zphugawronwp.pl 28.08.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 gratuluje pięknego domu! moja kuzynka lubi takie klimaty, więc zaraz dam jej namiary na tę stronkę, aby mogła nacieszyć swoje okopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emalia1 29.08.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Moje lustro w łazience to właśnie czarna ramka z Ikea. Sama ją srebrzyłam i patynowałam. Podobnie zresztą ramki do zdjęć. Tym bardziej się cieszę, że się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 29.08.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Moje lustro w łazience to właśnie czarna ramka z Ikea. Sama ją srebrzyłam i patynowałam. Podobnie zresztą ramki do zdjęć. Tym bardziej się cieszę, że się podobają A możesz zdradzić technikę posrebrzania i patynowania? Wyszło naprawdę świetnie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emalia1 29.08.2008 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Boję sie, że mnie pogonia za reklamę, więć wklejam instrukcję: Nałożyć na powierzchnię równą warstwę kleju pędzlem, jeśli chcemy pozłocić całą powierzchnię, lub gąbką, jeśli chcemy wykonać złocenia częściowe . Poczekać, aż klej stanie się przeźroczysty i samoprzylepny (30 min.-1 godz.). Następnie należy nałożyć folię na samoprzylepną powierzchnię, przy pomocy pęsety lub palcami. Przy pomocy pędzla do tapowania – okragłego z krótką, sztywną szczeciną , dobrze przytwierdzić folię do powierzchni, i usunąć niepotrzebne kawałki folii. Aby otrzymać dekorację wielokolorową, wykorzystujemy różne kolory folii, według uznania. mozesz tez poczytac na moim forum: http://www.kaiem.pl/forum/viewtopic.php?t=3087&highlight=z%B3ocenia Patynowałam woskiem zmieszanym z czarnym pigmentem. Tzn. na posrebrzoną ramę wcierałam to mazidło i wycierałam czysta szmatka. Czarny barwnik pozostał w zagłębieniach. Żeby kolor srebra był cieplejszy miejscami lakierowałam ramki lakierem postarzajacym (laccanticante). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 29.08.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 wnętrze robi wrażenie. widać, że wszystko dokładnie przemyślane, dopracowane i pełne harmonii. gratuluje efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 29.08.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 jejku jejku, jakie ty cuda robisz . Ja troszkę swego czasu w decoupage się bawiłam, no ale żeby takie cudeńka . A teraz to już niestety czasu brak na takie rozrywki , ale ramkę popełnię w swoim czasie, to już postanowione. Tylko króciutkie pytanko jeszcze: czy klej musi być jakiś specjalny i czy potem trzeba lakierować całość, czy mogą sobie być takie same sreberka nałożone? jak to się czyści, nie ma problemu? Oj będę ja u was częstym gościem, będę No i bardzo dziękuję za odpowiedż [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emalia1 30.08.2008 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Klej musi byc specjalny do złoceń a lakier koniecznie spirytusowy. Lepiej gdyby był przeznaczony tez do złoceń, inaczej folia się utleni (zwłaszcza w łazience. Kup produkty dla hobbystów, są dużo łatwiejsze w aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 31.08.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Emalia1,a ja mam do Ciebie pytanie, z prośbą o odpowiedź, o sposob ułozenia kostki (bruku) na tarasie i przy wejsciu do domu. Do czego ją się przymocowuje? Jak ja uszczelniliscie i wyglada odprowadzenie z niej wody? Na podjezdzie kostke stabilizuje sie na ogół piachem, ale czy na tarasie również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emalia1 01.09.2008 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Wszędzie jest uszczelniana piaskiem, poza oczywiście, balkonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetaz 01.09.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam Dawno tu nie zaglądałam a tu tak pięknie. Emalia gratulacje.Twoje wnętrza ogląda się z ogromną przyjemnością. Przy okazji zapytam,gdzie zamawiałaś te płytki V&B na podłogę? Szukam takich ale coś nie mogę ich zlokalizować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 02.09.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Dziękuję za wszystkie pochwały i już odpowiadam na pytania. Kolor na ścianie w kuchni to Benjamin Moor. Niestety numeru nie pamietam, ale postaram się znaleźć puszkę. Emalia, a mogłabys to dla mnie zrobić... Chce pomalowac wiatrołap (waniliowe przecierane szafy) w takim kolorze i jakbys mogła odszukac nr na puszce bylabym baaaaaaaaardzo zobowiazana... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 02.09.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Piękny dom.....absolutnie piękne schody......świetny dobór dodatków...słowem idealnie!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emalia1 04.09.2008 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Znalazłam puszkę! Numer farby to 1495. A płytki zamawiałam w Radomiu w Camero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 05.09.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Emalia, masz PRZEŚLICZNE wnętrza, z takiej kuchni jak Twoja nie wychodziłabym prawie wcale Bardzo Ci gratuluję, masz dar tworzenia klimatu wnętrz. Ślicznie. Czy meble kuchenne zamawiałaś w jakimś salonie czy robił je stolarz? Napisz proszę co masz w kuchni na ścianie-wygląda mi to na płytki (jakie????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 05.09.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Wszędzie jest uszczelniana piaskiem, poza oczywiście, balkonami. Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emalia1 07.09.2008 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Meble w kuchni to fabryka wnętrz, płytki na ścianie to Ceramiche Grazia, zamawiana w Radomiu w Camero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 08.09.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 cudnie u Ciebie, proszę o więcej zdjęć ogródka, oglądałam na picasie i cudnie sie zapowiada, sama projektowałas sobie co gdzie? bardzo bardzo mi sie podoba rozmieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 09.09.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Meble w kuchni to fabryka wnętrz, płytki na ścianie to Ceramiche Grazia, zamawiana w Radomiu w Camero. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 23.09.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 mam małe pytanko czy mogłabyś pokazać brodzik pod tym prysznicem http://images30.fotosik.pl/235/fb4b450614ed5bf7med.jpg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emalia1 25.09.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ogród projektowałam sama, ale to własciwie wielki trawnik. Moje poczynania ogrodnicze, choć zabrałam się z zapałem, narazie sa mało widoczne. Myślę, że w przyszłym roku cos będzie widac. Tymczasem zdjęcie całej kabiny prysznicowej i przy okazji reszta łazienki.http://images33.fotosik.pl/373/151228d75dab14b1.jpghttp://images38.fotosik.pl/14/56ece16fbffb5a2a.jpghttp://images46.fotosik.pl/14/29c4ec5d213ebdc2.jpghttp://images50.fotosik.pl/14/505a2c8b399f7057.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts