KSERO 07.01.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Utonęłam w GWc żwirowym i 20stron jakoś mi nie idzie Jakaś baba jestem czy cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.01.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Komturku ja tego robala to niewidzialam ale nawet jak to cos innego to i tak GO ZABIJE Jak kupiłem "komturię" to latem w czasie upałów spadały nam na głowy czarne owady. Baliśmy się, że to jakieś okropne szkodniki drewna. Dzięki konsultacji internetowofotograficznej z Wojciechem Nitką (fachowy forumowicz z Gdańska - specjalista od drewna) + konsultacja na SGGW (z jego rekomendacji) pozwoliło rozwiać nasze obawy. "Robale" okazały się nieszkodliwe. "Komturia" wprawdzie z ubitej gliny, ale strop drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 07.01.2008 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jak ja bede zyla na tej wsi to nie wiem panicznie boje sie wszystkich robaczkow poza biedronka i mucha i mrowka i swierszczem... Reszta to wrog gorszy od myszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.01.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jak ja bede zyla na tej wsi to nie wiem panicznie boje sie wszystkich robaczkow poza biedronka i mucha i mrowka i swierszczem... Reszta to wrog gorszy od myszy Myszek wszelkiego rodzaju będziesz miała dostatek. I pajączki. Najbardziej gryzące są... biedronki i niektóre muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 07.01.2008 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Adam jak sie ma tynk perlitowy do wbijania gwozdzi pod obrazki itp.? ja w cegle wychowana wiec gwozdz mlotek i juz mam tam gdzie chce Wiem natomiast ze w plytach g-k to juz nie jest takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 07.01.2008 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Myszki nie sa takie zle nawet kiedys mialam biale w akwarium ale pajaki pow.2 mm to wywoluja u mnie jakas fobie do tego stopnia ze nawet nie zabijam tylko w nogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.01.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Przyzwyczaisz się Aniu. Z badań naukowych wynika, że człowiek, statystycznie rzecz biorąc, w ciągu 60 lat zycia, w czasie snu, połyka 15 pająków. Pająki są bogatym żródłem doskonałego, łatwoprzyswajalnego białka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.01.2008 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 pajaki pow.2 mm to wywoluja u mnie jakas fobie do tego stopnia ze nawet nie zabijam tylko w nogi... Przykrywasz pajączka szklanką, podsuwasz tekturkę, obracasz szklankę i pająk jest w środku. Potem wynosisz poza mieszkanie, albo w zimie na strych i po kłopocie Pająki są bardzo pożyteczne, a może i pod ochroną? Tego nie wiem. Tak samo łowi się np. pszczoły, które zabłądziły do domu i obijają się biedne o szyby. Jeśli akurat nie mam czym zakryć szklanki, pozwalam im wchodzić na palec i wynoszę na dwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.01.2008 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Słoneczko, bardzo sympatycznie. Zwłaszcza z tym palcem i pszczółką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 08.01.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 pajaki pow.2 mm to wywoluja u mnie jakas fobie do tego stopnia ze nawet nie zabijam tylko w nogi... Przykrywasz pajączka szklanką, podsuwasz tekturkę, obracasz szklankę i pająk jest w środku. Potem wynosisz poza mieszkanie, albo w zimie na strych i po kłopocie Pająki są bardzo pożyteczne, a może i pod ochroną? Tego nie wiem. popieram tu ankę och..jak można wziąć do rąk szklankę z pajączkiem ja zawyczaj omijam je wielkim łukiem, mimo to az mnie otrząsa... to strasznie uciążliwe. z pająkami na wsi rozmawiam, żeby sobie poszły... ale nie słuchają nawet mysz nie robi na mnie takiego wrażenia .. chociaz kiedyś twierdziłam, że w ogóle się ich nie boję .. ale jak biegała po domu i kot zaczął ją łapać to stałam na łózku z kołdrą pod broda i bałam się zejść na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.01.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 popieram tu ankę och..jak można wziąć do rąk szklankę z pajączkiem Można, jeśli masz ochotę go uratować, by mógł złowić w pajęczynę jakieś paskudztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 08.01.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 popieram tu ankę och..jak można wziąć do rąk szklankę z pajączkiem Można, jeśli masz ochotę go uratować, by mógł złowić w pajęczynę jakieś paskudztwo ale ja ich nie zabijam boję się w sumie ale do zabijania pająków mi daleko, nawet jakbym się nie bała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.01.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Nie mówię o zabijaniu, chyba że niechcącym, np. przy sprzątaniu. Widok pajęczyn nie jest przyjemny w pokoju, ale na strychu, czy w piwnicy niech sobie będą. Latem wynoszę szklaneczkę z pająkiem do ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 08.01.2008 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Lui male szanse zeby nas ktos przekonal Wstretne i obrzydliwe a zabic to dopiero byloby okropnie obrzydliwe!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.01.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Opanować się! Pogooglować! Poczytać! Poznać! POKOCHAĆ!!! Rozpocząć hodowlę! (warunki macie) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.01.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Najlepiej ptaszniki. U mnie jest 6. Można myszami karmić Żywymi oczywiście.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 08.01.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam, Oto link do jednego z największych: http://www.terrarium.com.pl/imgbig.php?static&id=14169&ext=jpg&simplehttp://www.terrarium.com.pl/imgbig.php?static&id=3757&ext=jpg&simple PozdrawiamMark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.01.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 08.01.2008 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jestescie okrutni !! Niech tam one sobie zyja byleby nie za blisko mnie Adam co z tymi gwozdziami????/ wole o zaprawach niz o ...ptasznikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.01.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Opanować się! Pogooglować! Poczytać! Poznać! POKOCHAĆ!!! Rozpocząć hodowlę! (warunki macie) Adam M. Zaczynamy? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/pajak.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/wdzieczy.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts