Dali 05.11.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam Was Pytanie moje jest następujące czy 40 tys za stan surowy otwarty bez fundamentów w ziemi .Fundamenty w ziemi zrobiliśmy we własnym zakresie. To dużo czy mało. Dom mapowierzchnię 180 m2 .W miarę prosty dach dwuspadowy. to jest razem z kładzioną dachówką.Dla mnie to 40tys. to strasznie dużo, niewyobrażalnie wysoka cena.Nie wiem może rzeczywiście teraz jest wszystko tańsze. Jak sobie pomyślę że robociznado fundamentó kosztowała nas w sumie 500 zł to mnie strzela.A Wy co sądzicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monka81 06.11.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Niestety takie są ceny I powiem ci że to wcale nie jest wygórwana cena jeżeli jest tak jak piszesz od razu z dachówką . Ja ma 40 tyś zł za dom 190 m pow. całkowitej, czterospadowy dach ale bez kładzenia dachówki i jak się orientowałam to nie jest na prawde dużo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.11.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Może dla Ciebie 40 tys. za robociznę to dużo, ale dla mnie to naprawdę normalna cena. A to jest dopiero początek wydatków. Chcecie zejść z kosztów - róbcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.11.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Cena jak najbardziej normalna.A przy tym metrazu, nawet w dolnych stanach dzisiejszych stawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 06.11.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 40 tysięcy za dom 180 m2 + położenie dachówki to bardzo tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 06.11.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 potwierdzam - tanio jeżeli ekipa sprawdzona - brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 06.11.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Dołączam do zgodnego chóru poprzedików - jeśli to stan surowy od A do Z (czyli murarka, stropy, ciesielka, dekarstwo) to bardzo przyzwoita kwota. Ja miałem oddzielne ekipy i z grubsza wyszło to w robociźnie w tej właśnie kwocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dali 06.11.2007 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 dziekuje za informacje kochani. rzeczywiscie moze troche przesadzilam ze to tak duzo ale i tak nie chce mi sie wierzyc.40 tys sama robocizna stanu suowego otwartego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 06.11.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Bardzo dobra cena. Decyduj sie bo moze sie zmienic Na wyzsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 07.11.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 dziekuje za informacje kochani. rzeczywiscie moze troche przesadzilam ze to tak duzo ale i tak nie chce mi sie wierzyc.40 tys sama robocizna stanu suowego otwartego wg mnie to jest bardzo mało, jeśli nie wierzysz jeszcze pomimo tylu zapewnień to sprawdź u innego wykonawcy co Ci odpowie. A skoro chcesz oszczędzać na ekipie to później miej tylko pretensje do siebie jak Ci coś spierniczą. Zawsze możesz spróbować wziąć jakiegoś murarza, cieślę i dekarza osobno a ludków - pomocników to z pośredniaka , bo niestety większość ekip tak wygląda. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 07.11.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 i tak nie chce mi sie wierzyc.40 tys sama robocizna stanu suowego otwartego Ich będzie pewnie czterech i będą to robić 2, może 3 miesiące. 4 tys. za miesiąc ciężkiej pracy z nocowaniem w jakiejś budzie bez sanitariatu i z dala od rodziny to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkrzyszt 19.11.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 witam Jesli możesz to popytaj innych wykonawców nie łap pierwszego chyba ze polecony przez kogos i sprawdzonynie jest to cena wygórowana ale popytac można za to sie nie płaci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.11.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Pytanie moje jest następujące czy 40 tys za stan surowy otwarty bez fundamentów w ziemi .A Wy co sądzicie o tym? sądzę że w jednym rejonie Polski to mało a w innym to dużo... niestety nie wiadomo gdzie masz zamiar się wybudować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dali 21.11.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 HejkaBuduję w Tomaszowie Mazowieckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 25.11.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 i tak nie chce mi sie wierzyc.40 tys sama robocizna stanu suowego otwartego Ich będzie pewnie czterech i będą to robić 2, może 3 miesiące. 4 tys. za miesiąc ciężkiej pracy z nocowaniem w jakiejś budzie bez sanitariatu i z dala od rodziny to dużo? Dlatego wyjeżdżaja za granicę. Teraz z Lublinu do Dublinu blizej jak do Wawy:-) No i w Dublinie nikt nie mieszka w baraku ani na budowie,po prostu NIE MOŻNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts