Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

pado

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam poradźcie gdzie kupowaliście dachówkę w dobrej cenie i proszę o namiary na dekarza i ekipę od tynków cem-wap.Muszę ogrodzić tymczasowo front działki siatką leśną czy ma ktoś do wydania lub do sprzedania kilka słupków albo niepotrzebne stemple - chodzi mi o 3,4 szt.Pozdrawiam.

Kolmax Swarzez ul. Szumana 47

http://www.kolmax.pl

Bieremy całość dachu - oferta była znacznei ciekawsza niz wspominanego np Dach-Plusa ze Sremu.

Ciesle/dekarze bede mógl polecić jak zakończy mój dach :-)

Pawlok

Witam poradźcie gdzie kupowaliście dachówkę w dobrej cenie i proszę o namiary na dekarza i ekipę od tynków cem-wap.Muszę ogrodzić tymczasowo front działki siatką leśną czy ma ktoś do wydania lub do sprzedania kilka słupków albo niepotrzebne stemple - chodzi mi o 3,4 szt.Pozdrawiam.

parę postów wyżej podawałem

ale niech bedzie cytuje sam siebie :roll:

ktoś mnie pytał na pw o cieśle ale wiadomość skasowałem przez przypadek wiec odpowiadam publicznie i przepraszam że tak późno ;)

swojego cieśli i dekarza nie polecam bo to partacze na maxa ale moge polecic firme ciesielsko dekarską która mi poprawiała i robiła kuzynce (szkoda ze wczesniej na nich nie trafiłem)

511608671 p. Mirek Maciejewski

proponuje powołać sie na forum :)

a wszystko na dach (oprócz wieźby) kupowałem w hurtowni głównie dla firm dekarksich Dekpol ul. sytkowska :)

w komaxie też byłem i pan naprawdę sie starał zrobić dobrą cene ale na moje pytanie czy zrobi taniej (podałem mu wycenę dekpolu) powiedział ze nie może bo sam u nich sie zaopatruję a zarobić 1% mu sie nie opłaca :)

W kwestii płytek, a w zasadzie salonów w Poznaniu i okolicy - może się komuś przyda?

http://tinyurl.com/glazura

Jeśli macie swoje punkty, których nie umieściłem to proszę o info, będziem rozszerzać mapkę

Wrzuciłem na razie te firmy, które mają swoją stronę i maila. Uznałem, że najlepiej po tysiącu wycieczek i wybraniu płytek zakończonym oczopląsem sporządzić porządne zestawienie i zaatakować wszystkich mailowo

Pozdr.

W kwestii płytek, a w zasadzie salonów w Poznaniu i okolicy - może się komuś przyda?

http://tinyurl.com/glazura

Jeśli macie swoje punkty, których nie umieściłem to proszę o info, będziem rozszerzać mapkę

Wrzuciłem na razie te firmy, które mają swoją stronę i maila. Uznałem, że najlepiej po tysiącu wycieczek i wybraniu płytek zakończonym oczopląsem sporządzić porządne zestawienie i zaatakować wszystkich mailowo

Pozdr.

Jeszcze Matador na Obornickiej - słaba wystawka dobre ceny, porównywalne z cenami w e-sklepach

Jeszcze Matador na Obornickiej - słaba wystawka dobre ceny, porównywalne z cenami w e-sklepach

co do cen u w Matadorze to w zeszłym tygodniu miałem zabawną sytuację: dostałem wycenę na konkretny model i sprawdziłem że na allegro mam trochę taniej. Więc uderzyłem jeszcze raz i po stwierdzeniu że otrzymana wycena nie jest atrakcyjna dostałem nową, która przebiła wszystko. Tak więc mogę śmiało polecić Matadora jako sklep, który potrafi powalczyć o klienta.

Kupiłem u nich masę towaru- z transportem jest ok. Jeszcze nie rozpakowywałem paczek więc nie wiem jak jest z jakością, nie miałem też na razie reklamacji.

A byłeś w Gminnej Spółdzielni w Mosinie o której kiedyś pisałem? Ja tam kupiłem cały osprzęt do więźby na raz. W życiu bym nie pomyślał że będę GS reklamował.

Byłem w GS :-)

Ostatecznie poszukiwane śruby dostąłem w małym sklepiku w Luboniu na Zabikowskiej.

Wiezba już stoi, scianki działowe tez teraz czekam az ciesla/dekarz wejdzie dalej robic - ostati ulewny tydzien sprawił obsuwe..

A co do GS to np w tym sezonei meili dobre ceny na Dyserbit i toczke tam kupiłem :-)

Jedyny mankament GSu to czasami przez telefon podają inne ceny niż są w rzeczywistości.

Pawlok

co do cen u w Matadorze to w zeszłym tygodniu miałem zabawną sytuację: dostałem wycenę na konkretny model i sprawdziłem że na allegro mam trochę taniej. Więc uderzyłem jeszcze raz i po stwierdzeniu że otrzymana wycena nie jest atrakcyjna dostałem nową, która przebiła wszystko. Tak więc mogę śmiało polecić Matadora jako sklep, który potrafi powalczyć o klienta.

Kupiłem u nich masę towaru- z transportem jest ok. Jeszcze nie rozpakowywałem paczek więc nie wiem jak jest z jakością, nie miałem też na razie reklamacji.

Zainteresowanych plytkami przestrzegam przed Giantem - pisalem juz o nich wczesniej. Kupilem u nich plytki i od 7 miesiecy walcze z reklamacja. Sprawa doczeka sie finiszu w sadzie i bedzie o tym tez pewnie artykul w prasie. Wkleje link, jak juz sie ukaze - historia nadaje sie na amerykanski film :lol:

Witam Was.Ratujcie mam juz kilka wycen dachówki i głowa mi peka od cen!!!Nie wiem jaką wybrać we wszystkich hurtowniach odradzaja Robena a ja mam wycenę za dachówkę i gąsiory za dach ok 320 m 14 tys i to w Poznaniu.Koramic Creaton wycena podchodzi pod 30 tys z łatami,włazem na dach itdGeneralnie róznica w cenie to ok 10 zł na metrze.Mam jednak wątpliwosci co do jakosci Robena,na forum aż huczy od negatywów,ze zamiki bez porównania itd Jaką Wy macie opinie na temat dachówek? Pozdrawiam.

Wyciąg z mojego kosztorysu, nie wiem czy czegos nie pominołem.

Suma c.a. 4500 w tym system alarmowy za 1600 pln.

Instalacja jest na 230 V oraz dodatkowo częśc na 12 V (łazienka, salon), do tego instalacja rolet okiennych (12 sztuk).

Do tego kable głośnikowe. Kable antenowe, domofon, jakies kable internetowe itp. Na częśc materiałów miałem 30% zniżki.

Robocizna 0 zł.

YTDY 6*0,5	mb	100	 104,92 zł Technox Uchwyt TU-D2 100szt	opak	10	 45,99 zł Radpol uchwyt Flop FD4	opak	2	 7,25 zł Hager Skrzynka VF36TA GOLF p/t przez	szt	1	 122,10 zł Hager MB 110E wył.nadprąd 1x10A	szt	6	 57,97 zł Hager MC 116E wył.nadprąd 1x16A	szt	8	 98,38 zł Hager MBC 316E wył.nadprąd 3x16A	szt	2	 87,84 zł Przewód YDYp 3x1,5	mb	100	 164,70 zł Przewód YDYp 3x2,5	mb	100	 256,20 zł Przewód LGY 6 mm2 (żół/ziel)	mb	20	 73,69 zł F&F lampka kontrolna zasil 3f	szt	1	 24,89 zł Hager wyłącznk różnicowo-prądowy 4x63A 30 mA	szt	1	 136,15 zł Simet Puszka S60 DF łącz. Pomarańcz	szt	110	 40,26 zł YDYp 4x1,5	mb	100	 240,00 zł Uchwyt US-3 plastik	opak	2	 11,40 zł Uchwyt US-2/US-4 plastik	opak	2	 9,50 zł Kabel 4x0,75	m	100	 190,00 zł KAB-DY 50 mb 3x1,5 PE PC	szt	1	 45,92 zł Rura karbowana 21/25	szt	1	 13,94 zł Rura karbowana 28/23	szt	1	 15,23 zł Przewód 3x1,5	szt	1	 156,00 zł Przewód 3x2,5	szt	1	 226,00 zł Miara zwijana	szt	1	 5,94 zł Regał ocynk	szt	1	 34,58 zł System alarmowy	szt	1	 1 596,00 zł Peszel szary 	szt	2	 64,12 zł Rura karbowana 21/25 25 mb	szt	1	 13,95 zł Kabel koncentryczny 25 mb	szt	1	 22,46 zł Kabel głośnikowy 2x1,5	mb	50	 106,50 zł Przewód FTP 4x2x0,5	mb	25	 39,25 zł Uchwyt do kabli	szt	1	 10,54 zł Szybkozłączka	szt	1	 9,17 zł Szybkozłączka 2x2,5	szt	1	 6,12 zł Szybkozłączka 3x2,5	szt	1	 7,86 zł Pianka poliuretanowa	szt	6	 62,04 zł rura karbowana 28/23 25m	szt	1	 15,23 zł Przewód 3x1,5 100MYDYP	szt	1	 156,00 zł Gips budowlany	szt	1	 10,94 zł szyna łacze 3 faowe	szt	1	 26,41 zł Szybkozłaczka 3x2,5 10szt	opak	2	 15,72 zł Szybkozłaczka 2x2,5 10szt	opak	2	 12,24 zł żarówki 100 W	szt	3	 2,34 zł żarówki 60 W	szt	3	 2,34 zł Świetlówki 21 W	szt	1	 9,49 zł Świetlówki 13 W	szt	1	 8,36 zł Świetłowka garażowa G23 STD 18 W	szt	4	 17,76 zł Kabel YKY ZO 4x4	mb	1	 9,16 zł Kabel teloefon	mb	30	 45,90 zł Przewód 1 m DY	m	1	 3,50 zł