Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skąd wzieliście Swoje pseudonimy?

Gość Mirek 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a na mnie tak wołali odkąd wyrosłam z pieluch .....

ale podobno (zapytałam o to starszego brata) to jakaś postać z shoguna .... i to był jakis koleś, który to sepuku sobie zapodał ;-)

ja nie zamierzam ....

przeciez dom trza zbudować

acha

i jestem tzw płcią piekną ;-)

pozdrawiam,ania.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Jak już pisałem na tym pierwszym wątku - mój nick jest ostatnią moją studencką ksywką, a wziął się oczywiście z lenistwa kolegów, to znaczy ze skracania mojego czterosylabowego nazwiska w kazdej kolejnej szkółce o jedną sylabę aż został Trach (były i jeszcze dalej idące propozycje aż do "Ach" i "A" włącznie, ale nie zostały przeze mnie autoryzowane :) ).

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ja tez mam pseudo z Anglii z dawnych saksów - było tam 3 polskich Marków więc trzeba było nas jakoś rozróźnić, a że akurat ja byłem największym fanem ALFa padło że będzie Willie (just in case: Willie Tanner ojciec rodziny w której szalał przyjezdny kosmita....)

i tak już od tych nastu lat jakoś używam przy okazjach różnych 8)

pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Zawsze jak tworzyłem nowe zbiory to nadawałem im nazwę pp pierwsza litera mojego imienia. Wszyscy wiedzieli, że jak było pp to ja w tym palce maczałem. Kiedyś chciałem się gdzieś zarejestrować i automat nie przyjął pp. To dodałem moje inicjały i wyszło ppp.j. Przyjęło i tak już zostało. Wszędzie staram się to używać by się nie myliło.

• 2 weeks później...