Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny nieklasyczny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 288
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziekuje za odwiedziny i wpisy, wtedy troche razniej sie zamieszcza zdjecia, bo tak toten moj watek jest troche obumarly, choc pewnie rozni podgladacze zdjec sie ciesza, ze czytania malo, a zdjec troche jest.

Zdjecia salonu umieszczalam kiedys dawno temu, a nowych nie robie, bo ten salon nadal nie jest ukonczony. Lamp nie ma, firanek nie ma, dywan lezy tymczasowy, kanapy tymczasowe, o telewizorze, co jest starszy niz moje dzieci razem wziete nie wspomne. Wizja salonu jest, ale na razie nie mamy za co wcielic jej w zycie. Kiedys pstrykne jakies zdjatko :wink:.

Drewno na elewacji moze nie jest najpraktyczniejsza rzecza, ale urku dodaje. My mamy sosne syberjska pomalowana Tikurila z pigmentem (numerku nie pamietam, ale moge znalezc - kolor jest en sam co okien, bo to ta sama farba). Nic zlego sie nie dzieje, ale to moze dlatego, ze wszedzie tam gdzie jest drewno deszcz nie pada, bo wystaje dach. Kiedys na pewno bedzie wymagalo konserwacji to drewno, ale o tym wiedzielismy jak sie na nie decydowalismy.

A u nas naprawde inaczej sie buduje, choc jest tez wiele domow polskich archtektow, jednak wiekszosc to inna architektura. Juz kiedys umieszczalam linki do stron z projektami takich domow.

Kochana Tolu, serdzecznie dziekuje za pozdrowienia i odsylam rowniez cieple i serdeczne z Wilenszczyzny.

P.S.Twoja fanka ogrodowa rowniez jestem, ale tym razem tylko o Sonice wspomnialam, bo to ma slabosc do tych clematisow. Jak juz jakis pomysl od ciebie zciagne (a planow w tym kierunku mam wiele), to na pewno dedykacje umieszcze we wpisie i to duzymi literami.

Tolu, za odwiedziny i zaproszenie dziekuje, bardzo chetnie skorzystalabym, ale musze z bolem przyznac, ze moje wakacje (dwuletni urlop macierzynski dobrze przez nas ZUS oplacalny) juz dobiegly konca i w sposob wszelaki - moralny i inny - szykuje sie do pracy. Bardzo chcialabym choc raz jeszcze skoczyc do Polski tym latem, ale nie wiem czy mi sie uda.

TOmko, do Siedlec to ja bym chetnie rowniez wskoczyla - bardzo dobra kolezanke ze studiow mam z Siedlec, ale o ile wiem, ona teraz buduje sie w Sulejowku. Ale poniewaz wyjazd do PL musi sie odwlec wskcz do ciebie do dziennika moze cos wymysle, choc jest tu wiele osob z kaalogowymi pokojami dzieciecymi i oni to by doradzili.

A ja zeby nie marudzic i psaniem galerii nie zasmiecac (bo ludzie tu chodza zdjecia ogladac, no nie?) wklejam zdjecie najnowszego nabytku. A wiec po 9 miesiach mieszkania w domu mamy lustro w lazience. Juz w jakich warunkach ja dotychczas makijaz robilam nawet nie chce wspominac :roll:.

http://i020.radikal.ru/0907/11/4e6c1ae25b74.jpg

Czyli podobnie jak u nas :D Zaczynaliśmy od Hemnesa, później ambitnie stwierdziłam, że nie pójdę na łatwiznę i poszukam czegoś innego (na zasadzie: przedpokój z Ikea, kuchnia z Ikea, łazienka częściowo z Ikea i pokój dziecka z Ikea powinny mi wystarczyć). I naprawdę chciałam i się starałam, ale nie znalazłam lepszego wyjścia w cenie, która nie przekraczałaby tej, jaką przeznaczyłam na całą sypialnię. Hemnes jest po prostu najlepszy, ot co :D I pięknie będzie się prezentował na tle Twojej tapety, lilajar

• 4 weeks później...

Witaj lilajar!!!

Zawitałam i ja u Ciebie :D :D :D

Pięknie mieszkacie, już nieraz zerkałam na Twoje poczynania i twój domek

Bardzo mi się podoba, a w szczególności pokoje dzieciaczków. Wiesz, napatrzyłam sie na te twoje superanckie tapety i tez mi sie coś podobnego zachciało, musze pomysleć, może kupię i gdzieś nakleję pasek, zawsze to będzie przytulniej i coś się zmieni :wink:

Pozdrawiam

Za wizyte dziekuje :D. A tapety to rzeczywiscie fajna rzecz, juz mi po glowie chodza nowe, chec jeszcze pewnie tych nie zmienie dlugo, bo tyle mamy do zrobienia. Chyba musze podciagnac sie i jakies nowe fotki dac. Wlasnie mam w lazience nowy fotel na starociach kupiony, to zaprezentuje. Aha, i firanki w pokoju goscinnym.

Czesc :)

weekendowa praca super, a ja sie wlasnie zorientowalam ze wrzucilas to prawie miesiac temu!

Prosimy o jakies nowosci 8)

Ano wrzuce, wrzuce, tylko teraz to juz tak szybko nie bedzie, bo od poniedzialku wrocilam do pracy (po dwuletnim urlopie macierzynskim :o) i cos w tej pracy musze zaczac robic. W koncu za cos pieniadze mi beda placili - kiepskie pieniadze, ale zawsze cos...

Ja juz mieszkam prawie 3 lata i wciąż zmieniam, zmieniam,

Co prawda kasa sie dawno skończyła, więc teraz mogę poszaleć z dodatkami, duperelkami, wiesz pewnie o co mi chodzi :wink:

W górnej łazience czegoś mi ciągle brakowało.

Ostatnio też kupiłam sobie fotel w ikei, ten za całe 99,99 zł. wstawiłam i to był strzał w "10". Pasuje jak ulał... :D