Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skąd wzieliście Swoje pseudonimy?

Gość Mirek 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moj pochodzi z nastoletnich lat a co znaczy beda wiedziec wszyscy dresiarze,lysi,zlodzieje i inni im podobni. :lol:

Nie jestem dresiarą, łysa ani złodziejką a wiem co to znaczy :) (od niedawna przyznaję :oops: ), gdy kumpel spytał czy chcę kupić jumany magnetowid i na moją reakcję ":o ", wyjaśnił mi. Nie kupiłam.... Taka jestem....

_ZBYCH_ - bo ZBYCH było już zajęte :lol:

Pierwszy raz skorzystałem z dobrodziejstwa internetu kilka lat temu, u mojego znajomego. Było to u niego w domu. Próbowałem założyć konto pocztowe, ale wybierane nicki były zajęte. Kolega ma na imię Zbigniew, więc spróbowałem zbychdom i tak powstało konto pocztowe. Później często korzystałem z tego konta na różnych grupach dyskusyjnych podpisując się pod postami swoim imieniem. Pytano mnie, dlaczego w nazwie konta mam zbych, a podpisuję się inaczej, więc zacząłem się podpisywać ZBYCH i tak już pozostało.

jak łatwo się domyślić to moje imię {chociaż nie do końca prawdziwe - tak naprawdę to natalia, ale nawet rodzice do mnie mówią natasza (oni to w zasadzie wymyślil) - zawsze się zastanawiałam dlaczego nie dali mi tego imienia od razu - może nie było zbyt popularne w poprzednim systemie :-? } a dodatkowe n- to pierwsza litera nazwiska.

A ja już kiedyś odpowiadałam na to pytanie :lol: Też nie mogłam wystąpić pod swoim stałym nickiem. Z imieniem byłoby jeszcze trudniej bo Gośków jak mrówków :x

Zrobilam sobie więc zlepek 2 ładnych ale dosyć skomplikowanych imion Melania i Antonina i w ten sposób wyszedł mi dosyć popularny lek na sen.

Pozdrawiam Gośka

• 2 weeks później...

Mój to ksywka jeszcze z czasów szkoły średniej + mały dodatek.

Czy Was nie razi temat tego wątku ?

Do Redakcji albo Obsługi Technicznej - rozumiem, że Mirek 2 jako Gość nie może już zmienić tematu tego wątku, ale Obsługa techniczna może zrobić to z pewnością. Prośba : usuńcie błędy z tematu tego wątku !

Mam takie charakterystyczne imie, że nicka nie potrzeba!

W Łodzi jestem pewnym ewenementem, ale podobno na Śląsku to imie jest często spotykane.

Kiedy pracowałam jako pilot wycieczek goście ze Śląska zawsze pytali:pani od nas?

Tym bardziej, że panienskie nazwisko też podobno jest bardzo popularne, śląsko-morawskie, ciekawe bo rodzina, z tego co wiem, to od wielu lat Łodzianie!