Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skąd wzieliście Swoje pseudonimy?

Gość Mirek 2

Recommended Posts

Od imienia córki. Alicja już było zajęte a ALICE też ładnie brzmi i coraz częściej używamy.

Kasia

A to ja - ta druga/brzydsza połowa :)

Korzystamy z jednego nicka, ale żeby nie było problemów z rozróżnieniem kto pisał post, zawsze staramy się podpisać. W moim przypadku to T/W. T- od Tadek (bo tak mam w na pierwsze imię), a W- od Wojtek (bo tak na mnie woła najbliższa rodzina).

Pzdr

T/W

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rodowód mojego pseudonimu jest troszkę skomplikowany. Pracuję z nacją która wymawia moje imię "Bojtek".Filipińczycy, bo to z nimi b. często pracuję, literę "W" wymawiaja jak "B". Ale to by bylo za proste. Bozia obdarzyła mnie słusznym wzrostem ( ponad 190). Dla Filipińczyków jestem jak Guliwer - u nich średnia wzrostu to ok.160. Kiedyś siedzieliśmy sobie , "tokowaliśmy" i któryś z nich wpadł, że jakby poprzestawiać sylaby mojego imienia, oczywiście w ichnej wymowie, to wyszedłby "tekboy" co w takalogu (po filipińsku ) oznacza "mały chłopiec". No i tak zostało.

Osobiście na życie nie mam żadnego "pseudo". Celowałam :wink: we wszystkie ( tak mi się przynajmniej wydawało)kombinacje mojego imienia (Joanna)- pudło- wszystkie Aśki, Asiki, Joanny, Joanki itd..... zajęte. Ponieważ chciałam szybko się zarejestrować i zaistnieć na Forum jako "ktoś" a nie "gość", zalogowałam się jako "cudka". Tak mówiłam na swój pierwszy samochód ( kochałam go pierwszą motoryzacyjną miłością i kiedy zmieniał właściciela - wstyd się przyznać- płakałam jak małe dziecko).