Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podbitka firmy Plastivan

odaro

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Witam!

Co do cen Plastivana zamieszczam cennik: ściągnij

My również mieliśmy zakładać cały system z Plastivana, jednak dekarz nam odradził, powiedział że samą podbitkę ok, ale jeżeli chodzi o wykończenie wiatrowni i pasów pod rynnowych to żebyśmy sobie darowali. Mówił że "deska" zaczyna tracić wzory drewna już po paru latach, poza tym plastikowa "deska" przybita na sztywno pod wpływem różnic temperatury odkształca się i na wiatrowni widać pofalowaną powierzchnię. Ostatnie co mi powiedział to to że, ten system plastikowy wygląda trochę tandetnie przy ceramicznej dachówce glazurowanej, i jeżeli chce się koniecznie mieć wygląd drewna to najlepiej zrobić to z naturalnego drewna dobrze zaimpregnowanego.

Witam!

My również mieliśmy zakładać cały system z Plastivana, jednak dekarz nam odradził, powiedział że samą podbitkę ok, ale jeżeli chodzi o wykończenie wiatrowni i pasów pod rynnowych to żebyśmy sobie darowali. Mówił że "deska" zaczyna tracić wzory drewna już po paru latach, poza tym plastikowa "deska" przybita na sztywno pod wpływem różnic temperatury odkształca się i na wiatrowni widać pofalowaną powierzchnię. Ostatnie co mi powiedział to to że, ten system plastikowy wygląda trochę tandetnie przy ceramicznej dachówce glazurowanej, i jeżeli chce się koniecznie mieć wygląd drewna to najlepiej zrobić to z naturalnego drewna dobrze zaimpregnowanego.

Dziękuje jeszcze raz

Oglądałem tą podbitkę w churtowni. Co prawda w innym kolorze (ja prawdopodobnie będę zamawiał złoty dąb) i bardzo mi się podobała. Dałem KB katalog, żeby wyliczył ile czego trzeba będzie zamówić. Myślę, że w tym tygodniu podejmę decyzję.

To daj znać jak i co

P.S popraw słowo hurtownia

• 1 month później...

To daj znać jak i co

Zdecydowałem się na podbitkę w kolorze złoty dąb tak jak okna, brama garażowa i drzwi wejściowe. Bardzo się nam podoba. Oto pierwsze efekty.

http://img148.imageshack.us/img148/2085/dsc04343hq5.jpg

http://img140.imageshack.us/img140/1311/dsc04340nk4.jpg

Kupiliśmy panele, listwy startowe i deskę do przykrycia krokwii w szczytach. Większość akcesorii nie jest dostępna w kolorze złoty dąb.

• 7 months później...
Witam!

Ja mam podbitkę w kolorze złoty dąb i jestem zadowolona. Folia, która nadaje kolor deskom jest cały czas taka sama, tzn. ani nie odchodzi ani nie zmienia koloru. Z tego co wiem, to producent daje na nią 5 letnią gwarancję. Moi znajomi mają w swoim domu bramę pokrytą taką samą folią i również są z niej zadowoleni. Także, może Wasz dekarz nie widział tych desek???

Jeżeli chodzi o tandetny wygląd, to mogę powiedzieć tylko tyle, że moi znajomi, patrząc na podbitkę, są pod wrażeniem, że można tak imitować drewno.

Kasiu i Robercie, jeżeli chodzi o jakiekolwiek pofalowania deski, to pozostaje mi zapytać, kto Wam to robił. Z tego co dowiedziałam się od własnych robotników, to pod deskę musi być zastosowana prosta deska, a najlepiej specjalna płyta OSB, która będzie niejakim rusztowaniem dla całej konstrukcji. Mój dekarz, mówi, że skoro macie problemy z deską, to najprawdopodobniej ktoś ją źle zainstalował.

POZDRAWIAM:)

U kolegi ta podbitka po 3 latach robi sie blada i traci kolory.Nie polecam.Tylko drewniana.Zawsze mozna papierkiem potrzec i pomalowac.

Przecież nie jest nawet na słońcu?

PCV przyciąga kurz i trzeba czasem przeczyścić niestety, a tak to spoko, póki nie jest bezpośrednio nasłoneczniona (ja mam z białego PCV i po 12 latach jest OK).

U kolegi ta podbitka po 3 latach robi sie blada i traci kolory.Nie polecam.Tylko drewniana.Zawsze mozna papierkiem potrzec i pomalowac.

Przecież nie jest nawet na słońcu?

PCV przyciąga kurz i trzeba czasem przeczyścić niestety, a tak to spoko, póki nie jest bezpośrednio nasłoneczniona (ja mam z białego PCV i po 12 latach jest OK).

Stąd też wynikała moja prośba o zdjęcia :wink:

• 10 months później...