Magdus1719503643 06.07.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 a co sądzicie o tym krabie-2 z archetonu? jedyne co nam się nie widzi to brak ciągu kominowego dla kominka, reszta jak dla nas wydaje się idealna... wydaje się być optymalny pod względem kosztów i funkcjonalności... Według mnie to ciekawy projekt, tylko nie mogę sobie wyobrazić ustawienia schodów. Robiłeś już według niego wycenę? Jeśli tak bądź jeśli masz jakieś plany na budżet to podziel się proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 06.07.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 a jaki masz pomysł na dołożenie? ciąg kominowy czy piękna rura na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 06.07.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 a jaki masz pomysł na dołożenie? ciąg kominowy czy piękna rura na zewnątrz? komin do kominka nalepiej w centralnej części domu, troszkę tam ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdus1719503643 08.07.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 To ponownie ja! Po dwóch dniach intensywnych przemyslen wracam do Z4, oczywiscie ze zmianami o ktorych wczesniej wspomnialam (bez lukarn, okna w szczytach a w łazience 1 * dachowe, podniesienie ścianki kolankowej, na ścianie od tarasu jedno okno i drzwi tarasowe bo nie podoba mi się symetria, od frontu - male zadaszenie od drzwi wejciowych do boku domu wsparte na drewnie, plus maly tarasik do 1 m szerokosci i drewniana, zrobiona samodzielnie barierka) Zawsze potem, jak bedzie lepiej mozna budowac wiekszy. Jak nie bedzie lepiej to przynajmniej kredyt mniejszy i utrzymanie tez Do budowy potrzeba mniej pustaków, mniej cementu, mniej tynków, stropu itp itd... Zastanawiam sie nad kredytem z doplatami - rata malejaca, doplata na polowe odsetek przez 8 lat proporcjonalnie do 70m2 powierzchni domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.10.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Jak tam autorowi wątku się wiedzie? Buduje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 07.10.2009 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 dokładnie po roku odpowiadam: buduje się . wylana ława i wybudowane jakieś 5 rzędów bloczków fundamentowych. faaajno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 07.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A jaki projekt?i jakie zmiany?został krab-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.10.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A jaki projekt? i jakie zmiany? został krab-2? W linku pete.c ma napisane: budujemy Drozd Eko z Archetonu - w Zgorzelcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.10.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 dokładnie po roku odpowiadam: buduje się . wylana ława i wybudowane jakieś 5 rzędów bloczków fundamentowych. faaajno ) Gratulacje i powodzenia. A moze tak dzienniczek załóżyłbyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 07.10.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A jaki projekt? i jakie zmiany? został krab-2? W linku pete.c ma napisane: budujemy Drozd Eko z Archetonu - w Zgorzelcu Byłem ciekawy na jaką wielkość się porwiecie... (nie zauważyłem że jest podpisane ) Duży dom jak na ograniczone finanse, i ten garaż Ale mimo wszystko - powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 08.10.2009 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 co do finansów jest jakby ciut lepiej więc jednak warto być dobrej myśli. domek to jak pisałem drozd-eko: http://www.archeton.pl/projekt-domu-drozd_eko-828-925-opisogolny-700abccbf4f875acccf7979b375df36f w dziennik może się zacznę bawić w weekend (zdjęcia robię praktycznie codziennie ). zmiany: garaż ma dach jednospadowy pulpitowy (po co nam taras z którymi bywają problemy jak ma się działkę 16 arów). nie ma żadnych balkonów. z przodu dołożony wiatrołap. w garażu kanał. materiał konstrukcyjny thermopor. koszt budowy do SSO ma się zamknąć w ~155 tys. myślę że to nie najgorzej. Wczoraj budowlańcy napoczęli ostatni rząd bloczków fundamentowych (dom wyniesiony 50 cm ponad grunt, jest tych bloczków już z metr). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 08.10.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 co do finansów jest jakby ciut lepiej ......zmiany: garaż ma dach jednospadowy pulpitowy ..... nie ma żadnych balkonów. z przodu dołożony wiatrołap. w garażu kanał. .... koszt budowy do SSO ma się zamknąć w ~155 tys. myślę że to nie najgorzej. Wczoraj budowlańcy napoczęli ostatni rząd bloczków fundamentowych (dom wyniesiony 50 cm ponad grunt, jest tych bloczków już z metr). Widzę, że trochę przemyślałeś budowę! Brawo! Dobre zmiany. Wiatrołap wprawdzie mi się niezbyt podoba, ale ponoć praktyczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts