-a konkretnie serię Euro, ciut tańsza od Hormann-a, a lepsze warunki gwarancji łącznie z osprzętem ( nawet na rolki pełna gwarancja przez cały okres). Sprzedają i montują te bramy: - firma Robson http://www.robson.com.pl lub - oddział Oknoplast-u Górecka 8 832-52-85 też sprzedają Nromstahl-a. Ceny tu i tu zbliżone, różnice mogą wynikać tylko ze zdolności negocjacyjnych kupującego Ktoś na forum polecał również firmę Żalutex, ale też ktoś inny z forum miał z tą firmą problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.10.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 POMOCY Szukam bramy garażowej, ale sama nie wiem jakiej, wszystkie podobne. Mam oferte na Hormana, Krispol i SEA. Pierwsze dwie porównywalne (ok.8 tys), ostatnia sporo tańsza (6,5 tys). Dodam, że pożądana brama ma być - podwójna, szerokość 4,4 m z automatyką. Co wstawiliście i czym się kierowaliście przy wyborze???? Sprawdzeni dostawcy? Ja polecam bramy Normstahl-a konkretnie serię Euro, ciut tańsza od Hormann-a, a lepsze warunki gwarancji łącznie z osprzętem ( nawet na rolki pełna gwarancja przez cały okres). Sprzedają i montują te bramy: - firma Robson http://www.robson.com.pl lub - oddział Oknoplast-u Górecka 8 832-52-85 też sprzedają Nromstahl-a. Ceny tu i tu zbliżone, różnice mogą wynikać tylko ze zdolności negocjacyjnych kupującego Ktoś na forum polecał również firmę Żalutex, ale też ktoś inny z forum miał z tą firmą problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 08.10.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Dzięki, do żaluxu wysłałam właśnie prośbę o wycenę, zaraz też wyślę do Robsona. A rano polecę na Górecką, choc nie wiem czy mnie nie wyrzucą po tym jak oglądałam i męczyłam okna, a na koniec zamówiłam w Gnieźnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati33 09.10.2008 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 hej Sprawdz asortyment w http://www.interflex.pl/maja swój punkt sprzedazy w Kostrzynie Wielkopolskim, ceny maja niższe a bramy porównywalne do Hormana Mam od nich bramę ale nie kaseton tylko pasy poziome http://www.allegro.pl/item414958643_kaseton_interflex_zloty_dab_orzech_mahon.htmlBramę mam już 5 lat, bardzo dobrze się ja użytkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati33 09.10.2008 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Zamawiał ktoś z was płot z kowalstwa art.? Aktualnie szukam dobrego kowala. Byłam u http://www.kowalstwo.poznan.pl/, bardzo miły pan, czekam na wycenę ale nie wiem czy mnie będzie na niego stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.10.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Zamawiał ktoś z was płot z kowalstwa art.? Aktualnie szukam dobrego kowala. Byłam u http://www.kowalstwo.poznan.pl/, bardzo miły pan, czekam na wycenę ale nie wiem czy mnie będzie na niego stać? Daj znać jak to wyszło cenowo, bo jestem na etapie barierek na balkony... tzn szukam kowala i zastanawiam się nad wzorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.10.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Doradzcie prosze jaka cegłe dac na komin do dachu miedzianego (Rupp ceramika)?? my wybraliśmy do tej dachówki Pomeranię Wienerbergera + jasno szara fuga pozdr Damon mozesz zdradzic gdzie kupowaliscie ta cegłe i za ile??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 09.10.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Iwett, kupowaliśmy w Nordzie w Daszewicach, cena 2,1 szt, ale jechało razem z innymi rzeczami bo u nich jest płatny transport zewnętrzny. Oni sprzedają te cegły też na allegro jako użytkownik e-cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 09.10.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Szukam garażu, najlepiej blaszananego, nowego, albo używanego. Szukam również betoniarki. Kurcze w ogłoszeniach nic nie ma, w okolicach Poznania. Pozdrawiam Witam, Ja kupowałem garaz blaszany z firmy "Bomstal" ze Szczyrzyc tel 018/3342119 http://www.bomstal.pl/html/ I gatunek 3x5 m blacha ocynk z dowozem i montazem 1470 zł w sierpniu tylko uzbroic sie trzeba w cierpliwosc bo trwało to u mnie 4 tyg. oczywiscie wczesniej jak zamawialem twierdzili ze ok. 2-3 tyg... A pani przyjmujaca zamowienie nie chce podac swojego nazwiska wiec mowilem do niej Ixinska... Ogólnie jakosc O.K. montarz trwał 20 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 09.10.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ... jestem na etapie barierek na balkony... tzn szukam kowala i zastanawiam się nad wzorem zobacz tu http://www.konieczny.home.pl co prawda osobiście nie korzystałem jeszcze z jego usług ale gość jest w moich rodzinnych stronach i tam ma bardzo dobrą opinię jest to ok 60 km od Poznania to może i ceny będą przystępniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.10.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ... jestem na etapie barierek na balkony... tzn szukam kowala i zastanawiam się nad wzorem zobacz tu http://www.konieczny.home.pl co prawda osobiście nie korzystałem jeszcze z jego usług ale gość jest w moich rodzinnych stronach i tam ma bardzo dobrą opinię jest to ok 60 km od Poznania to może i ceny będą przystępniejsze dzięki, szczerze mówiąc jeszcze się nie orientuję jakich cen w ogóle się spodziewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 10.10.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ja polecam bramy Normstahl-a konkretnie serię Euro, ciut tańsza od Hormann-a, a lepsze warunki gwarancji łącznie z osprzętem ( nawet na rolki pełna gwarancja przez cały okres). A jak sprawują sie bramy segmentowe boczne? Widziałęm na stronie Normstahla - neistety eiodpowiedizeli mi czy są drozsze od górnych? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 10.10.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ja polecam bramy Normstahl-a konkretnie serię Euro, ciut tańsza od Hormann-a, a lepsze warunki gwarancji łącznie z osprzętem ( nawet na rolki pełna gwarancja przez cały okres). A jak sprawują sie bramy segmentowe boczne? Widziałęm na stronie Normstahla - niestety eiodpowiedizeli mi czy są drozsze od górnych? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.10.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ja polecam bramy Normstahl-a konkretnie serię Euro, ciut tańsza od Hormann-a, a lepsze warunki gwarancji łącznie z osprzętem ( nawet na rolki pełna gwarancja przez cały okres). A jak sprawują sie bramy segmentowe boczne? Widziałęm na stronie Normstahla - niestety eiodpowiedizeli mi czy są drozsze od górnych? Pawlok Maja tą dużą wadę, że zajmują miejsce z boku, które z reguły jest potrzebne, żeby chociaż drzwi od auta otworzyć lub coś postawić pod ścianą. Na suficie z reguły miejsce nie jest potrzebne, dlatego bramy górne są tak popularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.10.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ja polecam bramy Normstahl-a konkretnie serię Euro, ciut tańsza od Hormann-a, a lepsze warunki gwarancji łącznie z osprzętem ( nawet na rolki pełna gwarancja przez cały okres). A jak sprawują sie bramy segmentowe boczne? Widziałęm na stronie Normstahla - niestety eiodpowiedizeli mi czy są drozsze od górnych? Pawlok Apel do redakcji ( zarządzających serwerami forum) - zróbcie coś z tymi serwerami, bo się potem posty mnożą jak wysyła się posta 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 10.10.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 [ Mają tą dużą wadę, że zajmują miejsce z boku, które z reguły jest potrzebne, żeby chociaż drzwi od auta otworzyć lub coś postawić pod ścianą. Na suficie z reguły miejsce nie jest potrzebne, dlatego bramy górne są tak popularne Hmm to mnie akurat az tak nie przeraza - a mozlwiosc odsuniecia w poziomie np na szerokosc tylko 60 cm czyli mamy zwykle drzwi wydaje sie byc wygodna. A teraz watpliwosci montaz bramy przed czy po tynkach, przed czy po wylewkach? Ogólnie o bramach własnie dyskutują tu: http://forum.muratordom.pl/brama-garazowa-hormann-wisniowski-krispol,t84278.htm Ja natomiast po raz kolejny analizuje problem jak zakonczyc wylewke w garazu mam sciane fundamentową bloczki + 10 cm styropianiu i teraz przykrywam chudziaka styropianem i na beton do granicy czego ? sciany , sciany ze styropianem ? jak zabezpeicyc to ocieplenei fundamentu by go nie zniszczyc? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 10.10.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Czy ktoś się orientuje ile kosztuje położenie 1 m2 klinkieru na kominie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 11.10.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Czy ktoś się orientuje ile kosztuje położenie 1 m2 klinkieru na kominie? Spotkałem sie z ceną 3 zł za wymurowanei jednej cegły. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 12.10.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 pawłok bardzo dziękuję za odpowiedz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts