pawlok 10.12.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 witam Możecie polecić jakieś ekipy murarzy z okolicy poludnia Poznania? przegladalem forum i cześć numerów nie odpowiada, a inni mają pełne grafiki na przyszly rok:( Poszło na priw..gdzie będziesz się budować i jaki projekt? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 10.12.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 witam W moich komentarzach jest namiar na ekipę, a w dzienniku ich robota, za nasz dom płaciliśmy ok 40 tys, a jest trochę większy. Dojeżdżają spod Gniezna bez problemu. pozdr Witam, Dzięki, szef pytał skąd polecenie - pozwoiliłem sobie powołać na Ciebie;) pzdr sakiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 10.12.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 A tak wygląda na zdjęciu termowizyjnym, czyli nie jest najgorzej http://images34.fotosik.pl/415/97d586e751f58c9b.jpg A jak się czyta takie zdjęcie? Pawlok Wszystko zależy jak się ustawi kamerę. W tym przypadku kolor czerwony i żółty pokazuje którędy ucieka najwięcej ciepła z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 10.12.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 chcemy wprowadzić dość duże szaleństwo w kuchni, która będzie prosta, klasyczna (jeszcze nie wiem w jakim kolorze). Szaleństwo polega na lodówce RETRO Mamy dwie możliwości wyboru tego szaleństwa: ARDO http://www.ardovintage.pl/#c = kolory wchodzące w grę to: RE-05; OR-06; YE-07; VI-09; GO-15; PI-02. GORENJE http://www.gorenje.pl/10837 = kolory RK62351OB lub RK62358OR różnica w cenie nie jest jakaś ogromna .... KONKURS DLA BABECZEK KTÓRA JEST BARDZIEJ RETTRO I KTÓRY KOLOR JEST BARDZIEJ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 10.12.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Narazie mam jakiś problem z fotosikiem ale jak mi się uda to wkleję zdjęcie całego domu. Najfajniej widać ile ciepła ucieka w okolicy rolet nad oknami i z kominków wentylacyjnych na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 10.12.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Mam pytanie: czy ktos z szanownych inwestorów ma do ogrzewania domku podłaczony gaz z tej duzej butli??? Z racji tego iz gaz ziemny bedziemy mieli za jakies dwa lata to myslimy o podłaczeniu gazu propan butan ale w tej butyli która mozna wmopac w ziemie. nie wiem jak to wyglada cenowo i w ogóle jak wyglada sam etap instalacji??? Mam od zaszłego roku z Gaspolu. Robili mi też instalacje wewnetrzną + piec Vissmana Vitopend 100. Za calość coś ok 4 tys. Z tym, ze nie zaleznie skąd butla trzeba brać po uwage,ze koszty są potem z rozmontowaniem ustrojstwa (butle dzierżawisz) dlatego warto ją brać jeżeli gaz ziemny za ok 5 lat. Wtedy koszty zabrania bultli spadaja. Do tego ta opcja grzania jako jedyne żódło jest droga. Wciorniasku a co masz jako drugie zródło grzania? My myslimy o kominku z DGP. A butle chcemy wziac z Shell'a, maja nam przedstawic oferte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 11.12.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Narazie mam jakiś problem z fotosikiem ale jak mi się uda to wkleję zdjęcie całego domu. Najfajniej widać ile ciepła ucieka w okolicy rolet nad oknami i z kominków wentylacyjnych na dachu. http://images24.fotosik.pl/304/57f20551485c4ca7.jpg Strzałką zaznaczono kominek wentylacyjny. Okna nie są jeszcze obrobione od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 11.12.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 bry mleduję,że okna mamy od tygodnia zamontowane- są super (jezierski k-0,7) a właśnie zamówiliśmy bramę hormanna i polecam tu przynajmniej cenowo póki co bo montaż w styczniu firmę nexbau, bo u nich w porównaniu do konkurencji różnica na korzyść cny wyniosła ok 8-9%...(porównywałam do jakiejś firmy z komornik)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 11.12.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Strzałką zaznaczono kominek wentylacyjny. Okna nie są jeszcze obrobione od wewnątrz. A to już domek ocieplony? Bawiłeś się w tą termofotografie czy tez robiłeś a w jakimś konkretnym celu? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 11.12.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 szukam listy/profilu dylatacyjnej pcv zew ! http://www.e-millennium.pl/product_info.php?products_id=74 http://www.e-millennium.pl/images/listwy_dylatacyjne.jpg wolałbym na miejscu gdzieś w poznaniu niż wysyłkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 12.12.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 A to już domek ocieplony? Bawiłeś się w tą termofotografie czy tez robiłeś a w jakimś konkretnym celu? Pawlok Dom ocieplony, skorzystaliśmy z okazji aby zobaczyć jak to wygląda. Kamera niestety nie nasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.12.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Mam pytanie: czy ktos z szanownych inwestorów ma do ogrzewania domku podłaczony gaz z tej duzej butli??? Z racji tego iz gaz ziemny bedziemy mieli za jakies dwa lata to myslimy o podłaczeniu gazu propan butan ale w tej butyli która mozna wmopac w ziemie. nie wiem jak to wyglada cenowo i w ogóle jak wyglada sam etap instalacji??? Mam od zaszłego roku z Gaspolu. Robili mi też instalacje wewnetrzną + piec Vissmana Vitopend 100. Za calość coś ok 4 tys. Z tym, ze nie zaleznie skąd butla trzeba brać po uwage,ze koszty są potem z rozmontowaniem ustrojstwa (butle dzierżawisz) dlatego warto ją brać jeżeli gaz ziemny za ok 5 lat. Wtedy koszty zabrania bultli spadaja. Do tego ta opcja grzania jako jedyne żódło jest droga. Wciorniasku a co masz jako drugie zródło grzania? My myslimy o kominku z DGP. A butle chcemy wziac z Shell'a, maja nam przedstawic oferte. Kominek z płaszczem wodnym - Makroterm Musze przyznac, że w tym roku dopiero raz załączył się piec gazowy na grzanie. Jesli chodzi o koszty to obecnie gotuje na propanie i mam ciepłą wodę. Rachunki w granicach do max 300 zł za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 12.12.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Narazie mam jakiś problem z fotosikiem ale jak mi się uda to wkleję zdjęcie całego domu. Najfajniej widać ile ciepła ucieka w okolicy rolet nad oknami i z kominków wentylacyjnych na dachu. http://images24.fotosik.pl/304/57f20551485c4ca7.jpg Strzałką zaznaczono kominek wentylacyjny. Okna nie są jeszcze obrobione od wewnątrz. Jaki system rolet był zastosowany że idą takie straty ciepła ( to juz nawet nie mostek - to most ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 12.12.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Jaki system rolet był zastosowany że idą takie straty ciepła ( to juz nawet nie mostek - to most ) To prawda. Tak zwyczajnie montowane nad oknem bez żadnej dodatkowej izolacji termicznej. Gdybym wcześniej o tym wiedziała......... to inaczej byśmy to rozwiązali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 12.12.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 poszukuję dobrego i co ważniejsze taniego płytkarza gdzieś na styczeń/ luty...ktoś poleci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 12.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Jaki system rolet był zastosowany że idą takie straty ciepła ( to juz nawet nie mostek - to most ) To prawda. Tak zwyczajnie montowane nad oknem bez żadnej dodatkowej izolacji termicznej. Gdybym wcześniej o tym wiedziała......... to inaczej byśmy to rozwiązali. Błąd trudny do naprawienia, trochę się dziwię że niektórzy zapominają w jakim celu powstało forum ( nie wiem - pytam ) teraz ciepło które zaoszczędzi się na roletach straci się na skrzynkach ( a może probować poprawić izolacyjność skrzynek roletowych? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 13.12.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam, czy możecie polecić wykonawcę schodów, jeżeli ze zdjęciami wykonanych to z góry dziękuję. Mój wykonawca po spisanej umowie w czerwcu powaidaomił mnie że wysyła mi zaliczkę pocztą - to chyba oznacza że rozwiązuje umowe. Moj adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 13.12.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Błąd trudny do naprawienia, trochę się dziwię że niektórzy zapominają w jakim celu powstało forum ( nie wiem - pytam ) teraz ciepło które zaoszczędzi się na roletach straci się na skrzynkach ( a może probować poprawić izolacyjność skrzynek roletowych? ) To ja się zapytam Jak uniknąć tego typu błedu, okna i cala zadyma z nimi dopiero przed nami ... W domku gdzie teraz miezkam mam rolety i skrzynka od nich jest w "ramie okna" ... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 13.12.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Przestrzegam przed firmą (www.)rekuperatory.pl - spóźnili się z montażem instalacji 2 miesiące, mimo monitów. Między czasie za to próbowali wymusić na mnie cesję moich roszczeń na rzecz nowej firmy (żeby się pozbyć problemu?) - nie zgodziłam się. Zagroziłam sądem, siedziałam z dziecmi na kartonach w nie swoim mieszkaniu i czekałam na ukończenie domu, a jak wiecie bez działającej instalacji nie ma odbioru, więc nie można mieszkać i przedstawić dokumentów w banku świadczących o zrealizowanym celu kredytowym. Przywieźli mi ZEPSUTY ! rekuperator i stwierdzili, że szef każe montować i przyjąć reklamację!!!!!!!! SZOK !!!!!!!! Zagroziłam prokuraturą, bo to już był szczyt bezczelności i próba oszustwa. W końcu zgodziili się polubownie załatwić sprawę, tj. zamontować rekuperator w nowym terminie po cenie obniżonej o 5 tysięcy (uzgodniono mailowo),ale teraz chcą zapłaty pełnej kwoty, choć przez nich odbiór domu opóźnił się o 2 miesiące! Zwykłe chamstwo i bezczelność. Nie interesuje właściciela dane słowo i jak rozumiem opinia, tylko kasa. W umowie ustalono załatwianie sporów przez sąd, ale on woli firmy windykacyjne. Jako konsument i klient przestrzegam wszystkich przed taką obsługą. Sprzedawca zgodził się na obniżenie ceny i wykonanie instalacji w ostatecznym terminie. Teraz ma wszystkie ustalenia gdzieś!Szkoda naszych nerwów- tyle ich jest przy budowie domu - żeby jeszcze się truć z takim wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 14.12.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam, czy możecie polecić skutecznego adwokata, dużo można znieść ale są granice. Najważniejsze aby był skuteczny. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts