Postihal 14.12.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 WitamOd wczoraj mieszkamy w naszym nowym domku.Pierwszą łopatę wbiliśmy na działce 11.04.2008r.Tak więc do zamieszkania upłynęło zaledwie osiem miesięcy.Takiego tempa prac się sam nie spodziewałem.Myślę poważnie o tym - czy nie zostać deweloperem i budować dalej - tak mi się to spodobało.Do ukończenia mamy jeszcze trochę prac,ale mieszka się wspaniale.Pozdrawiam wszystkich budujących i tych co już mieszkają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 14.12.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam Od wczoraj mieszkamy w naszym nowym domku. Pierwszą łopatę wbiliśmy na działce 11.04.2008r.. No tylko pogratulować! Nie wyobrzam sobie tak szybkiego wybudowania - sami tez zaczynaliśmy w kwietniu ławy nie mając prądu A teraz dwa pytania do budujących wielkopolan: 1) Nadal namiary na ekipy od posadzek maszynowych mile widziane 2) właśnie walczymy z VZM-1A - pytanie za 100 pkt czy ktoś odliczłl np fakture z elementami do wykonania płotu - mamy z siatkolandu słupki, akcesoria, siatke powlekana... - można to wykazać? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 14.12.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 2) właśnie walczymy z VZM-1A - pytanie za 100 pkt czy ktoś odliczłl np fakture z elementami do wykonania płotu - mamy z siatkolandu słupki, akcesoria, siatke powlekana... - można to wykazać? pozdrawiam Pawlok Wydaje się, że siatka to pozycje 28.73.13 -45 na liście i wszystkie są niestety na NIE:( Zawsze możesz zadzwonić do US i uzyskać informacje bezpośrednio u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 14.12.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witaj Mich i Mar - ach Lapis2 - moje niespełnione marzenie, niestety nie zmieścił się na naszej działce:/Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 15.12.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam, Mam prosbe czy ktos moze podac namiar gdzie mozna kupic drzwi do kotlowni nie za drogie i zewnetrzne od kotlowni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 15.12.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Postihal - gratuluję - tempo zabójcze!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 15.12.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Ile mniej więcej kosztuje ocieplenie poddasza za m2? robocizna, a zwłaszcza materiał, zakładając wełnę 18 + 10+ stelaż i kartongips i drobiazgiz góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 15.12.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam, Mam prosbe czy ktos moze podac namiar gdzie mozna kupic drzwi do kotlowni nie za drogie i zewnetrzne od kotlowni... My do kotłowni i zewnętrzne braliśmy w DOM-BUD-BIS w Przeźmierowie/Baranowie ul. Dąbrowskiego 570 tel. 0-61 84 89 846 Najlepiej pojechać osobiście, powiedzieć o oczekiwaniach i wybrać to co najbardziej pasuje Ci cenowo i jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 15.12.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Ile mniej więcej kosztuje ocieplenie poddasza za m2? robocizna, a zwłaszcza materiał, zakładając wełnę 18 + 10+ stelaż i kartongips i drobiazgi z góry dzieki Ciężko dokładnie określić. Mnie materiał na całe poddasze (ok. 300m2) + robocizna + podwójnie robione ściany na całym poddaszu a trochę tego było wyniosły 100 za m2. Nie jestem jednak w stanie oddzielić ścianek i powiedzieć ile za same poddasze. Wełna: Toprock i Superrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 16.12.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 gdzie jest duży wybór umywalek?(dokładnie potrzebuję nablatowej, taniej)+ do niej podwieszane wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 16.12.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Ile mniej więcej kosztuje ocieplenie poddasza za m2? robocizna, a zwłaszcza materiał, zakładając wełnę 18 + 10+ stelaż i kartongips i drobiazgi z góry dzieki Witaj. U mojej rodziny jakiś czas temu kładli ocieplenie na poddaszu. Zrobili to naprawdę świetnie. Cena 40,00 zł za metr kw. ( szpachlowanie łaczeń w cenie). Podobno to teraz niedrogo. Ale u mnie jakiś czas temu też nie dużo wzięli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 16.12.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Ile mniej więcej kosztuje ocieplenie poddasza za m2? robocizna, a zwłaszcza materiał, zakładając wełnę 18 + 10+ stelaż i kartongips i drobiazgi z góry dzieki Witaj. U mojej rodziny jakiś czas temu kładli ocieplenie na poddaszu. Zrobili to naprawdę świetnie. Cena 40,00 zł za metr kw. ( szpachlowanie łaczeń w cenie). Podobno to teraz niedrogo. Ale u mnie jakiś czas temu też nie dużo wzięli. Pozdrawiam Dzięki, właśnie taką kwotę tzn 35-40 zł na m2 zaproponowali mi poleceni wykonawcy, nie mam natomiast pojęcia jaki moze być koszt materiału do wykonania tego, wykonawca mówił ze w ok 100 zł powinnam się z robocizną zamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertouno 16.12.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 witam szukam firmy ,która zaprojektowałaby instalację centralnego odkurzacza tzn rozprowadziła by na razie same rury (stan surowy bez posadzek)bez jednostki centralnej .liczę na Wasze doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 17.12.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Dzięki, właśnie taką kwotę tzn 35-40 zł na m2 zaproponowali mi poleceni wykonawcy...? A orientowałaś sie ile by wzieli bez ukłądania wełny tzn za płty gipsowo kartonowe? Jakoś tak nie wierze by jakakolwiek ekipa zrobiłe ten etap naprawdę dobrze - wszyscy co by nie mówić robią na czas, a samemu człowiek sobie spokojnie samemu bardzo dokładnie poukłada warstwę wełny... Pawlok PS: czy naprawdę nikt nie robił/ nie robi posadzek - cały czas namiary na dobrą ekipę od posadzek maszynowych mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 17.12.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Właśnie skończyłam wyliczać zwrot Vat, niezła zabawa, mam nadzieję że nasz US załatwia sprawę szybciej niż w ustawowe 6 m-cy. Bardzo pomocne okazało się forum finanse i podatki i dobra dusza tam się udzielająca. Zobaczymy co na te wyliczenia US i czy będą się mocno przyczepiać. Pawlok, nie pytałam o same płyty, bo niestety nie dysponujemy czasem żeby sami układać, a wełna będzie i tak na zakładkę więc mam nadzieję, że będzie ok. Pozdrawiam przedświątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micox 17.12.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witam serdeczne grono Budujących z WLKP!!!!!!! Mam serdeczną prośbę do bardziej doświadczonych Koleżanek i Kolegów o namiary na ekipy budujące domy. Dom parterowy, lokalizacja KAMIONKI pod Poznaniem. Bardzo będę wdzięczny za namiar na sprawdzona, godną polecenia FIRMĘ. Firma nie musi być z Poznania...... Z góry bardzo DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mICHAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 17.12.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Właśnie skończyłam wyliczać zwrot Vat, niezła zabawa, mam nadzieję że nasz US załatwia sprawę szybciej niż w ustawowe 6 m-cy. Bardzo pomocne okazało się forum finanse i podatki i dobra dusza tam się udzielająca. Zobaczymy co na te wyliczenia US i czy będą się mocno przyczepiać. Pawlok, nie pytałam o same płyty, bo niestety nie dysponujemy czasem żeby sami układać, a wełna będzie i tak na zakładkę więc mam nadzieję, że będzie ok. Pozdrawiam przedświątecznie. Ja zaniosłam dokumenty 6.10 na Chłapowskiego i powiedziano mi, że niestety ustawowe 6 m-cy będę musiała odczekać. Też wszystkie dokumenty wypełniałam sama ale z OGROMNĄ pomocą byszkaudzielającego sie na forum finanse VAT budowlany, jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 17.12.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Ja zaniosłam dokumenty 6.10 na Chłapowskiego i powiedziano mi, że niestety ustawowe 6 m-cy będę musiała odczekać. Też wszystkie dokumenty wypełniałam sama ale z OGROMNĄ pomocą byszkaudzielającego sie na forum finanse VAT budowlany, jeszcze raz dzięki a do kiedy mozna składać te rozliczenia ? jest jakiś termin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 17.12.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 a do kiedy mozna składać te rozliczenia ? jest jakiś termin ? Narazie bezterminowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 17.12.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 a do kiedy mozna składać te rozliczenia ? jest jakiś termin ? Narazie bezterminowo Ale nie częściej niż raz w roku;) Ja się raz jeszcze pochwalę, że w moim przypadku (US Śrem) zwrot dostałem po 3 miesiącach. Nic nie zakwestionowali, nie było żadnych błędów, a wszystko dzięki lekturze forum. Dla zainteresowanych polecam wątek o zwrocie VATu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts