Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI MASZ KOCIOŁ WIELOPALIWOWY Z ZASOBNIKIEM ?

JAKI MASZ KOCIOŁ WIELOPALIWOWY Z ZASOBNIKIEM?  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. JAKI MASZ KOCIOŁ WIELOPALIWOWY Z ZASOBNIKIEM?

• Atmos /Czechy/
      0
    • Cichewicz /Futura Pel-lets/
      0
    • E-reco /reco/
    • Fakora /KZR, K2-Eko/
    • Hef /Eco Plus, Eko Plus U Pellets/
    • Klimosz /Ling-Combi, Ling-Duo/
    • Kielar /Eco-2/
      0
    • Kostrzewa /Pellets Plus/
    • St
      0

Recommended Posts

Witam sedecznie.

Dawno mnie tu nie było . Wybudowałam dom i mieszkam od roku. Ogrzewam pompą ciepła IVT . Jestem bardzo zadowolona ale nurtuje mnie pytanie - gdybym nie wybrała takiego ogrzewania to jakie ? / na działce nie ma gazu /. Wiem / przeglądałam forum / , że dużo osób ogrzewa drewnem, pelletami, ,eko groszkiem, zbożami , słomą, owsem i innymi paliwami stałymi.

Dobrze by było mieć piec na co najmniej dwa różne paliwa np.eko groszek / węgiel / i pellety /drewno/. Przy podstawowym paliwie sprawność pieca dochodzi do 93% przy zastępczym / drugim/ nie jest już tak różowo ale zawsze to juz coś.

Ciekawa jestem - jaki kocioł z podajnikiem najczęściej wybierają Formułowicze ?. Ankieta nie uwzględnia kotłów z jednym rodzajem paliwa np. tylko eko groszek lub bez podajnika.

Bardzo proszę o wypełnienie ankiety . Mam nadzieję , że pomoże to wielu osobom w wyborze kotła, ponieważ ogrzewanie zważywszy na nasz klimat jest najważniejszą decyzją przed jaką staje budujący dom. Pozdrawiam serdecznie.

Jak mam kocioł 19KW na ekogroszek,pellety,owies z palnikiem samoczyszczącym.Mam od lipca tego roku producent z Pleszewa(indywidualny)Dom 140m2, temeratura w pomieszczeniach 22st.palę ekogroszkiem zużycie:

sierpień ciepła woda 120 kg

wrzesień sezon grzewczy 210kg

pździernik..................... 270kg

Myślę że jak na razie jest nie najgorzej, czekam na porządną zimę w tedy się okaże :D :-?

• 11 months później...
  • 2 months później...