Iwoncia30 02.11.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Mam pytanie, czy projekt zamienny musi wykonać ten sam architekt, co projekt pierwotny? Chcę dokonać istotnych zmian w projekcie, na który mamy pozwolenie, architektura wyraziła zgodę na projekt zamienny, ale niestety nie mogę skorzystać z usług naszego poprzedniego architekta... Proszę o pomoc. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 02.11.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Jezeli autor projektu wyraził zgodę na zmiany może to zrobić każdy kto ma uprawnienia projektowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwoncia30 02.11.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Wielkie dzięki. Rozumiem, że ta zgoda musi przyjąć formę pisemnej. I jeszcze jedno pytanie: czy ten projekt zamienny musi mieć znów postać wielkich 4 ksiąg z uwzględnieniem map do celów projektowych, wszystkich opinii itd? Czy może o być tylko sam poprawiony projekt? W moim przypadku jest to zmiana charakteru użytkowania pomieszczenia z mieszkalnego na garaż z zachowaniem tej samej kubatury budynku i dodanie 1 okna w połaci dachowej. Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 02.11.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Jezeli dobrze rozumiem to składasz dopiero dokumentację do pozwolenia na budowę więc wymagane są 4 egz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwoncia30 02.11.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Mam już projekt i pozwolenie na rozbudowę domu jednorodzinnego w ręku, lecz z różnych przyczyn musimy zmienić charakter jednego z pomieszczeń. Pani w urzędzie poinformowała mnie, ze mogę złożyć projekt zamienny, jeśli chcę z pokoju zrobić garaż. Czy złożenie projektu zamiennego jest tożsame ze staraniem się o pozwolenie na budowę raz jeszcze? Ponoć mam się opierać o te same warunki zabudowy, które już mam. Przeraża mnie zbieranie znów ogromnych teczek papierów, jeśli w zasadzie chodzi tylko, żeby zamiast otworów okiennych wstawić bramę garażową Może istnieje jakaś krótsza droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts