wari 04.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Czy ktoś wie gdzie można nabyć w okolicach Wrocławia korę sosnową. Mam zamiar użyc jej pod drzewka iglaste. Wiem, że jest w OBI, Castoramie i innych marketach ogrodniczych. Chodzi mi jednak o korę znacznie tańszą od tam oferowanej i w większej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 05.11.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Podjedz tam gdzie przerabiaja drewno, czyli do do tartaku.Mi pozwolili pozbierac kore zupelnie za darmo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 08.11.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 U mnie kora nie sprawdziła się, mam młode drzewka więc korę stale wydmuchiwał wiatr. Znalazłam lepszy i efektowniejszy sposób ściółkowania. Leśnymi szyszkami. Łączę przyjemne z pożytecznym i jeździmy z dziećmi do lasu zbierać szyszki. Wbrew pozorom szybko się je zbiera. Tylko grzybiarze patrzą z niedowierzaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 12.11.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Mozna takze zmieszac kore z trocinami, ja przynajmniej tak robilem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 12.11.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 U mnie kora nie sprawdziła się, mam młode drzewka więc korę stale wydmuchiwał wiatr. Znalazłam lepszy i efektowniejszy sposób ściółkowania. Leśnymi szyszkami. Łączę przyjemne z pożytecznym i jeździmy z dziećmi do lasu zbierać szyszki. Wbrew pozorom szybko się je zbiera. Tylko grzybiarze patrzą z niedowierzaniem Ale szyszki pozwalają chwastom rosnąć Dodatkowo można zawlec z lasu jakieś choróbska (ktoś mi tak odpisał na tym forum) - używałem ich pod rododendrony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 12.11.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 http://images27.fotosik.pl/109/350f44742b51aa96.jpgszyszki wysypałam na resztki kory, której nie wydmuchał wiatr,więc trawa nie przerasta, ale trochę mnie przestraszyłeś tymi chorobami. Narazie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 12.11.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 orzesz...fajne te szyszki - też sobie kilkanaście przytargałam z lasu - i wysypałam pod sosnami (przytarganymi z lasu zresztą ) - żeby miały raźniej... ale w takich ilościach - wyglądaja zabawnie... w wolnej chwili zabieram dzieci na wycieczkę do lasu - na szyszkozbiory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 13.11.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 szyszki są bodajże sprzedawane po 60 zł /mp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 13.11.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 a zbierac w lesie mozna legalnie czy trzeba sie kryc? nie mowie o moim kampinosie tylko takim "panstwowym" gdzie sie na grzyby jezdzi? moze grzyby tez nielegalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 13.11.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy można zbierać szyszki w lesie, ale nigdy nie miałam problemów. Może mamy na forum jakiegoś leśnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 13.11.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 14.11.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy można zbierać szyszki w lesie, ale nigdy nie miałam problemów. Może mamy na forum jakiegoś leśnika Lesnikiem nie jestem, ale już Robin Hood korzystał z bogactw lasu Sherwood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 19.11.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Mój ojciec z rodzeństwem jako dzieciak zbierał szyszki i oddawał na skup.Zarabiał grosze ale musiało to być legalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 20.11.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Mój ojciec z rodzeństwem jako dzieciak zbierał szyszki i oddawał na skup. Zarabiał grosze ale musiało to być legalne. To nie było legalne, chyba że zatrudnił ich własciciel lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts