damimax 17.11.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Mam dylemat...wczoraj ekipa skonczyła nam robic dach. Fajni solidni chłopacy, zatrudnieni przez Pana J. Pan J własciciel firmy pojawił sie na budowie moze ze trzy razy...za tydzien maja wrocic montowac okna dachowe i teraz tak: dekarz-własciciel chce 250zł (bez faktury) za okno (mamy 8 okien) mąż rozmawiał z chłopakami i w sumie dogadali sie ze chłopaki przyjadą w weekend (omijając) własciciela i założa okna za 150zł za sztuke...wchodzic w to czy nie wchodzic??? Wiadomo licza sie kazde grosze..w koncu i tak cala robote wykonuja oni a nie Pan J...co myślicie??? Oj, ja nie lubię takich klimatów Może ostro negocjuj z właścicielem, może zejdzie do 200 zł i będzie wilk syty i owca cała.... Z drugiej strony, jak bez FV to myślisz, że w razie problemów coś z Panem J. załatwisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 17.11.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, mozecie mi podpowiedziec gdzie w Poznaniu moge poogladac wkłady kominkowe??? AAA i szukam specjalisty od obudowy kominków:) Witam, też jestem z Wielkopolski to i do grupy chyba należeć mogę??. Co do kominków to wykonujących jest teraz jak psów ale z doświadczeniem słabo, za to mają dobrze rozwinięte umiejętności marketingowe:). Ja polecam rodzinną firmę z Rychwała, wiem wiem daleko ale też na pewno taniej a i firma z doświadczeniem, własnymi montażystami i co najważniejsze z dużym gronem udanych realizacji i zadowolonych klientów do których należę też ja. Podaję adres http://www.prometeuszkominki.pl/. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 17.11.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 hej, u nas nadal mozolnie układa się dachówka, więc nie za bardzo mam co pisac- może jedynie sugestia,że jest firma AQUAFORM w Środzie- specjalizują się w wannach/prysznicach itp...ale do czego zmierzam, wiem,że istnieje możliwość zakupu wanny II gatunku w bardzo korzystnej cenie (ok 50% ceny katalogowej) a niektóre wanny drugogatunkowe są tylko z powodu drobnych rysek, które zrobią się po kilku porządnych szorowaniach...wannę aquaform mamy już w mieszkaniu i naprawdę jest rewelacyjna (antypoślizgowa, świetnie się domywa i w ogóle nie zmieniła koloru). Teraz trochę antyreklamy...mam nadzieję,że wszystko zakończy się pomyślnie,ale póki co opiszę stan na dziś... zamówiliśmy okna Jezierskiego...z terminem realizacji na 47tydzień roku...czyli powinny być u nas na budowie do niedzieli (następnej) a wczoraj pierdołowaty pan przedstawiciel dzwoni,że firma cieszy się niesłychaną popularnością o ogromną ilością zleceń, więc mając nasze zlecenie od półtora miesiąca dopiero !!!! właśnie zabierają się za przygotowania do puszczenia ich na produkcję ... no ale pan obiecuje,że okna zamontują nam przed świętami debil jakiś czy co? skorzystaliśmy z "super promocji" jezierskiego i dopłaciliśmy za szklenie 3 szybowe o współczynniku przenikania jedynie 0,7..ale haczyk był taki,że w momencie podpisania umowy zaliczkę jaką trzeba było wpłacić to jedyne 100% wartości zamówienia...kilkadziesiąt tysięcy zł w naszym przypadku...umowę oczyiście podpisaliśmy na ich warunkach .....świadomie, ale w końcu duża solidna firma i się nie przejęłam tym,że możemy im naliczyć odsetki za zwłokę w wys. 0,1% dziennie ale nie więcej niż 10% całości umowy netto...i co zrobić jak nam do 2012 roku nie zamontują???? PÓKI CO NIE POLECAM OKIEN A WŁAŚCIWIE FIRMY JEZIERSKI ale nadal liczę,że pójdą po rozum do głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 17.11.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 czy macie może jakieś namiary na ekię od tynków cementowo - wapiennych godnych polecenia? Już ktoś wcześniej się pytał ale nie dostał zbyt jasnej odpowiedzi:-) Witam. Polecam swojego sąsiada. Wszelkie dane na stronie http://grzegorz.szymczak.eu.interia.pl/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 17.11.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 czy macie może jakieś namiary na ekię od tynków cementowo - wapiennych godnych polecenia? Już ktoś wcześniej się pytał ale nie dostał zbyt jasnej odpowiedzi:-) Witam. Polecam swojego sąsiada. Wszelkie dane na stronie http://grzegorz.szymczak.eu.interia.pl/ Pozdrawiam Ja pytałam wcześniej, właśnie dziś przyklepnełam sprawę tynków z firmą budującą dom Agikz, termin początek grudnia, jak się spiszą to napewno polecę dalej Mamy nową zagwozdkę, o oknach Roto mąż sie rozpisywał w dzienniku, jak pięknie zrobilismy się w konia....ech. Ale problem sie poajwił, moze ktoś ma pomysł jak doprowadzić powietrze do pokojów i łazienki w momencie jak są już okna? Może można zrobić jakiś nawiewnik pod parapetem albo coś (w łazience tylko dachowe). Wentylacje mamy przewidzianą grawitacyjną, wiec jest wywiew, ale nie ma nawiewu. Cholera mnie bierze bo co sie naczytaliśmy o oknach dachowych, to sie naczytaliśmy a i tak d..... Podkusiły nas na bajery typu ocieplane okna i teraz mamy. Swoją drogą chamstwo ze strony Roto, że piszą "nawiewniki w standardzie", a nie raczą wymienić chyba jedynego modelu, który nawiewnika nie ma. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 17.11.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, mozecie mi podpowiedziec gdzie w Poznaniu moge poogladac wkłady kominkowe??? AAA i szukam specjalisty od obudowy kominków:) Witam, też jestem z Wielkopolski to i do grupy chyba należeć mogę??. Co do kominków to wykonujących jest teraz jak psów ale z doświadczeniem słabo, za to mają dobrze rozwinięte umiejętności marketingowe:). Ja polecam rodzinną firmę z Rychwała, wiem wiem daleko ale też na pewno taniej a i firma z doświadczeniem, własnymi montażystami i co najważniejsze z dużym gronem udanych realizacji i zadowolonych klientów do których należę też ja. Podaję adres http://www.prometeuszkominki.pl/. Pozdrawiam Firma Prapol z Obornickiej, zrobili na nas dobre wrażenie, na forum polecał ich Celt, który montował z nimi 2 wkłady o ile dobrze pamiętam i był zadowolony i cenowo i jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 18.11.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No ja z zupełnie innej beczki! Jak tam wielkopolanie po pierwszym mrozie na waszych budowach? U mnie jedyny problem wodomierz w otwartym garazu - opatulielm to styropianem resztkami od jednej z forumowczek teraz zrobie jeszcze skrzynie drewnianą i jakby to jeszcze opatulic??? Mysle ze jak zamkne wode na głównym zaworze to będzie ok. No ale sie pochwale dachóweczki sie układają w piątek ma być koniec pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 18.11.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 A ja dzisiaj odwiedziłem moje kilkudniowe wylewki. Nie wiem czego można się spodziewać ale wyglądały dokładnie tak samo jak w niedzielę. Miałem je polewać ale jak mróz to raczej chyba niewskazane. Też muszę ocieplić wodomierz. Czekam tylko na wełnę, która ma wkrótce przyjechać i którą mam zamiar opatulić sam wodomierz i wystające rurki. Mam nadzieję, że wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 19.11.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Dzieki za namiary na fachowców od tynków U mnie wczoraj mąż "opatulał" otuliną kupioną w leroyu - całkiem szybko to poszło:) A sam zawór włożył w wiadro wypełnione styropianem. PS. A macie jeszcze jakiegoś sprawdzinego elektryka? (i nie piszcie mi że istnieje wątek z polecanymi fachowcami bo oprócz Pana Kabata to tam nie ma innego elektryka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 19.11.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 A ja dzisiaj odwiedziłem moje kilkudniowe wylewki. Nie wiem czego można się spodziewać ale wyglądały dokładnie tak samo jak w niedzielę. Miałem je polewać ale jak mróz to raczej chyba niewskazane. Też muszę ocieplić wodomierz. Czekam tylko na wełnę, która ma wkrótce przyjechać i którą mam zamiar opatulić sam wodomierz i wystające rurki. Mam nadzieję, że wystarczy. Hmm to może wykręcić wodomierz?? i opatulić resztę, wiem że wodomierz szybko przemarza i zonk, zalane pomieszczenie. Na wiosnę przykręcisz z powrotem. Do opatulania lepsza wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 19.11.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Hmm to może wykręcić wodomierz?? i opatulić resztę, wiem że wodomierz szybko przemarza i zonk, zalane pomieszczenie. Na wiosnę przykręcisz z powrotem. Do opatulania lepsza wełna. Przecież wodomeirz jest zaplombowany - chyba zgodnie z prawem nie mozna go zdemontowac? Mysle ze jak dekarze wyjdą zbudowy i nie bedzei potrzebna woda to jak zamkne zawór przed wodomierzem to nie powinno zamarzac... Hmm tez myslalezm zeby jeszcze przestrrzen pomedzy docelową skrzynią drewniana a styropianem uzupelnic jeszcze wełną - moze ktoś ma jakies zbedne odpady wełny na pd od Poznania? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 19.11.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Dziekuje za namiary na kominki!!!!! Co do moich okien to robimy je bez Pana J. Teraz mam inny dylemat...czy elektryk moze wejsc z robota przed hydraulikiem>?? Do tej pory myslałąm ze tak ale wczoraj jeden pan hydraulik stwierdzil ze on robi zawsze przed elektrykiem bo inaczej moze natknąc sie na kable...hmmmm...przeciez kable i tak beda na wierzchu wiec nie wiem jak to jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 19.11.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 piszę do wszystkich znajomych:firma TGS:http://tgs.com.pl (na http://www.ceneo.pl) sprzedaje kotły c.o, zasobniki na wodę i inne rzeczy sporo taniej niż zwykłe sklepy. Przykład: na piecu c.o. Vaillanta z zasobnikiem + grzejniki Purmo zaoszczędzimy kupując u nich ponad 2 tyś. PLNJutro wysyłam do nich zamówienie. Do Poznania dostarczają gratis - odbiór własny z hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 20.11.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ile można dostać za używaną skrzynkę elektryczną budowlaną??Płaciłam za nową aż 350 zł ....(w moim dzienniku jest mapka z firmą Rudny Kominki - od nich bierzemy wkład) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyholu 20.11.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 witam prosze o pomoc w namierzeniu jakiegos taniego projektanta przylacza wody z okolic swarzeda , kleszczewa, borowca, kornika itp prosze podac tez ile zaplaciliscie za przylacze wody z wszystkimi uzgodnieniami w gminie i ZUD [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.11.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Ja w temacie z pogranicza budowlanki: potrzebuję dobrego prawnika od spraw podatku od sprzedaży nieruchomości, darowizn i innych jak zrobić żeby najmniej zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 21.11.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 witam prosze o pomoc w namierzeniu jakiegos taniego projektanta przylacza wody z okolic swarzeda , kleszczewa, borowca, kornika itp prosze podac tez ile zaplaciliscie za przylacze wody z wszystkimi uzgodnieniami w gminie i ZUD [email protected] Moze bys napisał gdzie sie budujesz? Bo jezeli w terenie opanowanym przez aquanet to bierz liste z wykonawcami dzwon do tego który jest w danej gminie a on juz Cie porpowadzi dalej bezproblemowo.. A koszty wszystko zalezy ile masz metrow do zrobienia i nikt tuchyba niewywrózy ile to bedzie. pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 22.11.2008 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Z tego co słyszałem to z Aquanetem nie jest lekko.Warto korzystać z listy firm ,które polecają - dlaczego to każdy pewnie wie . Zresztą w gminach ościennych z ZUK-ami też nie jest lepiej Układy - układy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 23.11.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Z tego co słyszałem to z Aquanetem nie jest lekko.Warto korzystać z listy firm ,które polecają - dlaczego to każdy pewnie wie .. Dlatego poelcam brac goscia z listy (nieformalny monopol) by potem nie meic problemów...a tak poprowadzi przez układy i przyłacza bedą pozdrawiam Pawlok PS: dziaisj podziwialismy jak sloneczko topiło snieg napoludniowej połaci dachu i woda sobie przepieknie scieka...troche zimy a tyle radosic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 23.11.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Czy ktos moze polecic firme, w ktorej warto kupic okna drewniane? Zalezy mi zarowno na dobrym produkcie jak i solidnym montazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts