Łukasz kraków 04.11.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witam właśnie robie tynki gipsowe ekipa z krakowa cena za metr 17zł ściany sa dosyć krzywe z własnym materiałem knauf mp 75 l na początku wykonawca mówił że ściany beda po skończeniu odrazu do pomalowania!Ale z tego co widzę beda wymagały gładzi!W związku z tym mam do was pyanie co mam zrobić czy targować się z wykonawca który jest dosyć niesolidny sporo odpadków niemówiąc już o tym że zostawili robote na miesiąc z powodu tego ze agregat im padł ale to nie rosja i częsci są!pozatym przez ten czas nieodbierali telefonu!Ale chće zeby skończyli oni gdyż zima tuż tuż!Co w takim wypadku mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 04.11.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 17 to sporo jak na mało profesjonalną ekipę. Ja płaciłem 12 netto i jestem zadowolony, stawki oscylują wokół 12-16zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz kraków 04.11.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 i malował Pan ściany zaraz po polozeniu tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 04.11.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Jeszcze nie spotkałem wykonawcy, który twierdziłby że robi tynki gipsowe nie wymagające gładzi czy poprawek - proponuję przyjrzeć sie ich pracy dokładniej, najlepiej pod ostrym światłem lampy halogenowej 500w. Wtedy łatwo widać wszelkie niedoróbki.Jak sądzę ich domniemany poziom mistrzowskiej pracy lekko opadnie w Twoich oczach. Chociaż te 17zł w stanie pod malowanie to dobra cena - skoro się tak umówiłeś to wszelkie poprawki, gładzie, szlifowania itd rozumiem, że powinieneś mieć ujęte w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 04.11.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Właśnie skończyłem tynki tym materiałem. Zapłaciłem 10 zł/metr2 robocizna + kupowałem materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 05.11.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja w maju zapłaciłam 21 zł za tynki z materiałem. Jak poszła ekipa to myślałam że się porycze- chciałam dawać wszędzie gładz. Do tego czasu ściany już 100 razy zdążyły się "pogorszyć. najpierw instalatorzy c.o. zrobili swoje dziurki potem doszło do kilkudziesięciu drobnych uszkodzeń bo tu kopniecie- tu stolarz przy wnoszeniu drzwi nie zauważył itp. Sami postanowiliśmy wyszlifować i zagruntowac ściany i teraz są ok. A więc do roboty! po wszystkich "brudnych pracach" pace z siatką w dłoń potem knaufem polepcie dziurki i drobnym papierem ściernym 250, 280 szlifujcie znowu. Bedzie ok Mówię Wam to ja Jarząbek- etatowy pracownik swojej własnej budowy- kobieta co zadnej pracy się nie boi, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts