obsydianowy-gargulec 03.11.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witajcie, ile decybeli to jest cichy okap i jaka wydajność będzie dobra w kuchni ok. 10 mkw? Kuchenka będzie gazowa. Pozdrawiamgargulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiszaj 04.11.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Musisz chyba sam posłuchać czy konkretny okap jest głośny. Kiedy szukałem opinii o wybranym przeze mnie okapie to część użytkowników pisała - jest głośny, część - cichy. Kwestia czułości ucha. Generalnie im większy przepływ powietrza tym większy hałas. Myślę, że im więcej wiatraków ma okap tym powinien być bardziej cichy (dwa wolne wiatraki = jeden szybki i głośny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 05.11.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Zgadzam sie z fiszaj - często głośność jest kwestią czułości. Zazwyczaj jest tak, że jak ktoś oczekuje, że okap będzie cichy, to później zazwyczaj twierdzi, że jest głośniejszy niż przypuszczał Co do Twoich danych - na 10mkw dobra, średnia wydajność to 225m3/h, na maksymalnym biegu nie powinnien przekraczać 300m3/h. Dane zaczerpnęłam z http://www.okapykuchenne.pl gdzie przeczytasz więcej o okapach - jest tam dział związany z głośnością okapu - http://www.okapykuchenne.pl/index.php?site=tresc&what=o_okapach_czy_glosnosc_jest_wazna Nie oczekuj jednak, że na włączając na najwyższy bieg, okap będzie pracował cicho Powinnien być względnie cichy na biegu średnim, który włącza sie najczęsciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obsydianowy-gargulec 05.11.2007 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obsydianowy-gargulec 06.11.2007 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Mam kolejne pytanie - totalnego laika. Niedługo jedziemy do ikei kupić meble kuchenne i ich drewniane blaty. Pytanie: czy blat się po prostu kładzie na szafkach? nie ma żadnego klejenia, przybijania? jak to się trzyma kupy?Wiem, mogę zapytać w ikea, ale w moim mieście nie ma i chciałabym wcześniej wiedzieć.No i jak najlepiej rozwiązać sprawę styku blat-kafle? Nie lubię plastikowych listew. Będę bardzo wdzięczna za wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts