adam_mk 21.01.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Obejrzałem.... Tak sobie myślę, że tu, dla zachowania wystroju ściany, to ja bym nakleił pianką PUR cienkie i szerokie dechy ostrugane tak, jak te bale. Ta pianka, to też niezły klej! Upierdliwe jak szklag, bo będzie chciała te deseczki odepchnąć (puki mokra i nie związana) , ale jakby je tak czym podeprzeć i docisnąć? (jaki stempel zaparty o ścianę przeciwną) Bardzo cienkimi dechami można zrobić taką renowację, że łeb odpada! A te naklejane dechy to mogą być już wygładzone po stronie wewnętrznej "na gotowca". Koszt niewielki a efekt boski! No, i przy okazji - docieplenie, chowanie kabli, rur itp. Co Ty na to? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erwicio 21.01.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 ta mysl tez przebiegla mi przez glowe. byc moze czesciowo zostanie urealniona +do dech jeszcze lniane warkocze...zastanawiam sie jednak nad "terminem waznosci " pianki. po jakims czasie zolknie a pozniej twardnieje i zaczyna sie sypac. po okolo 15 latach pewnie.mysle tez nad wytrzymaloscia konstrukcyjna takiej sciany. chociaz na dobra sprawe obciazenie jest rozlozone na pionowe belki (letki?)tak obrobione do "zywego" drewna potraktuje chyba 2x hylotoxem lub innym killerem.hmmm. jestem dosc chaotyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.01.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 " po okolo 15 latach pewnie. " Odsłonięta.... ta, co ją widać, ale nie na pewno...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 21.01.2008 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Skoro masz watpliwosci co do pianki a sciana ma byc oblozona deskami to moze cos w rodzaju rusztu tak jak pod g-k??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 21.01.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, Mam coś podobnego wewnątrz. http://www.wynikik0lokwium.webpark.pl/66.jpg http://www.wynikik0lokwium.webpark.pl/666.jpg http://www.wynikik0lokwium.webpark.pl/6666.jpg Pomysł dokładnie taki jak piszę Adam. Oczyszczenie drewna, impregnat, przewody, jakieś łaty i przybite deski. Cud, miód, malina Pozdrawiam Mark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 21.01.2008 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Rafał zastanawia mnie wysokosc pomieszczen w Waszym domu-tam chyba sporo do powały ? Tak ogolnie to bedzie to dom caloroczny czy letniak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erwicio 22.01.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 co do pianki to mam coraz mniej watpliwosci. wydaje mi sie do najkorzystniejszy material do uszczelnienia wiekszych szpar. wysokosc do powaly 2.80 w kwietniu rodzi mi sie cora. czyli przez jakies 20 lat to bedzie letniak a pozniej jak mnie wygonia to bede mial gdzie mieszkac dlatego musze to zrobic solidnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erwicio 22.01.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 marzy mi sie cos takiego...http://www.polskadrewniana.pl/index.php?pk.2,id.31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 23.01.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 erwicio rozbudujesz swoje i będzie jak się patrzy tak oglądam twoja galerię i aż wzdycham nad tą kuchnią z piecem i piwnicą. Nasza kuchani była w opłakanym stanie i nie mogliśmy jej zostawić. zostały tylko cegły, ale dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 24.01.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Tempo tutaj takie macie ,że nie nadążam za Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 25.01.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam wszystkich, Ja nabyłem takie oto cudo i pora się pochwalic Dom 3 izby - rok produkcji...trudno określic - jakies 60-70 lat już stoi, do tego obora, stodoła zapraszam do galerii, zdjęcia robione w lipcu...z czasem będzie ich więcej mam mocne postanowienie, żeby na wiosnę już coś porobi... Pozdrawiam, Hubu http://picasaweb.google.com/Hubu79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 25.01.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Hubu ja to bym zamieszkała w tej czerwonej to obora czy stodołą fajne to ile kosztowało jeżeli to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 25.01.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 anka to łóżko to zabytkowe jest, a obrazy całkiem jak u mojej babci (z dobrą energią) do czego ten kołowrót? to sieczkarnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 26.01.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Ksero Jeżeli chodzi o cenę to mogę Cię zapewnić, ze nie kupiłbym za to dobrej działki budowlanej Obora jest murowana , dom drewniany , stodoła również drewniana...a całość stoi na 2200 metrach kwadratowych. Cały czas się zastanawiam czy zająć się remontem domu czy szykować się raczej do adaptacji obory Pozdrawiam, Hubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 27.01.2008 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Inka oprocz lozka mam jeszcze kredens,skrzynie i pare innych drobiazgow ktore po renowacji beda kiedys stac na honorowym miejscu w chalupce tylko zupelnie nie wiem co zrobic z tymi obrazami bo sa bardzo zniszczone(na zdjeciach wyszly lepiej niz w rzeczywistosci)- to zwykly papier ,lata swietnosci dawno ma za soba a wartosc tylko sentymentalna. Co inni robia z takimi i podobnymi rzeczami w swoich domach?????? Wyrzucic tak po prostu to jakos mi nie pasuje Kolowrot to nie sieczkarnia a mlynek do zboza-sortuje ziarenka duze ,dorodne od smieci i tych maluczkich Mialam tam jeszcze kiedys najprawdziwszy w swiecie KIERAT ale go ukradli w zeszlym roku pewnie z czterech chlooa trzeba bylo aby go wyturlac Hubu chwal sie ,chwal chetnie ogladamy!!!Jak dasz wiecej szczegolow to w miare mozliwosci rownie chetnie doradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 27.01.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 W lublinie jest jedna dziewczyna, która takie obrazy i inne rzeczy np. stare materace, ręczniki, fartuszki przemalowuje od nowa na obrazy wiem, bo niedawno byłam na wernisazu i widziałam mogę popytać jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 28.01.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Anka och Oczywiście będę się chwalił jak tylko będę miał więcej zdjęć. Kilka ciekawych porad już udało mi się odnaleźć Nie wiem tylko czy uda się wszystko zrobić, bo kasy nie ma dużo Pozdrawiam, Hubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 28.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 nareszcie Hubu nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 28.01.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witaj LuiLin , nastąpiło przełamanie i ujawniam się na forum Powiem szczerze, że nie mam nawet czasu podjechać na siedlisko od ponad 2 miesięcy jak tylko będę to postaram się porobić więcej fotek i zamieszczę na galerii. Luilin kiedy u Ciebie będą nowe zdjęcia ? Pozdrawiam, Hubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 29.01.2008 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Hubu moja sytuacja podobna do Twojej bo chalupka 50 km od miejsca zamieszkania i jak juz tam pojade to nie wiem za co sie zabrac,bo najpierw trzeba wykosic trawsko siegajace kolan /przynajmniej z 20 a ,zeby jakos wygladalo i sasiedzi nie patrzyli krzywo/ a za chwile pora wracac do miasta zeby zarobic jakies smieszne pieniadze A kasy na remont i tak nie widac Inka dzieki za dobre checi ale raczej nie bede inwestowac po prostu nie wiem co z nimi zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts