Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ten sam kolor czy nie?

drzwi, okna i dach w tym samym kolorze?  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. drzwi, okna i dach w tym samym kolorze?

Recommended Posts

okna i drzwi zewnętrzne-kolor orzech, na dachu gont w ciemnym brązie z refleksami w kolorze orzech,bramy garażowe w kolorze ciemny brąz, elewacja jeszcze nie wiem w jakim będzie kolorze ... na razie wygląda tak:

http://images32.fotosik.pl/36/1db9dd28f2d43e4fmed.jpg

pozdrawiam, smoczyca

renii

z gazetki którą posiadam ' nasze domy w różnych kolorach' podam trzy propozycje

z ciemnobrązową dachówką .na zdjęciach wszystkie domy wygl,adają ładnie w zalerzności jaką chce sie mieć elewacje.

dachówka;ciemnobrązowa

ściany;beżowe

cokół;ciemnobeżowy

stolarka;jasnobrązowa

elementy drewniane;jasnobrązowe

rynny;miedziane

obróbki blacharskie;miedziane

kominy;czerwony klinkier

schody zewnętrzne;jasno szare

1 ;ciemnobrązowa

2 ;białe

3 ;beżowy

4 ;jasnobrązowa

5 ;jasnobrązowe

6 ;miedziane

7 ;miedziane

8 ;czerwony klinkier

9 ;szare

1 ;ciemnobrązowa

2 ;oliwkowe

3 ;szary

4 ;białe

5 ;białe

6 ;białe

7 ;miedziane

8 ;czerwony klinkier

9 ;szare

Mam wrażenie, że okna inne niż białe przytłaczają dom. Do mojego antracytowego dachu planuję białe okna, natomiast drzwi i brama garażowa np. mahoń. Ma ktoś taki może zestaw???

U nas właśnie będzie podobnie... :) Mamy antracytową dachówkę, białe okna, natomiast rolety, brama i drzwi wejściowe są szare :)

W poprzednim domu: dach ceglasty, komin również, takoż podmurówka (czy jak jej tam),

rynny brązowe

podbitka, elewacja białe

okna, drzwi, kolumny drewniane brązowe w kolorze ciemny dąb

terakota na tarasach kremowo-budyniowa.

Było OK.

W nowym domu zamierzam kolorystycznie zmienić tylko elewację na budyniową, która nie odcina się tak ostro od otoczenia jak biała i ma cieplejszy odcień. Reszta kolorystyki zostaje. Chyba, że jeszcze podbitkę zrobie na budyniowo:-).

Stelka a jaki macie kolor dzrzwi wewnętrznych i podlogi? bo mi też sie biale podobają, ale chyba dziwnie bedzie wyglądało przy wewnętrznych coś pod venge i ciemnym parkiecie... :roll:

Renii -białe są najbardziej neutralne -uwierz mi, że miałabyś problem z dobraniem do tych podłóg i drzwi wewnętrznych innego koloru okien. Ja nie będę miała białych -bo mieszkam przy ruchliwej ulicy i muszę je non-stop szorowac, ale jeśli chodzi o dopasowanie do reszty mieszkania -to wydają mi się najbardziej uniwersalne.

Kachna no właśnie białe są neutralne i przede wszystkim idealnie pasowałyby do dachówki grafitowej/czarnej

brązowe okna i drzwi przy tym kolorze jakoś mi się nie widza...

ale męczy mnie to, że białe drzwi wejściowe trochę będą się gryzły z kolorem ciemnych drzwi wiatrołap/salon...

Kachna no właśnie białe są neutralne i przede wszystkim idealnie pasowałyby do dachówki grafitowej/czarnej

brązowe okna i drzwi przy tym kolorze jakoś mi się nie widza...

ale męczy mnie to, że białe drzwi wejściowe trochę będą się gryzły z kolorem ciemnych drzwi wiatrołap/salon...

Drzwi wejściowe dałabym bardzo ciemny brąz. Zresztą zazwyczaj drzwi wejściowe i tak mają inny kolor niż okna (przynajmniej u nas tak jest). Mi osobiście białe drzwi się nie podobają i myślę że są niepraktyczne 9szczególnie przy psiaku). Więc proponuję -białe okna i b.ciemny brąz drzwi.