Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój żółty SZMARAGD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 191
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Brodzik był kupowany łącznie z kabiną. To Huppe. Niestety nie mam bladego pojęcia, jak był montowany. Widziałam go w kartonie a potem jak juz był zamontowany. Z tego co pamiętam była dołączona instrukcja montażu.

Dzięki za szybką odpowiedź, czy ktoś już chwalił grzejnik w łazience? Myślałam o takim do salonu, jednak zdecydowaliśmy się na podłogówkę i kaloryfer nie jest już potrzebny. Z drugiej strony jest on tak ładny, że może tylko wisieć ;)

Gratuluję. Domek naprawdę piekny. Podziwiam Cię za zmysł i umiejetność dogrania nawet tych najmniejszych szczegółów wystroju wnętrz : ramki, obrazki, frezki. Wszystko tak doskonale współgra. Oglądając Twój domek czuję się jak hrabina która wpadła na kawę podanej w pięknej najlepszej jakości porcelanie.

witam, piekny dom i wnetrza powiem tak kazdy kto nie ma pieniedzy mowi ze gdyby je mial to by zrobil piekne rzeczy to nie prawda- u ciebie widac jakosc i kazda wydana zlotowke i nie razi to a to wielka sztuka i wnetrza sa ponadczasowe opra sie roznym trendom.

ps. cena dachowki mnie sprowadzila to pionu pozdrawiam

Bardzo Was przepraszam, że nie odpisuje na pytania ale mam nawał pracy. Postaram się w najbliższych dniach wszystko obfotografować i pomierzyć. Pojawiły sie u nas pierwsze lampy, trochę mebli, ale ciągle masa roboty przed nami. Każdą wolna chwile spędzamy w ogrodzie. Posadziliśmy żywopłot z róż od frontu, na resztę zabrakło zacięcia ;).

• 2 weeks później...

Odpowiadam na pytania:

Kominek to Sergio Leoni, model Marlene. Ma moc 13 kw. W pół godziny w salonie robi się 27C. Do tej pory rozpalam go codziennie wieczorem i ogrzewanie w ogóle się nie włącza. Spalam codziennie jakieś dwa - trzy bukowe klocki, czasem trochę brzozy dla zapachu.

Ścianka nad piekarnikiem w kuchni ma 160cm.

Chwalę się żywopłotem, którego nie widać ;) i nową lampą do holu. Lampa bez wodotrysków, ale zaskoczyły mnie efekty świetlne. Druga taka sama wisi w tzw"kościółku", czyli pod sklepieniem w holu na piętrze. Niestety jeszcze nie podłączona.

http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/56735/705/4250.jpg

http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/56735/705/4251.jpg

http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/56735/705/4252.jpg