KaeR 05.03.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 od pierwszej literki imienia i nazwiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 09.03.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 tak zwracają się do mnie znajomi. geneza: od kilku lat strzępi się włosy - taki artystyczny nieład (najczęściej ja mam takie) po za tym, jak intensywnie myślę, to.... widać to, właśnie na głowie - totalny nieład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoush 09.03.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Kiedyś byli hamerykanie u nas w pracy do testowania symulatora. Jeden z nich zapytał mnie czy tak się pisze moje imię. Powiedziałem, że nie, ale podoba mi się. I tak zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 09.03.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 a ja moj nick mam dlatego że moje "Gaga": było zajęte i trzeba było wymyslic coś , czego na pewno nikt inny nie ma...mwanamke w języku Kalego znaczy po prostu kobieta pozdarwiam Mwanamke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 10.03.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 DAMIS = DAria + MIrek S... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 10.03.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 DAMIS = DAria + MIrek S... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 04.04.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Moj to inicjaly (rowniez nazwa firmy). A, ze byl juz jakis KAS, wiec dalem KAS01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 04.04.2004 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Przecież widać po moim avatarze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 06.04.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 zara oczywiście skrót od zarazy (no cóż w necie należy być szczerym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 06.04.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Moj nick... od imienia mojego piecioletniego synka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.04.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 a ja moj nick mam dlatego że moje "Gaga": było zajęte i trzeba było wymyslic coś , czego na pewno nikt inny nie ma...mwanamke w języku Kalego znaczy po prostu kobieta pozdarwiam Mwanamke To znaczy, że Mwanamke jest kobietą! Byłem przekonany, że to mężczyzna, ale z Afryka kojarzyłem. Bwana Kubwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 07.04.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Niestety nie mam domu na polance , a tylko podobne pierwsze nazwisko. I właśnie mi małż zaczyna podbierać mój osobisty nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.04.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Mój nick... od imienia mojej młodszej córeczki Agatki Tak jest łatwiej zapamiętać. Zazwyczaj te od mojego imienia są już zajęte. Pozdrawiam Kasia z podlaskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 15.04.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 A było sobie takie truchło rozjechane na ulicy.. Młoda moja (ówczesne lat 2,5 tak nazwała szczątki doczesne) Tak przekornie...mnie trudno rozplaskać raczej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.04.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 27.04.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Komputer, sieć - były dla mnie nowym i trudnym doświadczeniem, stąd pomysł pseudonimu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 27.04.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 mieczotronixmmm... to długa historia:Część PierwszaW pewne wakacje zacząłem wołać na moją siostrę Joannę "Miećka", bo mi się spodobało jak Anioł z Alternatywy 4 wołał na żonę. To było takie takie pospolite, takie proste i konkretne. Weszło mi to w krew tak, że pod koniec wakacji wołałem na siostrę "Mietaaaaaaaaa".Kolega, który się w niej podkochiwał reagując na jej protesty, działając w jej obronie i z zemsty zakrzyknął raz na mnie "Mietek". Zaprotestowałem, ale to był mój błąd. Bo podchwycili to inni moi znajomi i następnego dnia nikt ze znajomych nie zwracał się do mnie inaczej, niż per Mietek (a ja jestem Krzysztof)Część DrugaW liceum przyszedł do naszej klasy kolega z innej szkoły. Kolega niczym szczególnym się nie wyróżniał, poza tym że stosował "stwardnienia" imion. Piątek nie dostawał, ale szybko zaczął przechrzciwać kolegów bardziej męskimi, zbrylonymi imionami. Np. Krzysiek stał się Krzychem, Lisowicz -> Lisem itp. Kolega się stopniowo rozkręcał i zaczynał tworzyć dziwaczne mutanty od nazwisk. Gdy wyprodukował potworka "Przedpełcu" postanowiłem działać. Zacząłem wtedy zastanawiać się jak brzmiały by stwardnienia od innych nazwisk kolegów. Strasznie mnie to wymyślanie stwardnień rozbawiło, zwłaszcza gdy przekształciłem Krzysia Walaska na "Walcu", Czesława na "Czechu", a Skoczylasa na "Skoczu". Część TrzeciaNa studiach musiałem założyć sobie konto e-mailowe, i ponieważ byłem wtedy nazywany właśnie Mietkiem, stwierdziłem że stwardnię sobię tą ksywę i zrobię z niej coś jajcarsko-braterskiego. Tak powstał mieczu. Przez krótką chwilę, gdy z czysto socjologicznej ciekawości udawałem dziewczynę na czacie, twierdziłem że to skrót od Milena Eczuajtis - nawet paru kolesi to łyknęło.Część CzwartaSam Mieczotronix powstał jako nazwa jednej z moich fikcyjnych firm. Fikcyjne firmy, a raczej ich nazwy, tworzę od dziecka. To znaczy pierwszą firmę - PSIEIK - wymyśliła moja siostra, jak bawiliśmy się w turniej czterech skoczni. Robiliśmy z deski skocznię a narciarzy z klocków i spuszczaliśmy po desce patrząc który doleci dalej. Moja siostra, jako uzdolniona plastycznie, malowała reklamy na bandach. Napisała na jednej PSIEIK i mi się to bardzo spodobało. Potem każdy program komputerowy, który napisałem na Atari musiał mieć copyrighta np. © Psieik Co & Ltd. Teraz też czasem tworzę nazwy fikcyjnych firm, jak zamawiam do domu jakiś katalog ze stron internetowych, gdzie trzeba podać nazwę firmy... Wpisuję firma: "mieczotronix", stanowisko: "research & development manager". Żona się strasznie śmieje wyjmując potem tak zaadresowane koperty ze skrzynki. Mieczotronix to nick bardzo techniczny, a zarazem swojski. Dla polaków brzmi zagranicznie (i jajcarsko), a dla obcokrajowców jest praktycznie nie do wymówienia (czasem używam go na obcych forach, żeby połamać języki amerykańcom). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 29.04.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 GUIT - skrot od guitarist (gram na gitarce) - tak sobie skracali moj nick znajomi z IRCa jakies 10 lat temu - i tak zostalo pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.04.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 A co ja biedna mam napisać skoro się na samym początku tak zagolopowałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 03.05.2004 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Aniu, nie przejmuj się, czasem warto być szczerym i jednoznacznym APA, czyli Agnieszka + Przemek + Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts