tokas 20.12.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Drewniane (surowe) barierki nalezy zabezpieczyc produktami zwanymi IMPREGNATAMI - firmy dowolnej. Impregnat zabezbiecza drewno od wew, przeciwko grzybom, sinicom etc. , nastepnie nalezy drewno zabezpieczyc od zew. - przeciw wodzie, wilgoci. promieniom UV etc. do tego słuzą lakierobejce, lakiery, lazury .Tak więc aby drewno było całkowicie zabezpieczone nalezy1. zastosowac impregnat - wchłania sie w drewno - bezbarwny lub kolorowy2. zastosowac lakier bezbarwny (półmat, połysk) lub lakierobejce (lakier z barwnikiem) nadaje kolor. ot i wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 20.12.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 czyli jeszcze poczekac trochę? nie do konca .Od nowego roku będa obowiazywac nowe cenniki. Jakie ceny bedą - żaden producent dzis ci ich nie zdradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 20.12.2008 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Tokas napisał :nie do konca .Od nowego roku będa obowiazywac nowe cenniki. Jakie ceny bedą - żaden producent dzis ci ich nie zdradzi. Patrząc na rynek chyba nie należy się spodziewać podwyżek cen . Kto zacznie budować w przyszłym roku będzie z pewnością do przodu z kasą. Zresztą ostatnio zauważyłem na naszym płocie dość sporo ofert hurtowni materiałów budowlanych jak i wykonawców . Jeden cieśla zawiesił nawet 5 wizytówek : 3 na bramie i 2 na płocie. Może zdesperowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 20.12.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Gwiazdki najjaśniejszej,Choinki najpiękniejszej,Prezentów wymarzonych,Świąt mile spędzonych,Karnawału szalonego,Roku 2009 bardzo udanego! Dla wszystkich budujących i zamierzających się budowaćŻyczą Pawełek i Małgosia http://images41.fotosik.pl/41/c12803f2dd3731a0.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 20.12.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Podwyżki bedą - to pewne. Może nalezy liczyc na promocje upustowe, zakupy pakietowe etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 20.12.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Koniec roku, hurtownie przed inwenturą.............kto wie jakie upusty mozna wytargować. W poniedziałek dostanę kolejną wycenę na wełnę i Pan pytał czy chcę kupić w tym roku czy w przyszłym. Ciekawa jestem co zaoferuje. Jaka jest mniej więcej cena m2 posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 20.12.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Cena styropianu spada na łeb na szyję dzis kosztuje 90 zł podobnie z wełną tez cena spada Można prosić konkretniej?Jaki styropian, jakie płyty w jakeij hurtowni ile było kiedyś skoro dziś jest 90 zł / m3 ? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 20.12.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 hehe, no właśnie ja tez nie wiem ale to nie ważne, trzeba kupować póki tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 20.12.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Cena styropianu spada na łeb na szyję dzis kosztuje 90 zł podobnie z wełną tez cena spada Można prosić konkretniej?Jaki styropian, jakie płyty w jakeij hurtowni ile było kiedyś skoro dziś jest 90 zł / m3 ? Pawlok Genderka - na ocieplenie szczytów, płaciłem 120 w piątek dokupiłem paczkę za 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 22.12.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam mam pytanie z innej beczkiJakie najlepiej nadaje się drewno na pomost który znajduje sie nad jeziorem i gdzie takie drewno mozna dostać w miarę najtaniejPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 22.12.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Koniec roku, hurtownie przed inwenturą.............kto wie jakie upusty mozna wytargować. W poniedziałek dostanę kolejną wycenę na wełnę i Pan pytał czy chcę kupić w tym roku czy w przyszłym. Ciekawa jestem co zaoferuje. Jaka jest mniej więcej cena m2 posadzki? Damon czekam na informacje jakie upusty Ci zaoferowali Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 22.12.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Jaka jest mniej więcej cena m2 posadzki? A ekipę do posadzek juz macie? Bo jak na razie na grupie odzew na moje pytanka malutki No ale odwiedzilem dziś rano Chłapowskiego - puściutko, dokumenty złożone - ciekawe czy poczekamy te 6 mięsiecy, pewniee tak Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 23.12.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Na firmę posadzkową mam namiar ale z netu, nie z polecenia. Na razie nie mamy wody i nie wiadomo kiedy będzie, więc lanie posadzki odsuwa się w bliżej nieokreśloną przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.12.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Na firmę posadzkową mam namiar ale z netu, nie z polecenia. Na razie nie mamy wody i nie wiadomo kiedy będzie, więc lanie posadzki odsuwa się w bliżej nieokreśloną przyszłość. A jak zrobiliście tynki bez wody ?? i to cementowo-wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 23.12.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A jak zrobiliście tynki bez wody ?? i to cementowo-wapienne No wodę mamy, aczkolwiek nie całkiem bieżącą i nie całkiem w domku WSZYSTKIM ŻYCZYMY WESOŁYCH ŚWIĄT Monika i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.12.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A jesteście pewni, że na takiej "niebieżącej" wam zrobią te tynki? Mnie wykonawcy mówili, że ciśnienie musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.12.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A jesteście pewni, że na takiej "niebieżącej" wam zrobią te tynki? Mnie wykonawcy mówili, że ciśnienie musi być. jak potrafia to zrobią. U moich znajomych zrobili. Z resztą w pobliżu mojego domu są budowy gdzie tylko tak pykają tynki, bo wodociagu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.12.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 To też pytam, czy Damon pytał, czy jego ekipa potrafi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.12.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 To też pytam, czy Damon pytał, czy jego ekipa potrafi:) myślisz, że nie pytali o to ekipy umawiając ją na robotę ? albo inaczej - czy ekipa nie zapytała o bieżącą wodę ? chociaż z drugiej strony najwyższą formą zaufania jest sprawdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 23.12.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ja tez po prośbie.... Gdzie mogę pooglądać na żywo drzwi? Wiem o progresie na św. Michała - gdzie jeszcze warto podjechać? I w ogóle zapytanie - budowaliscie na drzwiach tymczasowych, czy zamawialiście od razu docelowe? Na co się zdecydowaliście i gdzie kupowaliście drzwi? Ja bylam w Voxie i Progresie- jedno obok drugiego, ale nie wybrałam nic. Poki co mamy budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts