kirmikolow 04.11.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Kto z was zrobil w domu kino domowe z projektorem i ekranem prosze o zdj i wasze wrazenia (opis) dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 04.11.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Niepraktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 04.11.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Niepraktyczne. dlaczego niepraktyczne? Masz i wiesz czy tylko się domyślasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 04.11.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Tedii - nie zgadzam się. Uważam, że bardzo praktyczne. Jesteśmy na etapie kładzenia elektryki w domu, więc fotek nie wkleję. Ale z projektora korzystamy w starym domku i uważam, że oglądanie filmów w "domowym kinie" (patrzę na wielkość ekranu) pobija na głowę nawet najlepsze tv. Warunek? M.in. odpowiednie ustawienie mebli w stosunku do ekranu i głośników oraz porządny projektor W nowym domku salon planujemy z myślą o projektorze i ekranie, natomiast dodatkowo chcemy postawić niewielki telewizor (do seriali i wiadomości ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 05.11.2007 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 My juz mamy projektor (słaby) i bdobry ekran HD 240 na 200. W domu będzie w piwnicy pokój ok 30 m pod kino domowe, a projektor wymienimy na jakiś HD bo na tym nie ma czerni i słaby kontrast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.11.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 W starym mieszkaniu oglądałem filmy i mecze z projektora. W nowym domu przewidziałem instalację do projektora podwieszonego pod sufitem (chciałem uniknąć ciągłego rozwijania kabli i regulacji ostrości). Jest jednak pewna niedogodność. Projektor jest w salonie z kominkiem. Po rozpaleniu pod sufitem jest gorące powietrze (nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo). Projektor przegrzewa się i wyłącza. Mam więc do wyboru albo ogień w kominku albo kino z projektora.Teraz umieściłbym projektor na przeciwległej ścianie tak z pół metra poniżej sufitu (nie zawsze da się jednak tak dopasować odległość i wielkość ekranu). Tam jest znacznie chłodniej. Muszę jednak poczekać do najbliższego remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 05.11.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 ja naszczeście w piwnicy nie mam kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 05.11.2007 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 a jaka masz odległość ekran - projektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.11.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 My też planujemy ekran i rzutnik. Co prawda jesteśmy na podobnym etapie co sevage@ivi.Pomysł podpatrzyliśmy u znajomych na pokazach zdjęć z ich licznych podróży po świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.11.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 wiecie ile kosztuje lampa do projektora dobrej klasy? a przepalają się od czasu do czasu..... szwagier ma od roku taki zestaw - powiedział: nigdy więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 05.11.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 cemik: dzięki za uwagę dot. ciepła z kominka! bo planowaliśmy projektor właśnie w pobliżu kominka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.11.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 wiecie ile kosztuje lampa do projektora dobrej klasy? a przepalają się od czasu do czasu..... szwagier ma od roku taki zestaw - powiedział: nigdy więcej! Technologia tak idzie do przodu a ceny tak spadają (nie dotyczy to części zamiennych jak lampy), że nie opłaca się jej wymieniać. Za jej cenę można często kupić nowy projektor o znacznie lepszych parametrach. Ja swój użytkuję już kilka lat i nie było z nim żadnych problemów. Czekam teraz na awarię, bo mógłbym zainwestować w nowy - o większej rozdzielczości i nowych interfejsach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 05.11.2007 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 a jak wyciszyliście ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 05.11.2007 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 jaka długośc przewodu HDMI jest możliwa do dostania NA RYNKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.11.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam wszystkich, ja używam projektora od półtora roku w mieszkaniu, a w nowym domu będę miała pokój wielkości 35m2 z przeznaczeniem na "salę kinową". W mieszkaniu jak do tej pory obraz z projektora wyświetlamy na ścianie, bez użycia ekranu. Filmy ogląda się super, obraz wielki (ok. 1 m wysokości i ok. 2,5 m szerokości), odległość projektora od ściany to ok. 5 m, głośniki mamy 5.1, problem tylko jest z zaciemnieniem w lato - ale w nowym domu to już nie będzie problemem. Projektor mamy niezły, ale niedrogi (Sharp, ale modelu nie pamiętam), jak do tej pory nie było z nim żadnych problemów, zużycie lampy po półtorarocznym oglądaniu filmów (mniej więcej 2 filmy w tygodniu) to 10%, czyli w tym tempie moglibyśmy użytkować tę samą lampę jeszcze przez 13 lat (nie wiem jak się ogląda po zużyciu np. 50% - może jakość obrazu drastycznie spada). W nowym domu nie planujemy zastosowania ekranu, ponieważ uważamy to za zbędny wydatek. Wystarczy, że ściana jest w neutralnym kolorze (teraz mamy jasny beż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.11.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 jaka długośc przewodu HDMI jest możliwa do dostania NA RYNKU Ja kupiłem bez problemu 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.11.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 W nowym domu nie planujemy zastosowania ekranu, ponieważ uważamy to za zbędny wydatek. Też tak myślałem. Pożycz od kogoś ekran, puść film (taki, który dobrze znasz) i zmienisz zdanie. To naprawdę nie jest wielki wydatek (200-800PLN) a różnica kolosalna. Zobaczysz te wszystkie niewidoczne dotychczas detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.11.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ale przy ekranie jest ograniczona wielkość obrazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 05.11.2007 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 EKRAN musi byc! wtedy dopiero widac detale a na rynku są dostępne od 400 i pow 3000 złto zależy od wielkościjakości np zgodny z HDz silnikiem czy bez na pilota czy tylko na przycisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 05.11.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 JA mam 200 wysokośc podstaw 240 przekątna ponad 3 m trzeba oglądac z ok min 5 m ale scena dźwiękowa jaka za to a na meczu jak na stadionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts