Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

bede miał robione tynki wewnetrzne gipsowe w przyszłym tygodniu i

mam pytanie czy nic sie nie będzie działo niedobrego z tynkami w końcu idzie zima a jest jesień i nonstop leje deszcz a mam dom nie ogrzewany ???

a czy wogóle jeszcze w takich temperaturach mozna kłaśc tynki ??

czy mi wyschną no i kiedy ???

proszę o porady

moja ekipa albo dzisiaj wyjechala zza Jeleniej G albo jutro :-))ponad tydzien przestoju mam...bo musieli odpoczac....a do okolic wawy maja hen,hen....ale czekam i od jutra chyba zaczna...obawy mialem,ale sledze pogode,ogrzewanko jako takie bedzie,domek suchy...wiec coz...ide dalej bo w tym tyg jeszcze hydraulik bedzie razem z nimi dzialac...wylewki 14go....
My właśnie mamy robione tynki gipsowe. Ekipa powinna skończyć do końca tego tygodnia. Schnie dosyć szybko i robota idzie bardzo szybko, a efekt jest super. Mamy zamiar zrobić jeszce w tym roku posadzki, też maszynowo.

u mnie miesiąc temu położono tynki gipsowe i jeszcze miejscami na parterze nie wyschło. Szczególnie tam gdzie była gruba warstwa tynku.

Ja bym się zastanowił nad kładzeniem teraz tynków.

A jak przyjdą duże mrozy?

u mnie jutro zaczynaja.....chalupe mam wyjsciowo sucha,Ytong na kleju wiec malo wilgoci,w oknach folia na ramach...przewiew kontrolowany....trudno,jade dalej...
u mnie jutro zaczynaja.....chalupe mam wyjsciowo sucha,Ytong na kleju wiec malo wilgoci,w oknach folia na ramach...przewiew kontrolowany....trudno,jade dalej...

tak trzymać

i bez trudno

Potrzebujesz minimum temperature otoczenia i podloza 5 °C przy nakladaniu tynkow , a potem temperature nie spadajaca ponizej 0 i tak ok. 4 tyg.. I trzeba dobrze wietrzyc.Jak masz pomieszczenia zamkniete mozna chyba zaryzykowac.

pozdro!

Hej,

mam pytanie - czy jak już są położone tynki to czy tynki przetrwają zimę bez ogrzewania? Jakie są konsekwencje nie ogrzewania domu w zimie z położonymi tynkami?

Zastanawiam się bo nie wiem czy zdążę położyć instalację CO i zalać podłogi betonem. A może rozprowadzić instalacje CO i nie robić podłogi? Albo rozprowadzić instalację, odpalić CO i wylać podłogi?

pozdrawiam

A ja mam temat złożony i chciałabym znać waszą opinię.

Zamierzaliśmy zrobić wylewki z agregatu za jakieś 2 tygodnie - myślę, że to będzie jeszcze wykonalne, pod względem pogody. Ale naszły nas wątpliwości związane z tynkami w środku, otóż facet od ociepleń stwierdził, że nie można będzie po tych posadzkach tynkować przez 3 tygodnie... a wtedy mogą już być mrozy.

To może lepiej byłoby zrobić tynki z agregatu za jakiś tydzień, a później za 3 tygodnie posadzki?

Czy tynki cementowo-wapienne z agregatu są ładniejsze niż te kładzione ręcznie?

Czy cena 25 zł za m2 z materiałem to dobra cena na tynki cementowo-wapienne z agregatu?

Czy może lepiej zdecydować się na tradycyjnie kładzione tynki za 12 zł/m2? Co wyjdzie taniej?

A ja mam temat złożony i chciałabym znać waszą opinię.

Zamierzaliśmy zrobić wylewki z agregatu za jakieś 2 tygodnie - myślę, że to będzie jeszcze wykonalne, pod względem pogody. Ale naszły nas wątpliwości związane z tynkami w środku, otóż facet od ociepleń stwierdził, że nie można będzie po tych posadzkach tynkować przez 3 tygodnie... a wtedy mogą już być mrozy.

To może lepiej byłoby zrobić tynki z agregatu za jakiś tydzień, a później za 3 tygodnie posadzki?

Czy tynki cementowo-wapienne z agregatu są ładniejsze niż te kładzione ręcznie?

Czy cena 25 zł za m2 z materiałem to dobra cena na tynki cementowo-wapienne z agregatu?

Czy może lepiej zdecydować się na tradycyjnie kładzione tynki za 12 zł/m2? Co wyjdzie taniej?

prawidłowa kolejność to tynki, potem posadzki

czy z agregatu czy ręcznie i tak ręce decydują jaki to ma docelowy wygląd

cena dobra (kwestia gdzie)

a te tradycyjne za 12 to nie za samą robociznę

a te tradycyjne za 12 to nie za samą robociznę

Tak, oczywiście za samą robociznę - przepraszam za nieścisłości :)

To materiał kosztowałby ok 13 zł/m2 przy kladzeniu tynków tradycyjną metodą?

cena dobra (kwestia gdzie)

Kalisz