pblochu 03.11.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Pytanie: Czy ktoś budował z bloczków betonu komórkowego SOLBET OPTIMAL 600 wyprodukowanych w zakładzie PODNIEŚNO i w związku z tym ma jakieś uwagi, co do jakości materiału, jego dokładności oraz sposobu dostawy?Proszę o poważne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 11.06.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 No to sam sobie odpowiem Bloczki z uchwytem montażowym klasa wykonania TMLA odmiana 600 -wizualnie ok. Dostawa oraz rozładunek szybki, obsługa bardzo miła Cena jak już się kiedyś chwaliłem super niska (w okresie kiedy nabywałem) Jednak po rozpakowaniu i wymurowaniu stwierdzam że: Tolerancja wysokości bloczka wynosi -2 do -5mm Szerokość bloczka ±2 Długość nieistotna Tolerancja płaskości w odniesieniu do powierzchni równoległej do osi ściany (czyli boku bloczka) -3mm Tolerancja płaskości w odniesieniu do góry bloczka -2mm Wniosek materiał bardzo fajny lekki dobrze zapakowany jednak chłopaki chyba muszą pracować na akord- nieźle się spieszyli skoro taka naciągnęło struny, albo ślusarzowi nie chciało się wykonać przeglądu. Generalnie na klej nie polecam, ja po wielu przmyśleniach wystawiłem na zaprawę wapienną więc akurat to mi nie przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts