tsunagirl 05.08.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 nasi murarze będą zalewac betonem strop gestozebrowy razem z wiencem, juz nastepnego dnia chca na tym murowac sciany kolankowe poddasza - czy aby nie za predko? Co o tym sadzicie? Sprawa dosc pilna bo juz za trzy dni wylewaja wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 05.08.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 U mnie wylewali w piątek a od poniedziałku murują dalej. Sąsiedzi mówią że za prędko. Oni zawsze wiedzą najlepiej jak co zrobić. Pewnie było by lepiej gdyby prace były kontynuowane po 4 tygodniach, ale wówczas ciężko było by wybudować się w rozsądnym czasie. Jak na razie nie zauważyłem aby z wieńcem i stropem działo się cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 05.08.2003 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 u mnie tez beda wylewac w piatek, ale chca juz murowac w sobote! Nie wiem czy powinnismy sie na to zgodzic, mysle, ze weekend powinni sobie jednak odpuscic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 05.08.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 u mnie tez beda wylewac w piatek, ale chca juz murowac w sobote! Nie wiem czy powinnismy sie na to zgodzic, mysle, ze weekend powinni sobie jednak odpuscic. Jeżeli mają wylewać w piątek to do poniedziałku powinni sobie odpuścić. Te parę godzin pracy w sobotę nie zbawi ich. Ja bym nalegał na kontynuowanie najwcześniej od poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2003 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 jak na nastepny dzien, to raczej za wczesnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 05.08.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Już widziałem jak wylewali wieniec wraz z posadzka na gruncie. Następnego dnia murowali dalej i nic się nie stało. Tak więc nie jest powiedziane, że coś się zniszczy, ale jak jest możliwość zrobić dłuższą przerwę pomiędzy zalewaniem betonu a dalszym murowaniem na nim to warto to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 05.08.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Już widziałem jak wylewali wieniec wraz z posadzka na gruncie. Następnego dnia murowali dalej i nic się nie stało... To wieniec z chudziaka? Czy posadzka z B15? A wracając do tematu, w zasadzie można, tylko po co? Chodzić po betonie można po ok 12 godz ale palet z materiałem wstawiać jednak nie radzę. Beton trzeba mocno polewać wodą, przy tych upałach co 3-4 godz. Po co sie mają taplać w wodzie? Zalecam przerwę do poniedziałku - sam też tak robię - zalewamy czwartek wieczór/piątek rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 06.08.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 To wieniec z chudziaka? Czy posadzka z B15? robili posadzkę z B15. To był garaż. Też już wiem, że największym problemem jest postawienie materiału na świeżym stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 06.08.2003 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 wczoraj rozmawialismy z murarzami, zalewaja w piatek i na budowie widzimy sie z nimi dopiero w poniedzialek:) a beton jednak B-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts