yria 02.11.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Co sądzicie moi mili towarzysze na temat "zainstalowania" w domu scodów kręconych? Z uwagi na mało miejsca do wygospodarowania poprosiłam o takie w projekcie ( zamiat tradycyjnych dwubiegowych), prokektant stanowczo odmówił, uważa, żę są bardzo niewygode. następną rzeczą która mnie gnębi jest ogrzewanie na działce nie ma gazu, co wybrać gaz z butli czy piec na ekogroszek? co jest tańsze w użyciu? To dla mnie ważne. co to jest piec kondensacyjny i ile kosztuje? co sądzicie o ogrzewaniu podłogowym (wodnym)? no i oczywiście czy warto robić kosztorys? Błagam ratujcie mnie!!!!!!!! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.11.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ales pytan nawrzucal .... a kazde szerokie jak cholera ! naadne nie znajdziesz jednoznacznych odpowiedzi, ale za to masa postow uksztaltuje ci opinie a, w skrocie to jest tak (wg mnie): - krecone nie mocne, a i drogie, - gaz z butli jest drogi, ekogroszek tani, co nie znaczy ze mozesz zawsze sobie po prostu zainstalowac to co bys chcial, - nie ma piecow kondensacyjnych, sa kotly, no i sa drozsze niz niekondensacyjne, - ogrzewanie podlogowe wodne jest interesujacym i popularnym rozwiazaniem, - warto zrobic kosztorys, jak juz zakonczysz budowe to dowiesz sie o ile przewaliles budzet, PS wiem ze lekko zazartowalem .... ale to nie ja zaczalem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts