Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprzedam faktury na bloczki BK.

Gość mik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kolego jak już masz rachunek to oddaj to znajomemu ale nie chwal się tym a tym bardziej nie sprzedawaj . wszystko idzie sprawdzić ja już miałem kilka lat temu kontrolę sprawdzali wszelkie pierdoły np. folię budowlaną czy czasami sobie szklarni nie zrobiłem !!!

PAMIĘTAJ CHYTRY TRACI DWA RAZY

życzliwy

co robicie takie zdziwione miny- codziennie w gazecie wyborczej pełno jest ogłoszeń typu fa- vat korzystnie, albo dam koszty- niedrogo. Jak będzie taki system podatkowy, to będzie pełno takich ogłoszeń ZAWSZE

Pomijajjąc handlarzy (POLAK POTRAFI), osobiście wolę, aby skorzystał ktoś, kto nie zdążył się załapać na ulgę, niż żeby zmarnowali nasi politycy lub rozkradli w kolejnych NIEWYKRYTYCH :lol: aferach :evil:

......Pomijając handlarzy (POLAK POTRAFI), osobiście wolę, aby skorzystał ktoś, kto nie zdążył się załapać na ulgę, niż żeby zmarnowali nasi politycy lub rozkradli w kolejnych NIEWYKRYTYCH :lol: aferach :evil:

I tym samym równasz do szeregu tych aferzystów. Tylko tyle, że TY pozostajesz na żenująco niskim poziomie - a uczynek pozostaje w sumie taki sam. Ponadto te opinie, że kradną i marnują wszyscy to tylko komunały.

na pewno krzywdzace jest to ,że ni e załapałeś się na dużą ulgę .Bo wielu "baranów" którzy ten przywilej wykorzystali to teraz zabrali innym.

Mi się udało skorzystać z zakupu działki ,z duzej ulgi odliczanej kiedyś korzystniej od podatku.

Dlatego też sądzę że taka ulga powinna przysługiwać każdemu Polakowi raz w życiu ,tak samo powinno to dotyczyć każdego małżonka osobno .

Obecna polityka rządu "prorodzinna " dyskryminuje małżeństwa jedna wspólna ulga natomiast jest to idealne rozwiązanie dla żyjacych na kocią łapę i kochających inaczej .

Dokąd zmierzamy :evil:

Ja nie załapałam się na żadną ulgę i programowo kupuję bez faktury na 300 000 PLN wydatków ok. 80 000 PLN z fakturą nawet okna bez faktury i Vat i jeszcze trochę taniej bo producent nie płaci podatku dochodowego a wręcz przeciwnie ma koszty związane z zakupem surowca.

W moich kategoriach moralnych nie czuję się ani trochę winna.

Buduję na działce rolnej 5 kl. więc nie płacę podatku rolnego a katastralny pa,pa. Jak mnie te palanty z SLD jeszcze raz podatki podniosą to przestane płacić ZUS i oficjalnie przejdę na KRUS albo nawet lepiej zarejestruję się jako bezrobotna.

A jako czlonekini rady nadzorczej nie muszę pobierać wynagrodzenia przecie.

Wiadomości korporacyjne właśnie rozwazamy możliwość zarejestrowania jednej ze spółek na Cyprze, bo taniej i nawet 19% podatku w Polsce nie uratuje sytuacji ze względu na definicję kosztów uzyskania przychodu wraz z wyłączeniami od niej.

Ku chwale PRL

Polski Pracodawca a po godzinach Budowniczyni.

Gość podatnik

To gościu frruuu na Cypr albo lepiej na Madagaskar.

Tam płać podatki a u nas się lecz i korzystaj z innych gwarantowanych świadczeń. Papierosy i wódę też pewnie pijesz z przemytu. Krew mnie zalewa jak czytam takie posty :x :evil:

Wowka: nie sądzę, abym równał do szeregu aferzystów- widzieć przyczyny kradzieży, a kraść to dwie zupełnie różne rzeczy. Szkoda, że tego nie zuważasz, ze swojego"WYSOKIEGO" poziomu.

Interesy dających(podatników, pracodawców) i interesy biorących(korzystających z ulg, bezrobotnych) zawsze będą rozbieżne. Sensowny system podatkowy powoduje, że nie musisz korzystać z ulg, bo zarabiasz i zostaje ci z tego dużo. W Polsce jednak wciąż ludzie (tak jak Ty przypuszczam) wolą, żeby rząd najpierw zabrał ok 60-80% zarobków tym, którzy je wypracowują i potem oddał (w postaci różnych ulg i świaczeń) część, kradnąc po drodze i zwyczajnie marnując DUżO WIęCEJ. Bo wtedy będzie sprawiedliwie- nikt nic nie będzie miał.

A że ludzie, którzy wypracowują kasę, zwyczajnie uciekną do rajów podatkowych (patrz GOśĆ powyżej)- to szczegół. Przynajmniej można go zwymyślać i ponarzekać.

CZY O TO CHODZI?

W Polsce jednak wciąż ludzie (tak jak Ty przypuszczam) wolą, żeby rząd najpierw zabrał ok 60-80% zarobków tym, którzy je wypracowują i potem oddał

Boze, nikt o zdrowych zmysłach tego nie chce.

Ale mamy prawo (jakie ono jest, to inna sprawa).

Jak ktoś sam sobie przyznaje licencję na "omijanie" prawa, to staje w jednym rzędzie ze złodziejami (i nie tylko). I nie ma prawa narzekać, że jest źle i wszystko do d..., bo sam się do tego przyczynia.

Taka dygresja:

Pieczywo najczęściej kupuję w piekarni, w której właścicielka każdą sprzedaną bułkę nabija na kasę fiskalną. W innych piekarniach w mojej miejscowości co prawda kasy są, ale się ich prawie nie używa (u Was też tak jest ?). Ceny w zasadzie są takie same.

Muszę powiedzieć, że staram się kupować tylko w tej pierwszej piekarni i bardzo szanuję jej właścicielkę. Ona nie narzeka że jej się nie opłaca.

A mogłaby, bo płaci podatki, których inni nie płacą. Ale to przeważnie ci co nie płacą, narzekają na ich wysokość...

Boze, nikt o zdrowych zmysłach tego nie chce.

WTL Nie bądź taki pewien! Ludzie po prostu nie widzą związku. A zdrowe zmysły, czy zdrowy rozsądek to wciąż u nas rzadkość. Zastępuje je bezinteresowna polska zawiść!

Niie przyznaję sobie licencji na omijanie prawa, ale dla wielu ludzi to kwestia przeżycia. Bez względu na to, co myślisz ty czy inni, czy ja, jeśli jeszcze paru (paruset, parę tysięcy)pracodawców ucieknie z Polski albo zbankrutuje to zwyczajnie nie będzie kto miał zarobić na całą resztę, której się słusznie należy.

Wtedy podatk/zusy wzrosną i coraz więcej ludzi będzie zmuszonych je olewać żeby przeżyć lub żeby się utrzymać na rynku. I tak w kółko aż do Argentyny.

DLATEGO rozunmiem ludzi, którzy bronią się przed tym. I

I to nie ja się przyczyniam do takiego stanu rzeczy, jak napisałeś ale TY i różni inni , którzy nie widzą problemu, zasłaniają się swoim złudnym poczuciem praworrządności bo jest im z tym wygodnie i zwalnia ich to od myślenia. Tym samym bezwiednie popierają ABSURDY

[/url]