Ania cc 05.08.2003 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Pomocy!Ile za przystosowanie projektu gotowego "Muratora".Niewielkie zmiany-jedna scianka dzialowa+dodatkowe okno+oddzielnie stojacy garaz.Architekt chce 6500zl!Okolice Wroclawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 05.08.2003 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Szukaj dalej, architektowi chyba zaszkodziły upały. To jest praca warta kilkaset złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.08.2003 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Chyba faktycznie baaaaaaaaaaardzo mu zaszkodziły. Jak chcesz podam Ci namiary na co najmniej 3 architektów z Jeleniej. Tu (ctani i chyba nie kumple Twojego) chcą za zmiany, adaptację i projekt zagosp. działki 2-3 tys. Choc to i tak dużo. Może znajdę do 2 tys. Ja szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 06.08.2003 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 adaptacja, plan zagosp. działki, projekty przyłączy, załatwianie wszystkiego w urzędach, starostwie, itp. - pozwolenie dostałem do ręki - 1500 zł - Lubin - czyli również okolice Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 06.08.2003 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Pomocy! ... Architekt chce 6500zl! No chyba, że w tej cenie oprócz małych przeróbek są wszystkie uzgodnienia, pozwolenia, mapki, projekty przyłączy i adaptacje instalacji wewnątrz, które czasami trzeba zmianić, jak się ściany "przestawia". Ja pod koniec roku 2001 zapłaciłem za takie przeróbki projektu gotowego + wszystkie sprawy urzędowo-papierkowe 5250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 06.08.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Przerabialiśmy projekt typowy dość gruntownie: wszystkie kominy w innym miejscu, przesunięta ściana nośna, zmiana wymiarów zewnętrznych budynku, zmiana technologii ścian, przesuwanych ścianek działowych i okien nawet zliczę... Całość, razem z projektem zagospodarowania działki i przygotowaniem całej dokumentacji dla urzędu (ale bez projektów przyłączy) kosztowała 2800zł. I tak uważam, że za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2003 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Dziekuje,teraz przynajmniej mam porownanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania cc 06.08.2003 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 06.08.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Adaptację i wszelkie zmiany naniósł mi szwagier cioteczny w ramach samopomocy rodzinnej. Teraz wiem ile jego praca była warta. Będę mu dozgonnie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 06.08.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Moje zmiany:-zwiększenie wymiarów domu (dość łatwe, choć znaczące, po metrze w 2 strony)-dodanie jednego okna- zmiana zabiegu na schodach na spocznik- dodatkowo wszelkie uzgodnienia i pozwolenia w gminie oraz plan zagospodarowania terenu razem 800,- zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 06.08.2003 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 W Zielonej Górze jak szukałem to chcieli za:- zmiana słópa- zmiana wymiarów i kształtu okna- przesunięta jedna scianka- niższe ściany fundamentowe- dodatkowy projekt inst. gazowej- projekty wszystkich przyłączy- załatwienie wszystkiego w urzędach1600 PLN, szukałem dalej i zrobił mi znajomy za darmo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.08.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 U mnie było tak :- lustrzane odbicie,- zmiana pokrycia dachu z dachówki na blachę (przeliczenie na nowo więźby )- zmiana materiału na ściany z Ytonga na suporek + docieplenie styropianem- projekt doprowadzenia wody- projekt odprowadzenia ścieków (szambo) - projekt przyłącza elektryki,- badania geotechniczne gruntuDo tego załatwienie wszystkich potrzebnych kwitków i pieczątek w Olsztynie.Całość kosztowała mnie 3500 + 1000 dla pani co kreśliła wszystkie rysunki i do tego trochę piwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2003 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 no informacji troche mam,co za ile.Od poniedzialku ide szukac architekta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts