Stanley 05.08.2003 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 taki który mógłbym nakładać wałkiemMoże jakiś rodzaj farby o odpowiednich własciwościach? Chcę to zrobić sam ale jakoś nie uśmiecha mi się machanie pacą od switu do nocy. Może ktoś coś wie, słyszał, najlepiej wykonał?Jakieś ciekawe liniki w tej materii. proszę o rady Baaardzo prrrooooszęęęęę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 05.08.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Ale tynk ma przykryć nierówności ściany !!! Jak chcesz wyrównać ścianę warstwą o grubości np.: 1mm !? Ale jeśli masz równą ścianę to tynk już nie jest ci potrzebny -po prostu pomaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 05.08.2003 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 własciwie to chyba powinienem napisać jeszcze to: tynk cieńkowarstwowy - zewnętrznydający sie nałożyć wałkiem na zatopioną siatkę uzbrajającą ociepleniewszystko to jest w miarę równe ale czy aby na pewno mogę to pomalować? jeśli tak to czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 06.08.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 My sobie zostawiliśmy nieotynkowane glify (ramki wokół okien) i pomalowalismy to farbą elewacyjną. Czyli można - ale nie będzie to dobrze wyglądac na całych ścianach - tynki po to mają strukturę, żeby ukryć drobne nierówności podłoża (rozproszyć cienie). Jeśli zostawisz tak duże powierzchnie nieotynkowane strukturą to przy bocznym świetle będzie to wyglądało żałośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 06.08.2003 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 a gdyby tak całość pokryć tynkiem "gruntującym" coś takiego oferuje atlas (brr może inni producenci też to mają?) jest to to w kolorze białym i nakłada się to wałkiem, no a potem pomalować? czy farba o której wspominasz jest gładka? ja gdzieś widziałem coś co mi na farbę wyglądało ale miało jakieś takie jakby opiłki czegoś w sobie (na próbce) czyli nie było idealnie gładkie. niestety nie pamiętam gdzie to widziałem (za dużo składów na raz chyba było) i dodatkowo nie pamiętam ptoducenta (coś na T chyba) Może podeslecie jakieś linki do producentów, ewentualnie ich nazwy, jak googlam to mi glownie wyskakują wykonawcy a to mnie nie interesuje w ostateczności będę machał tą pacą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts