Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy 40 tys to duzo????

Dali

Recommended Posts

Witam Was

Pytanie moje jest następujące czy 40 tys za stan surowy otwarty bez fundamentów w ziemi .Fundamenty w ziemi zrobiliśmy we własnym zakresie. To dużo czy mało. Dom mapowierzchnię 180 m2 .W miarę prosty dach dwuspadowy. to jest razem z kładzioną dachówką.Dla mnie to 40tys. to strasznie dużo, niewyobrażalnie wysoka cena.Nie wiem może rzeczywiście teraz jest wszystko tańsze. Jak sobie pomyślę że robociznado fundamentó kosztowała nas w sumie 500 zł to mnie strzela.

A Wy co sądzicie o tym?

dziekuje za informacje kochani. rzeczywiscie moze troche przesadzilam ze to tak duzo ale i tak nie chce mi sie wierzyc.40 tys sama robocizna stanu suowego otwartego :o

wg mnie to jest bardzo mało, jeśli nie wierzysz jeszcze pomimo tylu zapewnień to sprawdź u innego wykonawcy co Ci odpowie.

A skoro chcesz oszczędzać na ekipie to później miej tylko pretensje do siebie jak Ci coś spierniczą.

Zawsze możesz spróbować wziąć jakiegoś murarza, cieślę i dekarza osobno a ludków - pomocników to z pośredniaka , bo niestety większość ekip tak wygląda.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

• 2 weeks później...
i tak nie chce mi sie wierzyc.40 tys sama robocizna stanu suowego otwartego :o

Ich będzie pewnie czterech i będą to robić 2, może 3 miesiące. 4 tys. za miesiąc ciężkiej pracy z nocowaniem w jakiejś budzie bez sanitariatu i z dala od rodziny to dużo? :o

Dlatego wyjeżdżaja za granicę.

Teraz z Lublinu do Dublinu blizej jak do Wawy:-)

No i w Dublinie nikt nie mieszka w baraku ani na budowie,po prostu NIE MOŻNA