Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy za tynki to dobra cena?

Łukasz kraków

Recommended Posts

Witam właśnie robie tynki gipsowe ekipa z krakowa cena za metr 17zł ściany sa dosyć krzywe z własnym materiałem knauf mp 75 l na początku wykonawca mówił że ściany beda po skończeniu odrazu do pomalowania!

Ale z tego co widzę beda wymagały gładzi!

W związku z tym mam do was pyanie co mam zrobić czy targować się z wykonawca który jest dosyć niesolidny sporo odpadków niemówiąc już o tym że zostawili robote na miesiąc z powodu tego ze agregat im padł ale to nie rosja i częsci są!pozatym przez ten czas nieodbierali telefonu!

Ale chće zeby skończyli oni gdyż zima tuż tuż!

Co w takim wypadku mam zrobić?

Jeszcze nie spotkałem wykonawcy, który twierdziłby że robi tynki gipsowe nie wymagające gładzi czy poprawek - proponuję przyjrzeć sie ich pracy dokładniej, najlepiej pod ostrym światłem lampy halogenowej 500w. Wtedy łatwo widać wszelkie niedoróbki.

Jak sądzę ich domniemany poziom mistrzowskiej pracy lekko opadnie w Twoich oczach.

Chociaż te 17zł w stanie pod malowanie to dobra cena - skoro się tak umówiłeś to wszelkie poprawki, gładzie, szlifowania itd rozumiem, że powinieneś mieć ujęte w tej cenie.

Ja w maju zapłaciłam 21 zł za tynki z materiałem.

Jak poszła ekipa to myślałam że się porycze- chciałam dawać wszędzie gładz. Do tego czasu ściany już 100 razy zdążyły się "pogorszyć. najpierw instalatorzy c.o. zrobili swoje dziurki potem doszło do kilkudziesięciu drobnych uszkodzeń bo tu kopniecie- tu stolarz przy wnoszeniu drzwi nie zauważył itp. Sami postanowiliśmy wyszlifować i zagruntowac ściany i teraz są ok.

A więc do roboty! po wszystkich "brudnych pracach" pace z siatką w dłoń potem knaufem polepcie dziurki i drobnym papierem ściernym 250, 280 szlifujcie znowu. Bedzie ok :D

Mówię Wam to ja Jarząbek- etatowy pracownik swojej własnej budowy- kobieta co zadnej pracy się nie boi, M.