Senser 06.11.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ja mam akurat kredyt w CHF...Ciekawy jestem jak może wpłynąć zmiana waluty w Polsce..Jakkolwiek to odległe to jednak nastąpi...I teraz jestem ciekawy...jaki kredyt, w jakiej walucie mieć lepiej w momencie zmiany waluty??Czy w CHF, czy w zł ??Ciekawy jestem jak to wpłynęło w krajach, które walutę zmieniły ??Macie jakieś analizy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 06.11.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Znalazłem cos takiego: http://waluty.wp.pl/kat,27157,wid,8862665,wiadomosc.html jednak trzeba pamietać,że nikt,nigdy nie da żadnych gwaranji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 06.11.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ej, Senser, Senser... 4000 postów na koncie a poszukać Ci się nie chce Nikt sobie za to ręki obciąć nie da, ale dla kredytobiorców w CHF zmiana waluty w Polsce niewiele powinna zmienić - Szwajcaria nie ma planów zmiany CHF na euro. Bardziej pytanie jak zmienią się nasze zarobki i ceny - czyli czy zostaniemy wy******i na przeliczaniu zarobków i cen ze zł na euro. Pamiętam, że we Włoszech i Niemczech były z tym spore dymy - w niezrozumiały sposób ceny wielu artykułów poszybowały w górę o kilkanaście procent po zamianie loklanej waluty na ojro. Z tego względu, że parytet zł-eur i jego przeliczanie nie jest klarowne ja mimo wszytsko wolę CHF, i większość analityków zaleca przy długoterminowych (10+ lat) kredytach CHF, a jeśli zamierzasz spłacić w ciągu paru lat to raczej złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts