GGGosik 04.11.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witam,może ktoś ma u siebie w domu lub widział zdjęciaw gazecie, jak może wyglądać cokół z gresu ciemnego (całapodłoga w moim przedpokoju i kuchni będzie z gresuw kolorze ciemnego brązu, za pokoje w parkiecie-jesionie).Bo nie bardzo jestem zdecydowana do takiego rozwiązania,boję się, że będzie to wyglądać jak w łazience lub wc, a nie wiem, jakie inne rozwiązanie mogę tutaj zastosować... Z góry dziękuję wszystkim za podpowiedź i pozdrawiam,GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 04.11.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Ja mam w kuchni cokół z bardzo ciemnozielonego gresu, tego co na podłodze, i jest w porządku, mi się podoba. Na pewno mi się nie kojarzy z łazienką. Łazienka u mnie będzie jedynym miejscem, gdzie cokołów nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 04.11.2007 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Ja mam w kuchni cokół z bardzo ciemnozielonego gresu, tego co na podłodze, i jest w porządku, mi się podoba. Na pewno mi się nie kojarzy z łazienką. Łazienka u mnie będzie jedynym miejscem, gdzie cokołów nie będzie Dzięki A powiedz mi jeszcze, czy te cokoły od góry są równo ze ścianą? Dzięki, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 04.11.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Nie, są normalnie na tynku przyklejone - to remont i w kuchni nie będzie nowych tynków Tak chyba zresztą praktyczniej - jak się z mopem lata, żeby ściany nie brudzić, ale to wyjdzie w praniu Mogę jutro zrobić fotkę, jak to wygląda i puścić wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 04.11.2007 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Nie, są normalnie na tynku przyklejone - to remont i w kuchni nie będzie nowych tynków Tak chyba zresztą praktyczniej - jak się z mopem lata, żeby ściany nie brudzić, ale to wyjdzie w praniu Mogę jutro zrobić fotkę, jak to wygląda i puścić wieczorkiem Byłabym wdzięczna GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 http://www.tokir.pl/galerie/fd2-polistyrenowa-listwa_409_m.jpghttp://www.tokir.pl/galerie/fd22-polistyrenowa-listw_411_m.jpghol kuchnie jadalnie mam w plytkach, cokołów z płytek nie chcę i dlatego planuje cos w takiego jak na fotkach,nie wymyśliłam jeszcze tylko na jaki kolor je pomalowac, czy taki jak płytki, a moze zostawic biale? albo w kolorze sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 04.11.2007 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 http://www.tokir.pl/galerie/fd2-polistyrenowa-listwa_409_m.jpg http://www.tokir.pl/galerie/fd22-polistyrenowa-listw_411_m.jpg hol kuchnie jadalnie mam w plytkach, cokołów z płytek nie chcę i dlatego planuje cos w takiego jak na fotkach,nie wymyśliłam jeszcze tylko na jaki kolor je pomalowac, czy taki jak płytki, a moze zostawic biale? albo w kolorze sciany? O, a co to takiego? I z czego? I gdzie kupić? Może pomalować na kolor ściany? Pozdr, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.11.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Witam, wprawdzie nie jutro, ale pojutrze Może się jeszcze na coś przyda mój cokolik w kuchni http://foto2.m.onet.pl/_m/b7b4d5211f68d8db6b10864f1c39b842,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/b6116a27876b38c936888f43add68675,5,19,0.jpg jeszcze w trakcie batalii, więc zbyt świetnie nie wygląda, ale gorzej już nie będzie Cokolik docinali ze zwykłych płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 06.11.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Yhmmm... no tak... nie jest tak zle, jak myslalam, ze moze u mnie wygladac....Musze w takim razie te sprawe jeszcze raz przemyslec...Tylko ja mam jeszcze do rozwazenia taka sama podlogew przedpokoju i tam zadne szafki nie beda przykrywac podlogi(a takze cokolow....) Dzieki, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.11.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Te cokoły są tylko tam, gdzie szafek nie będzie Za szafkami nie dawałam Głównie chodziło mi o to, że niechętnie, ale trzeba będzie regularnie mopem tę podłogę przelecieć - wątpię, czy najlepsza nawet zmywalna farba wytrzyma regularne traktowanie jej mopem z płynem do pielęgnacji gresu, a zawsze coś tam się o ścianę zaczepi Z tego samego powodu na podłogach drewnianych też mam porobione cokoły z tego samego drewna, co parkiet http://foto0.m.onet.pl/_m/1256e66ff83006ecbb5131f507849fc0,5,19,0.jpg Wg mnie dawanie cokołów z plastiku (poliuretanu czy jakoś tak, się nie znam ), to co pokazała malmuc, i malowanie ich potem tą samą farbą co ściany - mija się z celem, tym bardziej mija się z celem malowanie ich na kolor podłogi (bo po co, skoro można zrobić z tego samego co podłoga?). Dla mnie taki cokół ma znaczenie przede wszystkim użytkowe, walory wizualne są sprawą "pochodną". Ale to oczywiście tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 03.12.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Nie lubię cokołów z płytek, więc takie będą tylko w kotłowni, garażu itd. W reszcie listwy drewniane...Też zastanawiałam się nad listwami, które można pomalować na kolor ścian, tylko chyba w użytkowaniu się nie sprawdzą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 03.12.2007 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Zdecydowalam, bede miala wszedzie takie same listwy przypodlogowew kolorze gresu, ale drewniane (takie jak przy parkiecie).Sadze, ze to bedzie najlepsze rozwiazanie.Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.12.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Na pewno będzie to dobrze wyglądać A w utrzymaniu lepiej, niż takie malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 03.12.2007 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Tez tak sobie i pomyslalam Sprzatajac rzeczywiscie nie da sie nie "umyc" tez i sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.12.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 my doszliśmy do wniosku, że cokoliki z gresu lub płytek wygladają zbyt "przemysłowo" i wszędzie są cokoły drewniane (takie wysokie listwy) jesionowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 13.12.2007 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 No właśnie, tez tak pomyślałam i też będą drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts