beba 05.11.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Jesteśmy dopiero na etapie rozpoczęcia budowy, ale zastanawia mnie to? No więc w naszym projekcie ( http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=337&IdKolekcji= ) i zresztą w wielu innych też (ostatnio nawet to bardzo częste) zlewozmywak jest ustawiony pod oknem kuchennym. Ponieważ okno jest na wysokości wszystkich okien czyli wypadnie niewiele ponad poziom blatu kuchennego i reszty urządzeń powstaje pytanie jak takie rozwiązanie się sprawdza w praktyce i co z utrzymaniem czystosci okna, otwieraniem okna itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 05.11.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam na ten temat jest sporo na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 05.11.2007 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 No tak z prędkości nie pomyslałam o funkcji "szukaj" Przepraszam za zaśmiecanie Proszę o skasowanie tematu jeśli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 05.11.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Myślę, że nic się nie stało. Wiem, że jest sporo informacji bo szukałam sama rozwiązania polegającego na zagospodarowaniu okna w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 My zrobiliśmy tak, że nie mamy parapetu tylko blat kuchenny, zlew od oknem. Dopasowaliśmy wysokość blatu do wysokości parapetu - oszczędność na parapecie i więcej miejsca na kuchenny bałagan Sprawdza się znakomicie. Otwieranie okna - albo bateria taka którą można złożyć albo okno wypada tak, że słupek poprzeczny jest równo z baterią, żeby nie zawadzać o baterię przy otwieraniu okna, nie wiem czy to jasne. Ponieważ my chcieliśmy mieć wielkie okno a nie dwa małe, zdecydowaliśmy się przedunąć zlew i nie jest on centralnie pod oknem, tylko jest nieco przesunięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 05.11.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 My zrobiliśmy tak, że nie mamy parapetu tylko blat kuchenny, zlew od oknem. Dopasowaliśmy wysokość blatu do wysokości parapetu - oszczędność na parapecie i więcej miejsca na kuchenny bałagan Sprawdza się znakomicie. Otwieranie okna - albo bateria taka którą można złożyć albo okno wypada tak, że słupek poprzeczny jest równo z baterią, żeby nie zawadzać o baterię przy otwieraniu okna, nie wiem czy to jasne. Ponieważ my chcieliśmy mieć wielkie okno a nie dwa małe, zdecydowaliśmy się przedunąć zlew i nie jest on centralnie pod oknem, tylko jest nieco przesunięty a gdzie mogę znaleźć takie "demontowalne" baterie ? bo mam ten sam "problem" - okno dzielone na 2 i jedna połówka idealnie będzie nachodzić na baterię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 05.11.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 takie baterie ma kludi, hansa, deante. Nazywają się "bajonette"- podobno to fachowe określenie. Można powiedzieć prosto z kładzioną wylewką i każdy będzie wiedziała o co chodzi. Kupisz wszędzie tam gdzie mają armaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 05.11.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 My zrobiliśmy tak, że nie mamy parapetu tylko blat kuchenny, zlew od oknem. Dopasowaliśmy wysokość blatu do wysokości parapetu - oszczędność na parapecie i więcej miejsca na kuchenny bałagan Sprawdza się znakomicie. nie wiem czy dobrze zrozumiałam, masz tak wykrojony blat,że zamiast parapetu masz wstawiony blat? Jeśli to możliwe to wstaw proszę zdjęcie tego miejsca, bo mam ten sam problem i zastanawiam sie jak to w szczególe rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK KARCZ 06.11.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 MAM I JEST SUPER .ZMYWASZ SOBIE I PATRZYSZ PRZEZ OKIENKO ALBO LUDZIE WIDZA ZE ZMYWASZ I OD RAZU STAJESZ SIE LEPSZYM FACETEM DLA OKOLICZNYCH SASIADEK KTORYCH MEZOWIE NIE ZMYWAJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.11.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 U mnie w projekcie też zlew był pod oknem, jednak ja nie zdecydowałam się na to rozwiązanie. Po pierwsze dlatego, że mam okno jednoskrzydłowe i opcja kranu w środku slupka odpada. Po drugie baterie "łamane" kosztują ponad 1tys zł (dla mnie to drogo). Po trzecie -będzie zmywarka, więc nie będę stała godzinami nad zlewem zmywając i podziwiając widoki jednocześnie. Dlatego pod oknem będę miała główny blat roboczy -bo więcej czasu spędzam przygotowując posiłki niż zmywając po nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obsydianowy-gargulec 06.11.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Też będę miała zlew pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.11.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 troszkę wiecej na ten temathttp://forum.muratordom.pl/post562237.htm?highlight=zlew%20oknem#562237 http://forum.muratordom.pl/post1928229.htm?highlight=zlew%20kuchni#1928229 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.11.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 U nas okno w kuchni ma jedno skrzydło fix - w jego obszarze damy baterię.I okno dzięki temu tańsze i nie wykosztujemy się na składaną baterię. marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 07.11.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 U mnie w projekcie też zlew był pod oknem, jednak ja nie zdecydowałam się na to rozwiązanie. Po pierwsze dlatego, że mam okno jednoskrzydłowe i opcja kranu w środku slupka odpada. Po drugie baterie "łamane" kosztują ponad 1tys zł (dla mnie to drogo). Po trzecie -będzie zmywarka, więc nie będę stała godzinami nad zlewem zmywając i podziwiając widoki jednocześnie. Dlatego pod oknem będę miała główny blat roboczy -bo więcej czasu spędzam przygotowując posiłki niż zmywając po nich No nie do końca taki koszt. Baterie z pochylanym korpusem można już kupic za około 500 zł. Dwie z nich to: PYRAMIS ALTO - http://www.eeeby.pl/?q=pyramis+alto&s=szukaj TEKA OVETTO - http://www.eeeby.pl/?q=teka+ovetto&s=szukaj Te wyciągane z korpusu i te chowane w blacie są już faktycznie blisko 1000 zł, choć taką standardową TEKA AQUATA ELT można kupić już za około 350 zł, czy KLUDI ALMERA CHROM 337820581. Problem jest tylko z granitowymi. Teraz w ofercie jest tylko Franke. Teraz już każdy znajdzie coś dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 07.11.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 No ja własnie chciałam granitowy zlew i baterię. Ale nie o to chodzi -jak już pisałam powyżej -wolę pod oknem blat roboczy, bo więcej czasu poswięca się przygotowaniu posiłków niż zmywaniu (tym bardziej że jest zmywarka). Ale każdy robi jak lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts