lanetagf 05.11.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ile placiliście za docieplenie fundamentów styropianem + położenie rur drenażowych + włóknina + zasypanie żwirkiem itp. Moi pracownicy za docieplenie fundamentów (nieużytkowych bez piwnic-jesli jest to istotne) chcą 20zł. za m2 + jeszcze co do reszty nie wiem. Czy to dużo? Jak to było u Was? Za odpowiedzi serdecznie dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ywone 16.11.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Za wykonanie całego drenażu z zasypaniem płaciłam 15zł/h, zajęło to trzem robotnikom 10godzin, więc za samą robociznę zapłaciłam 450zł +1000zł za materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.12.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 A jakie ceny obecne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 11.12.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ludzie skąd bierzecie te ceny, żadna firma nie wykona prac za te stawki specjalnie chyba, że przy okazi innych prac. Ludzie nie czarujcie innych tymi cenami, to nie tylko tych prac dotyczy ale wielu innych jak przegląda się forum. Każdy ma prawo do swoich opini i wyceny ale trzeba się nie raz zastanowić czy nie lepiej wykonać samemu i nie lamentować z powodu ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 12.12.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ludzie skąd bierzecie te ceny, żadna firma nie wykona prac za te stawki specjalnie chyba, że przy okazi innych prac. Ludzie nie czarujcie innych tymi cenami, to nie tylko tych prac dotyczy ale wielu innych jak przegląda się forum. Każdy ma prawo do swoich opini i wyceny ale trzeba się nie raz zastanowić czy nie lepiej wykonać samemu i nie lamentować z powodu ceny. A kto tu lamentuje?? Normalne pytanie na forum budowlanym i na dodatek pytanie nie do wykonawców ( którym zapewne jesteś co wynika z postów) lecz do inwestorów, którzy mają doświadczenie - ile zapłacili plus doswiadczenie z ekipami i najlepiej mogą sie wypowiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editom 27.02.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 no ciekawe.Jak przeczytałam pierwsze posty to myślałam że mój wykonawca przesadził ale teraz już sama nie wiem.Chce ocieplić fundament i położyć drenaż.Długość terenu do przekopania obliczyli 70m.a za robociznę zawołali 6000zł.Czy to dużo? Jakoś mi się wydaje że dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 01.03.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Nasza ekipa z którą jesteśmy umówieni na maj powiedziała 25zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misialki 01.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Fundamenty były ocieplone ale wykonanie drenażu na dwóch poziomach - wysoko opaska wokół domu plus niski poziom wokół garażu w ziemi plus odprowadzenie rurami wody rynien dachowych i zjazdu do garażu, wykonanie dwóch studni chłonnych plus odprowadzenie wody z jednej z nich do drenażu istniejącego na polu (poniemiecki jeszcze). Materiały plus robocizna 16tyś w Koszalinie. Cena zawierała kilka ton żwiru o odpowiedniej gradacji, koparki itp. Wykonane profesjonalnie i fachowo. Przed wykonaniem cały czas wilgotne ściany garażu mimo ocieplenia styrodurem i folią kubełkową. Po - ani krzty wilgoci i teren wokół domu nadaje się do swobodnego przemieszczania nawet podczas deszczu, gdy inni w koło pływają. Żałuje tylko że nie wykonano drenażu od razu podczas budowania fundamentów i przed zasypaniem piachem - byłoby kilka tysięcy taniej. http://www.kkforum.pl/inne/img/drenaz1.jpg http://www.kkforum.pl/inne/img/drenaz2.jpg http://www.kkforum.pl/inne/img/drenaz3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.03.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Pytanie może idiotyczne ale ważne kiedy taki drenaż należy wykonać zawsze przy domu czy tylko jak jest piwnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misialki 15.03.2009 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Jak jest piwnica to powiedziałbym obowiązkowo - jeżeli nie to niekoniecznie - natomiast warto choćby ze względu na teren wokół domu po deszczach roztopach. Podczas gdy sąsiedzi taplają się w błocie i stoją im jeziorka u mnie wokół domu całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editom 16.03.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 ja piwnicy nie mam ale teren troszke obniżony i woda w tej chwili cały czas stoi wkoło płyty fundamentowej.Dom ma być drewniany i boje sie że niestety wilgoć wedrze mi się ścianami do domu.Wole sie zabezpieczyć.Zastanawiam sie tylko kiedy to zrobić bo narazie budowa jest na etapie fundamentu.Zresztą bardzo mokrego.Czy z ociepleniem i drenażem trzeba czekać aż przestanie padać i fundament wyschnie? Jak myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 19.06.2010 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 rowniez szukam ekipy od dreznazu a dokladniewykonanie drenazu wokolo budynku (40mb) + kanalizacja deszczowa + styropian na fundamentymiejsce: Zabrze, woj.Slaskie kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 19.06.2010 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 zapomnialem dodac ze budynek trzeba okopac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karenz 14.01.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Odkopuje trochę tematjakie sa aktualne koszty za mb przy docieplaniu fundamentu dom już od dawna zamieszkany fundament pociągnięty tylko papą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 14.02.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Koszty po aktualnych cenach możesz znaleźć na naszym kalkulatorze http://kb.pl/budowa/pietrowy-z-piwnica/sciany-fundamentowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts