kachna28 09.11.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Wiecie co -mi to się wydaje że my się po prostu za bardzo przyzwyczailiśmy do dobrego i trudno wyrzec się czegokolwiek -nawet na rzecz budowy domku. Moi rodzice mieli w sumie ok 1700zł dochodu i trójkę dzieci. Nigdy nie byliśmy ani głodni ani brudni, rachunki popłacone w terminie. Ja i siostra skończyłyśmy studia. Ii co z tego, że czasem na obiad były tylko placki ziemniaczane albo racuchy z jabłek? czekolada raz w tygodniu? Żyliśmy i wyszliśmy na ludzi. Co prawda oni domu nie budowali -ale chodzi mi o zobrazowanie sytuacji -można zrezygnowac z kina, markowych ciuchów, wakacji, knajpek i drogich perfum -liczy się tylko ten cel -DOM. Ja np nie żałuję że pierwszy raz od 13lat nie byłam nigdzie na wakacjach. Ogromną frajdę sprawiało mi latanie po placu budowy z miarką i projektem i wirtualne ustawianie mebli w salonie Żadne wakacje tego nie przebiją -to jest RAZ w życiu! (przynajmniej w moim przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 09.11.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja Ci wierzę, że na wszystko starcza, tylko nie za 2100 zł/m-c kachna28, Ty po prostu nie wiesz, ile Twój mąż na boku dorabia Taki mąż to skarb. Robisz z ludzi idiotów, odczep się w koncu i znowu kulturka...... nie ma co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorocia8 09.11.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Nie no kulturka w Twoim pojęciu to insynuowanie nieznajomej osobie że jej mąż kłamie i ją oszukuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 09.11.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Wiecie co -mi to się wydaje że my się po prostu za bardzo przyzwyczailiśmy do dobrego i trudno wyrzec się czegokolwiek -nawet na rzecz budowy domku. Moi rodzice mieli w sumie ok 1700zł dochodu i trójkę dzieci. Nigdy nie byliśmy ani głodni ani brudni, rachunki popłacone w terminie. Ja i siostra skończyłyśmy studia. Ii co z tego, że czasem na obiad były tylko placki ziemniaczane albo racuchy z jabłek? czekolada raz w tygodniu? Żyliśmy i wyszliśmy na ludzi. Co prawda oni domu nie budowali -ale chodzi mi o zobrazowanie sytuacji -można zrezygnowac z kina, markowych ciuchów, wakacji, knajpek i drogich perfum -liczy się tylko ten cel -DOM. Ja np nie żałuję że pierwszy raz od 13lat nie byłam nigdzie na wakacjach. Ogromną frajdę sprawiało mi latanie po placu budowy z miarką i projektem i wirtualne ustawianie mebli w salonie Żadne wakacje tego nie przebiją -to jest RAZ w życiu! (przynajmniej w moim przypadku) kachna 28, uwierz mi że nie o to chodzi..... ja olewam to, czy ktoś wybudował, czy buduje, czy nigdy nic nie wybuduje..... czy daje dzieciom czekoladę, czy nie kupuje im nowych zabawek..... chodzi mi o zdrowy rozsądek.... o to że jak ktoś pisze, że będzie latami jadł za 5 zł dziennie, to nie jest to możliwe.... no po prostu nie jest i pośrednio sama to przyznałaś..... jak ktoś za 2400 w rodzinie 2+2 i jeszcze z samochodem, chce wybudować dom, to bez pomocy z zewnątrz to też nie jest możliwe.... i mozna to pokazać wykonując kilka działań matematycznych..... i nie ma to nic wspólnego z kompleksami czy zazdrością.... czy to tak trudno zrozumieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 09.11.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Nie no kulturka w Twoim pojęciu to insynuowanie nieznajomej osobie że jej mąż kłamie i ją oszukuje... to był żart, na co wskazuje buźka po wypowiedzi..... jak masz wątpliwości to zapytaj autora..... trochę poczucia humoru w życiu tez nie zawadzi..... uwierz mi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 09.11.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 BOHO -Ale autor tego wątku chyba nie ma dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorocia8 09.11.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 BOHO - gdybym nie miała poczucia humoru to nie czytałabym Twoich w większości idiotycznych wypowiedzi nie na temat Także spoko - akurat tego mi nie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 09.11.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 BOHO - gdybym nie miała poczucia humoru to nie czytałabym Twoich w większości idiotycznych wypowiedzi nie na temat Także spoko - akurat tego mi nie brak. a zapytałaś autora co miał na mysli ? no to zapytaj...... a potem oceń kulturkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 09.11.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 BOHO -Ale autor tego wątku chyba nie ma dzieci... ale był taki zawodnik co to właśnie za 2400 przy rodzinie 2+2+auto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 09.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 09.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Prowokacje trollowe, sebo olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorocia8 09.11.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja Ci wierzę, że na wszystko starcza, tylko nie za 2100 zł/m-c kachna28, Ty po prostu nie wiesz, ile Twój mąż na boku dorabia Taki mąż to skarb. Chodzi Ci o tą wypowiedź. Swoją drogą jestem ciekawa skąd Ty tak doskonale wiesz co Cypek miał na myśli? Pytałeś go? Tak czy siak, osoba do której było to kierowane poczuła się urażona, zresztą moim zdaniem słusznie, bo żartem czy nie, ale i tak nie wierzył że wystarcza im 2100 zł/m-c. W związku z tym oraz całą wcześniejszą dyskusją rozpętaną głównie przez Ciebie, nie dziwię się kompletnie, że kachna28 straciła cierpliwość, co skrzętnie wykorzystałeś, jak na trolla przystało zarzucając jej brak kultury. Na co wtrąciłam się ja twierdząc, że większym brakiem kultury wykazał się tu Cypek niż kachna28 i nie czuję potrzeby pytania go co miał na myśli. Jeżeli ktoś zamierza wypowiadać się na forum, musi wziąć poprawkę na to, że jego wypowiedź, z racji tego że jest pisana a nie mówiona może być zrozumiana na różne sposoby, więc powinien się wypowiadać jednoznacznie. Poza tym to Tobie zarzucam złą ocenę kultury, a co za tym idzie jej brak u Ciebie, więc przestań się zasłaniać Cypkiem i jego wypowiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 09.11.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Boho, wybudowałeś cos, albo może budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 09.11.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Przeglądam Twój dziennik i jestem pod wielkim wrażeniem pracy jaką włożyliście w budowę Twojego domu, to tak na wstępie. Wiem, że niestety jestem ewenementem na forum - jednak mój przypqadek potwierdza, że da się wybudować 100m domek w stanie surowym poniżej 100tys a zamieszkać za przewidywane 150 tys. Nie jesteś ewenementem Potwierdzam, Stan surowy kosztował nas 100 tys.Robota totalnie własna oprócz dachu-mamy górali za....80zł/m no ale we Wrocku taniej i lepiej nie znajdziesz wszelkie zakupy mocno negocjuję Zanim wbiliśmy szpadel w ziemię kosztowało nas to ok14tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 09.11.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Boho, wybudowałeś cos, albo może budujesz? wybrałaś projekt? albo ktoś za Ciebie wybrał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.11.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Dla mnie BOHO ma mentalnośc taka jak mój przyszywany bratanek, który nie rozumie jak ludzie mogą wyżyć za 1.000,-, skoro jemu wypłata w wysokości 1.300,- nie wystarcza na własne potrzeby (rozrywki). Mieszka z rodzicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 09.11.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Boho, wybudowałeś cos, albo może budujesz? wybrałaś projekt? albo ktoś za Ciebie wybrał ? Jeszcze nie, a ty wybudowałes , albo budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorocia8 09.11.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 laura27 nie wymagaj za wiele!! Odpowiedź na to pytanie oznaczałaby że BOHO będzie mówił na temat, a to byłoby niezgodne z jego naturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 09.11.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 ten wątek przeradza się w praktykę sadomasochistyczną... jeszcze trochę i autor wątku zrezygnuje z forum albo przynajmniej z ewentualnych pytań dla dobra narodu... jak tak dalej pójdzie to będą ofiary w ludziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 09.11.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Boho, wybudowałeś cos, albo może budujesz? wybrałaś projekt? albo ktoś za Ciebie wybrał ? Jeszcze nie, a ty wybudowałes , albo budujesz ? to czekaj dalej..... pewnego dnia przybędzie do Ciebie piękny brunet na białym koniu , zapuka i powie ciepłym głosem: Proszę dłużej się nie miotać, nie myśleć i nie zawracać innym du.. - oto projekt dla pani! idealny i co najważniejsze moja wizyta zwalnia panią od podejmowania decyzji! nie każdy w końcu musi być na tyle odpowiedzialnym.....proszę więc bardzo i do widzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts